ЗАСЕНЧВА НАСРЕЩНИЯ ВЯТЪР.

Дизайнът на BMW Серия 6 Кабриолет.

ЗАСЕНЧВА НАСРЕЩНИЯ ВЯТЪР.

Дизайнът на BMW Серия 6 Кабриолет.

С език на формите, вдъхновен от спортните лодки и интериор, открит за много свеж въздух и в стихията си на гладкия асфалт: BMW Серия 6 Кабриолет е елегантен автомобил с две врати, който излъчва морска лекота. Мекият покрив хармонично обгръща линията на раменете. В кокпита доминира спортния дизайн на уредите. А контурите и линиите са подчинени изцяло на аеродинамиката.

ЗАСЕНЧВА НАСРЕЩНИЯ ВЯТЪР.Дизайнът на BMW Серия 6 Кабриолет.

С език на формите, вдъхновен от спортните лодки и интериор, открит за много свеж въздух и в стихията си на гладкия асфалт: BMW Серия 6 Кабриолет е елегантен автомобил с две врати, който излъчва морска лекота. Мекият покрив хармонично обгръща линията на раменете. В кокпита доминира спортния дизайн на уредите. А контурите и линиите са подчинени изцяло на аеродинамиката.

ВЪНШЕН ДИЗАЙН.

Всеки детайл на BMW Серия 6 Кабриолет отразява пъргавината, насрещния вятър и устрема напред. В комбинация със серийните LED фарове и дневни светлини над въздухозаборниците и експресивната, наклонена напред бъбрековидна радиаторна решетка се оформя незабравимата визия на предната част.
В профил погледът се привлича от новите странични огледала с мигачи и от дългото междуосие. Страничната линия, плавно насочена напред, създава усещането, че кабриолетът сякаш потъва в асфалта. Всички контури напомнят плавния дизайн на моторна лодка.
С мускулестите си арки на калниците и мощната, солидна стойка задната част контрастира с динамичната предница. Картината се доминира от L-образните задни светлини, характерните ауспухови накрайници, както и допълнителната хоризонтална хромирана лайстна. Особено при отворен покрив посланието е ясно, дори и отдалече: това е най-ексклузивният кабриолет на BMW.

АДАПТИВНИ LED ФАРОВЕ.

Адаптивните LED фарове с интегрирани къси и дълги светлини автоматично адаптират разпределението на светлината към скоростта на движение (динамично осветяване на пътното платно).
Освен мигачите и дневните светлини те включват функциите адаптивни светлини за завой с променливо разпределение на светлината за града и извън него, светлини за завой, както и BMW Selective Beam (незаслепяващ асистент за дългите светлини) с автоматично превключване от къси на дълги светлини. По този начин системата осигурява оптимално осветяване на пътното платно при всякакви условия.
Подвижните фарове позволяват на водача да вижда далече в завоите, когато завива. Интегрираните светлини при завиване за подобряване на видимостта в близката зона се активират автоматично още в покой при задействане на мигача или завъртане на волана. По този начин адаптивните светлини за завой осигуряват оптимално осветяване на близката зона и повишават активната сигурност на пътя.
С BMW Selective Beam (незаслепяващ асистент за дългите светлини) винаги пътувате с включени дълги светлини, което осигурява оптимална видимост през нощта. Системата следи движещите се в същата и противоположната посока превозни средства и не допуска тяхното заслепяване чрез адаптиране на дългите светлини.

20-ИНЧОВИ АЛУМИНИЕВИ ДЖАНТИ С ТЪНКИ СПИЦИ 616.

20-ИНЧОВИ АЛУМИНИЕВИ ДЖАНТИ С ТЪНКИ СПИЦИ 616.

20-инчовите алуминиеви джанти с тънки спици 616 и RunFlat гуми с различен размер на предната и задната ос поставят не само визуален спортен акцент. Благодарение на голямата си здравина и ниско тегло те осезаемо подобряват и управляемостта. Освен това филигранния дизайн от тънки и по-дебели спици осигурява оптимално охлаждане на спирачната система.

МЕК ПОКРИВ.

Напълно автоматичният мек покрив се отличава с превъзходна акустична и топлинна изолация. Когато е затворен, той осигурява подобен на купе силует. Електрически задвижваното задно стъкло с подгряване позволява ефективна вентилация на интериора.
Освен в черно, мекият покрив се предлага и в два други цвята. Той се отваря само за 19 секунди и се затваря за 24 секунди при скорост до 40 км/ч.
Дори и при затворен покрив пътниците в кабриолета се наслаждават на освежаващото усещане при шофирането под открито небе: всичките пет прозореца могат да бъдат свалени едновременно при затворен мек покрив, например за защита от интензивните слънчеви лъчи.

ВЪТРЕШЕН ДИЗАЙН.

Елегантният и спортен вътрешен дизайн плавно прелива и в интериора на BMW Серия 6 Кабриолет. При пакета Design Pure Experience меката ексклузивна кожа Nappa с разширен обхват в цветове Cognac/Black, фините дървени лайстни 'Fineline' brown и разточителните повърхности създават просторен и изискан интериор.
Важната информация за пътуването се изобразява върху свободно стоящия контролен дисплей с висока разделителна способност със стъклено покритие и галванизирана рамка. Средната конзола с визия Black Panel, както и керамичните апликации по iDrive Touch контролера и селектора на трансмисията облагородяват атмосферата в интериора. Функционалните отделения за вещи и поставки за напитки отпред и на средния подлакътник на задната седалка осигуряват множество възможности за съхранение.

ЦВЕТОВЕ И МАТЕРИАЛИ.

Ексклузивният характер на BMW Серия 6 Кабриолет е допълнен от висококачествените материали и старателната изработка. Голям принос за изисканото качество на всеки автомобил имат и специалните лакови покрития.


Предлагат се 11 различни лакови покрития за каросерията – от класически-елегантния Glacier Silver до новия, спортен Sonic Speed Blue metallic. Те са перфектно съгласувани с елегантността на интериора, тапицерията на седалките от мека ексклузивна кожа Nappa с разширен обхват в цветове Cognac/Black или Ivory White/Black и изисканите декоративни лайстни от фино дърво 'Fineline' brown, които придават още по-интересна структура на повърхностите.


Гамата на BMW Individual отговаря на желанията за луксозна изисканост. Елементите от оборудването като интериорните лайстни BMW Individual от фино дърво или пълното кожено оборудване BMW Individual Merino облагородяват интериора. BMW Individual предлага и 11 допълнителни лакови покрития – мат или металик – за особено изискано излъчване на интериора.

МУЗИКАЛНА СИСТЕМА BANG & OLUFSEN HIGH END SURROUND SOUND.

Благодарение на новаторската система Dirac Dimensions за обработка на сигнала, музикалната система Bang & Olufsen High End Surround Sound осигурява открита и жизнена атмосфера с изключителна акустика. Изключителният звук се осигурява от 16 високоговорителя с музикална мощност 1 000 вата включително автоматично издигащ се централен високоговорител на арматурното табло. Той включва средночестотен високоговорител и технологията Acoustic Lens, която осигурява равномерно качество на звука във всяка част на автомобила. Системата предлага и избор между две настройки на акустиката: кристално-чист звук в режим „Studio“, както и режим „Expanded“, който създава усещане за разширяване на акустичното пространство. Аудиовизуалното изживяване се допълва от осветлението на отделните високоговорители.