МАЙСТОР НА ДИНАМИКАТА.

Динамиката на управлението и ефективността на BMW Серия 6 Гран Купе.

МАЙСТОР НА ДИНАМИКАТА.

Динамиката на управлението и ефективността на BMW Серия 6 Гран Купе.

Естествено, с BMW Серия 6 Гран Купе можете да пътувате и на кратки отсечки. Но това никога няма да ви е достатъчно. Причината е в перфектните настройки на окачването и трансмисията. Те позволяват винаги уверено и приятно поведение на пътя, дори и при бързо, спортно шофиране. Вие със сигурност ще го усетите: BMW Серия 6 Гран Купе има истински, собствен стил на шофиране.

МАЙСТОР НА ДИНАМИКАТА.Динамиката на управлението и ефективността на BMW Серия 6 Гран Купе.

Естествено, с BMW Серия 6 Гран Купе можете да пътувате и на кратки отсечки. Но това никога няма да ви е достатъчно. Причината е в перфектните настройки на окачването и трансмисията. Те позволяват винаги уверено и приятно поведение на пътя, дори и при бързо, спортно шофиране. Вие със сигурност ще го усетите: BMW Серия 6 Гран Купе има истински, собствен стил на шофиране.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Независимо дали става дума за максимална динамика или минимален разход на гориво – при BMW всичко е подчинено на типичната за BMW радост от шофирането. BMW EfficientDynamics е стратегията, разработена от BMW за понижаване на разхода на гориво и емисиите при същевременно увеличаване на динамиката и радостта от шофирането. Това е пакет от технологии, който включва задвижването, управлението на енергията и базираната на BMW Efficient Lightweight автомобилна концепция – и то серийно при всяко BMW.

Новото поколение бензинови и дизелови двигатели от семейството на BMW TwinPower Turbo се отличава с по-висока мощност при по-нисък разход на гориво. Принос за повишаването на ефективността имат както оптимизираната аеродинамика, така и BMW EfficientLightweight, която благодарение на използването на подходящите материали на подходящите места понижава теглото и в същото време повишава здравината на автомобила. Всеобхватният пакет от технологии включва и интелигентното управление на енергията, както и регулируемия от водача режим ECO PRO, който подпомага шофирането при оптимизиран разход на гориво.

СПОРТНА ИЗПУСКАТЕЛНА СИСТЕМА

Плътният звук на спортната изпускателна система е в съзвучие с цялостната атлетичност на автомобила. В същото време звукът може да се променя чрез интегрираните клапи, които се контролират от избраните чрез Контрола на шофирането програми на движение.
Динамичните програми SPORT и SPORT+ се съпровождат от емоционален, още по-впечатляващ звук. При ориентираните към по-висок комфорт програми, звукът е по-дискретен и по-подходящ за дълги пътувания и по-луксозно изживяване при шофиране.

8-СТЕПЕННА ТРАНСМИСИЯ STEPTRONIC SPORT.

8-степенната трансмисия Steptronic Sport се адаптира към индивидуалния стил на шофиране. Тя е перфектна както за комфортно пътуване, така и за много динамично шофиране. Освен автоматичното превключване винаги имате възможност да сменяте предавките и ръчно.
Смяната на предавките се извършва чрез динамично оформения селектор на трансмисията или от лостчетата на волана.
В режим Sport превключванията са насочени към максимална ефективност. Благодарение на финото степенуване на предавателните числа на осемте предавки двигателят винаги работи в режим на оптимално разгръщане на мощността и ефективността. По този начин се подобрява и ускорението, например при изпреварване.
Допълнителните предавки понижават оборотите, особено при висока скорост, и така понижават както разхода, така и шума на двигателя. За това допринася и съединителят на хидротрансформатора – дори и при ръчно превключване на предавките. 8-степенната трансмисия Steptronic Sport предлага най-висок комфорт на превключване при максимална ефективност.

