ПЪРВОТО ВПЕЧАТЛЕНИЕ: СПОРТНО. ВТОРОТО: ПЕРФЕКТНО.

Комфортът на BMW Серия 6 Купе.

ПЪРВОТО ВПЕЧАТЛЕНИЕ: СПОРТНО. ВТОРОТО: ПЕРФЕКТНО.

Комфортът на BMW Серия 6 Купе.

ПЪРВОТО ВПЕЧАТЛЕНИЕ: СПОРТНО. ВТОРОТО: ПЕРФЕКТНО.Комфортът на BMW Серия 6 Купе.

Достатъчно е да хванете кожения волан и да погледнете към арматурното табло. И веднага ви става ясно за какво е конструирано BMW Серия 6 Купе: максимален спортен дух в стилна атмосфера. Всички уреди за управление са насочени към водача и се управляват интуитивно. Функционалността и спортният дизайн са балансирани перфектно. Насладете се на атрибутите на спортен автомобил, без да се лишавате от ексклузивен комфорт.

МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО АРМАТУРНО ТАБЛО.

МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО АРМАТУРНО ТАБЛО.

Мултифункционалното арматурно табло с технология Black Panel и диагонал на дисплея 10,25 инча осигурява изключително впечатляваща визуализация на типичните за BMW кръгли уреди. В същото време чрез изобразяването на свързани информации то помага на водача да се концентрира и предотвратява отвличането на вниманието.
На арматурното табло могат да бъдат изобразени трите различни режима и специфичните им характеристики – всеки от тях със собствена цветова схема и графика: Comfort, ECO PRO и Sport. За разлика от режима Comfort, който до голяма степен отговаря на познатата досега визия, в режим ECO PRO доминират сините цветове, като новите индикатори на EfficientDynamics и за „спечеления” пробег подпомагат водача в желанието му да постигне възможно най-ефективен стил на шофиране. От друга страна, режим Sport, който се разпознава по червените цветове, включва и индикатор за мощността на двигателя.
Освен това мултифункционалното арматурно табло позволява и изобразяването на указанията на навигационната система и предвиждащия асистент, както и списъците на развлекателната система и телефонната функция.

УСЕЩАНЕ ЗА ПРОСТОР

Интериорът на BMW Серия 6 Купе е оформен така, че да отговори и на най-високите изисквания по отношение на спортния и луксозен стил. Спортните седалки от висококачествена кожа се вписват перфектно в интериора. Същото важи и за средния подлакътник, чиито поставки предлагат достатъчно място за всякакви принадлежности. По-големите предмети като спортни и пътни чанти могат да бъдат натоварени в багажника с вместимост 460 литра, а напитките за бъдат поставени в стойките на централната конзола.

ОРИЕНТАЦИЯ КЪМ ВОДАЧА.

Спортното шофиране изисква бързи реакции. Поради това в BMW Серия 6 Купе всички превключватели, индикатори и уреди за управление са там, където интуитивно очаквате да бъдат. Отляво до волана са разположени превключвателите за асистиращите системи и настройките на светлините. Директно пред вас е прегледният кокпит с цялата информация, имаща отношение към шофирането и безопасността. При желание тя може да бъде проектирана пред погледа ви от пълноцветния Head-Up дисплей.
Леко вдясно от водача е разположен опционалният, свободно стоящ 10,25-инчов пълноцветен дисплей. Под него са бутоните, с които директно можете да активирате дефинираните от вас функции или предварителни настройки. Малко по-ниско са разположени функционалните бутони на климатичната инсталация.
Недалеч от него дясната ви ръка интуитивно ще намери селектора на трансмисията и превключвателя на контрола на шофирането на средната конзола. До него, на удобно и за спътника ви място, е iDrive Touch контролерът.

КОМФОРТЕН ДОСТЪП .

КОМФОРТЕН ДОСТЪП .

Иновативен комфорт на управление – Комфортният достъп ви позволява да отключите автомобила и да стартирате двигателя, без да използвате ключа. Ключът, който носите в джоба или чантата си, се разпознава автоматично, когато се доближите до автомобила. След автоматичното отключване на вратите можете да се качите и да стартирате двигателя с натискане на бутона Старт/Стоп. Надеждното функциониране се гарантира от системата за идентифициране на ключа.

СТАЦИОНАРНО ОТОПЛЕНИЕ.

СТАЦИОНАРНО ОТОПЛЕНИЕ.

Стационарното отопление включително функция таймер позволява индивидуалното темпериране на интериора при ниски температури независимо от работата на двигателя. Така се предотвратява и замръзването и изпотяването на прозорците.
 

Управлението, респективно активирането на стационарното отопление, може да се извършва от отделно дистанционно управление, BMW Connected App или контролера на iDrive. Като източник на топлина се използва устройство за подгряване на вода, което се захранва с енергия от горивната система на двигателя. Чрез охладителната система се загрява и студеният двигател. Това допълнително понижава разхода на гориво във фазата на загряване на двигателя. Стационарното отопление може да бъде активирано автоматично в предварително избран час, когато температурата навън е под 15°C или да се включи ръчно при всяка температура.