ДОВЕРЕТЕ СЕ НА НАДЕЖДНИ ПОМОЩНИЦИ.

BMW ConnectedDrive асистиращите система на BMW Серия 6 Гран Купе.

Множество иновативни технологии ви подпомагат по време на шофиране по най-различни начини и гарантират комфорт и сигурност на най-високо ниво. За да можете да се концентрирате върху най-важното - безгрижната радост от шофирането.

АСИСТЕНТ ЗА ШОФИРАНЕ PLUS.

Оборудването Асистент за шофиране Plus включва не само Асистент за шофиране, системите предупреждение при напускане на платното, предупреждение при опасност от сблъсък и предупреждение за пешеходци с лека спирачна функция при градски условия, но и активен автопилот с функция Stop&Go за още по-висок комфорт.

Активният автопилот поддържа постоянна избраната от водача скорост в диапазона до 210 км/ч или я адаптира автоматично към тази на движещия се отпред автомобил. При бавен трафик или в задръствания автомобилът спира и потегля самостоятелно, като избраната дистанция се поддържа до пълно спиране. Ако автомобилът пред вас намали скоростта рязко, при активирано предупреждение за опасност от сблъсък BMW реагира веднага. Първо се изобразява предупредителен символ, след това символът започва да мига и прозвучава акустичен сигнал, след което автомобилът спира рязко.

BMW HEAD-UP ДИСПЛЕЙ.

Пълноцветният BMW Head-Up дисплей проектира важната информация за пътуването директно в зрителното поле на водача и така повишава концентрацията му върху случващото се на пътя.
Освен актуалната скорост на движение се изобразяват и указанията на навигационната система, и съобщенията на Speed Limit Info вкл. забраните за изпреварване, информация за развлекателната система, като радиостанциите, имена на песните или телефонния указател и списъците с обаждания, както и предупрежденията на асистиращите системи.
Проектираните на предното стъкло символи се изобразяват пълноцветно и с брилянтна резолюция. Изображението сякаш е разположено на 2,3 метра пред автомобила и благодарение на оптималната му позиция информацията може да бъде възприета бързо, комфортно и при минимално отклоняване на вниманието.
Яркостта на проектираните изображения автоматично се адаптира към външните светлинни условия. Системата разполага и с нощен и дневен режим, може да бъде адаптирана и височината на изображението. Освен това можете да изберете каква допълнителна информация да се изобразява освен актуалната скорост и предупрежденията на асистиращите системи.

BMW Head-Up дисплей.

АСИСТЕНТ ПРИ ПАРКИРАНЕ.

Асистентът при паркиране ви помага при маневрирането в паркоместа, успоредни на пътното платно. Независимо дали е активирана, системата измерва размера на паркоместата при преминаване с ниска скорост (под 35 км/ч) и максимално разстояние от 1,5 метра до редицата паркирани автомобили.

Когато бъде открито достатъчно голямо паркомясто, водачът трябва само да включи мигача и асистента при паркиране поема завиването, докато водачът подпомага маневрирането чрез избор на подходяща предавка, подаване на газ и натискане на спирачката. При това системата подпомага водача с указания на контролния дисплей и допълнителни акустични сигнали.

Резултатът: винаги спокойно паркиране и повишена сигурност.

BMW NIGHT VISION С РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЕШЕХОДЦИ.

BMW Night Vision с разпознаване на пешеходци осигурява на водача видимост далеч зад светлинния лъч на фаровете, като му позволява да разпознае пешеходци и по-големи животни в тъмнината от голямо разстояние. Инфрачервена камера в бъбрековидната радиаторна решетка предава изображение от пространството пред автомобила върху контролния дисплей. На изображението, пешеходците и животните могат да бъдат разпознати на разстояние до 300 метра.
Освен това въз основа на скоростта на движението и ъгъла на завъртане на волана системата изчислява дали има опасност за разпознатите обекти. При непосредствена опасност на видеоизображението или на опционалния BMW Head-Up дисплей се изобразява мигащ червен символ (на животно или човек). Допълнително се чува и акустичен предупредителен сигнал, а спирачките се поставят в готовност за спиране.
Предупредителният символ се активира автоматично при стартиране на автомобила. Системата предупреждава и когато изображението не е активно. BMW Night Vision с разпознаване на пешеходци е една иновация на BMW ConnectedDrive.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW SELECTIVE BEAM.

С BMW Selective Beam пътуванията през нощта са още по-приятни и сигурни. Това оборудване осигурява превъзходна видимост в тъмнината, без да заслепява останалите участници в движението. Системата разпознава другите участници в движението и целенасочено променя разпределението на светлината на дългите светлини. Обсегът на фаровете от над 400 метра осигурява своевременно разпознаване на опасностите и подобрена стабилност по курса.

КАМЕРА „ПТИЧИ ПОГЛЕД”

Камерата „Птичи поглед” включва системите от камери Top View, Side View и камера за обратно виждане. Камерите в страничните огледала и камерата за обратно виждане осигуряват 270° видимост около автомобила.
Top View осигурява изображение на пространството около вратите за по-комфортно маневриране. Side View осигурява по-висока сигурност при маневриране в зони с лоша видимост като изходи или кръстовища. Двете дигитални камери отляво и отдясно в предната част на автомобила показват ситуацията пред автомобила и позволяват своевременно разпознаване на напречно движещите се автомобили, за да може водачът да реагира правилно. При скорост над 15 км/ч функцията Side View се деактивира автоматично. Водачът може да избере дали да активира камерата за обратно виждане, Top View или Side View.
Системите от камери се включват с избор на задна предавка, с бутона PDC или бутона Side View. Изображението се показва на контролния дисплей.

Навигационна система Professional с iDrive Touch контролер.

Навигационната система Professional впечатлява с изключителния си дизайн и изключителната гама от възможности. Това е лесна за управление навигационна система iDrive Touch контролер, контролен дисплей, устройство „Свободни ръце“ с USB-интерфейс и гласово управление. Тя включва и радио BMW Professional с DVD-плеър, както и 20 GB памет за музикални файлове включително база данни за музикални заглавия. Освен това е възможно онлайн-показването на алтернативни маршрути. Най-често ползваните POIs (Points of Interest) като бензиностанции, хотели и подобни се подреждат като символи в менюто на POI според честотата на търсенето им. Свободно стоящият 10,2-инчов цветен дисплей с висока разделителна способност и функция Splitscreen (основен и асистиращ прозорец) гарантира оптимална четимост и прегледност.

Управлението чрез iDrive Touch контролера е интуитивно, върху неговата чувствителна на допир повърхност въвеждането на целите за навигационната система може да се извършва със собствения почерк. Като алтернатива системата може да бъде управлявана от бутоните за директен достъп респ. осемте бутона за любими функции или чрез гласови команди. Благодарение на триизмерното изобразяване на картите, както и на сателитни снимки като фон и подбрани забележителности с фотореалистично качество, навигацията се превръща във вълнуващо визуално преживяване.

Навигационна система Professional

  • iDrive Touch контролер

    С iDrive Touch контролера, който е част от навигационната система Professional, контролният дисплей може да се управлява комфортно с една ръка. Благодарение на интегрирания в контролера Touchpad можете например да въвеждате адреси в навигационната система, изписвайки ги със собствения си почерк. Освен това чрез въртене и натискане на контролера имате достъп до голям брой функции и настройки, както и до прелистване на списъци. Управлението е лесно и интуитивно, с докосване – което е голямо облекчение за водача, защото почти не отвлича вниманието му от случващото се на пътя. Всички управлявани с контролера функции могат удобно да се следят на контролния дисплей.