 • Launch Control

  Launch Control е функция на 8-степенната трансмисия Steptronic Sport, която осигурява максимално ускорение от място. За тази цел чрез кратко натискане на бутона DSC (Динамичен контрол на стабилността) се активира функцията DTC (Динамичен контрол на сцеплението), селекторът на трансмисията се поставя в позиция S, натиска се спирачката, а педалът на газта се натиска до кикдаун. След това при натиснат педал на газта се отпуска спирачката и автомобилът ускорява максимално, докато натискате педала на газта. Това е оборудване, което ще достави особено удоволствие на водачите със спортни амбиции.

ДИНАМИКА НА УПРАВЛЕНИЕТО.

Усещане за абсолютен контрол – благодарение на перфектното взаимодействие между окачването, прецизното кормилно управление и най-модерните технологии, BMW Серия 6 Гран Купе се справя с впечатляваща лекота и с пътищата с много завои. Контролът на шофирането ви дава избор между спортен и директен контакт с пътя или комфортно, спокойно шофиране.

 • Окачване

  BMW Серия 6 Гран Купе впечатлява с изключителната си динамика, прецизната управляемост и ненадминатата стабилност по курса благодарение на модерните технологии.
  Техническата основа за това е окачването. То гарантира оптимален контакт с пътното платно и идеално поведение на пътя при всякакви ситуации – резултат на перфектно съгласуваните технически компоненти, на свързаността на интелигентните системи за контрол на окачването и балансираното разпределение на тежестта между двете оси. Благодарение на това дори и при спортен стил на шофиране се наслаждавате на най-висока сигурност и максимална радост от шофирането.

 • Интегрално активно кормилно управление

  Интегралното активно кормилно управление за автомобили със задно задвижване комбинира завиващи задни колела с променливо предавателно отношение на кормилното управление на предната ос. При скорост под 60 км/ч предните и задните колела завиват в противоположни посоки, което субективно сякаш скъсява междуосието на автомобила и повишава маневреността и пъргавината.
  При скорост над 60 км/ч задните колела завиват в същата посока като предните. Това води до субективно усещане за удължаване на междуосието и повишава стабилността по курса и комфорта – особено при бързи и резки смени на лентата.

 • Контрол на шофирането вкл. ECO PRO

  Контролът на шофирането ви дава избор между режимите COMFORT, със стандартни настройки на двигателя и трансмисията, насочения към максимална ефективност режим ECO PRO и режима SPORT, който позволява още по-динамично шофиране.
  Режимът ECO PRO адаптира настройките на педала на газта, трансмисията и стратегията за управление на отоплението и климатизацията към възможно най-ефективно шофиране.
  Режимът ECO PRO понижава разхода на гориво с до 20 процента. Допълнителни 5 процента потенциал за икономии осигуряват функциите „безмоторно” движение, предвиждащият асистент и режима ECO PRO Route. Въз основа на данните от навигационната система, предвиждащият асистент разпознава локалните дадености по маршрута ви и дава своевременни съвети. Ако след следващия завой има участък с ограничение на скоростта, системата ви препоръчва да отнемете газта още преди завоя.
  Особено икономично оползотворяване на горивото гарантира и режимът ECO PRO Route. В зависимост от актуалната ситуация на пътя, индивидуалното поведение зад волана и състоянието на пътя, той препоръчва маршрут с максимална ефективност. Функцията „безмоторно движение” позволява на автомобила да се движи с до 160 км/ч по пътя, когато водачът отнеме газта и не натисне спирачката. В режим SPORT автомобилът реагира по-директно и позволява още по-спортен стил на шофиране.

BMW xDRIVE.

BMW xDRIVE.

Интелигентната система за двойно задвижване BMW xDrive се адаптира перфектно и към най-тежките ситуации на пътя, като винаги предлага ненадминато сцепление. С xDrive и динамичния контрол на стабилността (DSC) автомобилът винаги остава стабилен по курса. Контролирано от сензора на DSC, xDrive своевременно разпределя задвижващата мощност между осите, за да предотврати презавиването и недозавиването в завоите още в зародиш, с което повишава стабилността по курса. Освен това се гарантира пъргаво и сигурно потегляне при хлъзгава настилка и наклони. Дори и при критични ситуации на пътя се налагат по-редки намеси на DSC.

Намесите на DSC се налагат само при критични ситуации на пътя. По този начин xDrive ефективно комбинира преимуществата на двойното задвижване – сцепление, стабилност по курса и сигурност на пътя - с типичната за BMW пъргавина.

ИНТЕЛИГЕНТНО УПРАВЛЕНИЕ НА ЕНЕРГИЯТА.

Интелигентното управление на енергията на BMW Серия 6 Гран Купе серийно включва технологиите на BMW EfficientDynamics: режим ECO PRO, автоматичната функция Старт/Стоп и регенерацията на спирачната енергия. Взаимодействието на тези технологии осигурява устойчива мобилност и максимална ефективност.

 • Режим ECO PRO

  В зависимост от индивидуалния стил на шофиране режимът ECO PRO ви помага да намалите разхода на гориво с до 20 процента, както бе установено при вътрешно изследване на BMW. Допълнителни 5 процента потенциал за икономии осигуряват функциите „безмоторно” движение, Предвиждащият асистент и режима ECO PRO Route.
  Функцията „безмоторно” движение отделя двигателя от задвижването и автомобилът се движи без спирачното въздействие на двигателя, когато при скорост между 50 и 160 км/ч водачът отнеме газта и не натисне спирачката. При необходимост предвиждащият асистент може интелигентно да управлява режима на „безмоторно” движение.
  Въз основа на данните от навигационната система, предвиждащият асистент разпознава ограниченията на скоростта, населените места, завоите, кръговите движения и изходите от магистралата по маршрута ви и може да ви даде предвидливи съвети за своевременно отнемане на газта.
  В зависимост от актуалната ситуация на пътя, индивидуалното поведение зад волана и състоянието на пътя, режимът ECO PRO Route препоръчва маршрут с максимална ефективност. Бордният компютър ви показва колко процента гориво може да спестите при избора на ECO PRO Route.

 • Автоматична функция Старт/Стоп.

  Автоматичната функция Старт/Стоп гарантира, че вашият автомобил ще изразходва гориво, само когато се движи. При престой, например на светофари и в задръствания, автоматичната функция Старт/Стоп се възползва от наличния потенциал за икономии и изключва двигателя, когато автомобилът не се движи и спирачката е натисната.
  Индикатор на информационния дисплей показва кога автоматичната функция Старт/Стоп е активна. Когато отпуснете спирачката, двигателят стартира автоматично.
  Автоматичната функция Старт/Стоп не допуска никакви компромиси с комфорта и сигурността и не се активира, докато двигателят не е достигнал оптималната си работна температура, интериорът не е затоплен/охладен до желаната степен, ако акумулаторът не е зареден достатъчно или вие въртите волана. Управляващият блок при необходимост стартира двигателя дори и когато автомобилът е спрял. Например когато автомобилът потегли леко по инерция или предното стъкло се изпоти. Автоматичната функция Старт/Стоп може винаги да бъде изключена с натискане на бутон.

 • Регенерация на спирачната енергия

  При всяко спиране се освобождава енергия, която дълго време оставаше неоползотворена. Регенерацията на спирачната енергия ползва този подценяван досега потенциал и произвежда електричество от освободената при движение по инерция или спиране кинетична енергия.
  С тази електроенергия се зарежда акумулаторът. Благодарение на тази система за интелигентно управление на енергията алтернаторът не трябва да работи постоянно, което намалява натоварването върху двигателя. Разходът на гориво намалява, а мощността се увеличава – напълно в духа на BMW EfficientDynamics.