ИНТЕЛИГЕНТНО ПОВИШАВАНЕ НА РАДОСТТА ОТ ШОФИРАНЕТО.

BMW Personal CoPilot асистиращите системи на BMW Серия 3 Туринг.

Колкото повече можете да се посветите на шофирането, толкова по-голяма е радостта от него. Затова по желание BMW Серия 3 Седан ви облекчава при изпълнението на много задачи. Асистента за шофиране предупреждава при всякакви евентуални опасности. С навигационната система Professional ви предпазва от неприятни опасности, дори и в непознати области, а благодарение на подходящите помощници на борда паркирането е по-комфортно от всякога.

Read more

АСИСТЕНТ ЗА ШОФИРАНЕ

Оборудването Асистент за шофиране комбинира работещото с камера предупреждение при напускане на лентата, предупреждение при опасност от сблъсък и предупреждение за пешеходци с лека спирачна функция при градски условия.

Системата разпознава маркировката на пътното платно и при предупреждава с вибрация на волана и съобщение на арматурното табло при опасност от неволно напускане на лентата при скорост над около 70 км/ч. При включен мигач, тоест когато напускането на лентата е целенасочено, предупреждението не се активира.

И докато предупреждението за опасност от сблъсък с лека спирачна функция при градски условия разпознава автомобили, то предупреждението за пешеходци с лека спирачна функция при градски условия реагира и на хора. Ако движещият се отпред автомобил намали скоростта рязко, при активирано предупреждение от сблъсък BMW Серия 3 реагира веднага. Първо светва символ на арматурното табло, след това той започва да мига, след което прозвучава и акустичен сигнал, а при скорост до 60 км/ч леко се активират и спирачките. При предупреждението за пешеходци, което работи между 10 и 60 км/ч, при непосредствена опасност се активира едностепенно предупреждение. Когато системата предупреждава за опасност от сблъсък, се подготвят и спирачките за по-бърза реакция. В аварийна ситуация, системата автоматично активира спирачките. При тъмнина и мъгла функциите на системата могат да бъдат ограничени.

АКТИВЕН АВТОПИЛОТ С ФУНКЦИЯ STOP&GO.

АКТИВЕН АВТОПИЛОТ С ФУНКЦИЯ STOP&GO.

Активният автопилот с функция Stop & Go включително работещо с радар предупреждение при опасност от сблъсък със спирачна функция повишава комфорта и осигурява още по-висока сигурност при натоварен трафик. Радарните сензори постоянно следят пътното платно, адаптират скоростта и поддържат дистанцията до движещия се пред вас автомобил. Автомобилът поема потеглянето и спирането, поддържа избраната дистанция дори и при бавно движение и във задръствания до пълно спиране. Ако във вашата лента навлезе автомобил или се приближите прекалено близо до автомобила пред вас, системата фино адаптира скоростта към тази на другите автомобили. Системата може да бъде активирана при скорост до 210 км/ч.

Функцията Stop&Go не само автоматично поддържа скоростта до пълно спиране, но и автоматично ускорява автомобила до желаната скорост, когато условията на пътя го позволяват.

Ако автомобилът пред вас спре рязко, BMW реагира незабавно, когато системата за предупреждение при опасност от сблъсък е активирана. Системата реагира на степени, като първо ви предупреждава с визуален символ, след това символът започва да мига и прозвучава акустичен сигнал и след това спирачките се активират рязко.

BMW HEAD-UP ДИСПЛЕЙ.

Пълноцветният BMW Head-Up дисплей проектира важната информация за пътуването директно в зрителното поле на водача и така повишава концентрацията му върху случващото се на пътя. Освен актуалната скорост на движение – в зависимост от оборудването - се изобразяват и указанията на навигационната система, и съобщенията на Speed Limit Info вкл. забраните за изпреварване, информация за развлекателната система като радиостанциите, имена на песните или телефонния указател и списъците с обаждания, както и предупрежденията на асистиращите системи.
Проектираните на предното стъкло символи се изобразяват пълноцветно и с брилянтна резолюция. Изображението сякаш е разположено на 2,3 метра пред автомобила и благодарение на оптималната му позиция информацията може да бъде възприета бързо, комфортно и при минимално отклоняване на вниманието.
Яркостта на проектираните изображения автоматично се адаптира към външните светлинни условия, системата разполага с нощен и дневен режим, може да бъде адаптирана и височината на изображението. Освен това можете да изберете каква допълнителна информация да се изобразява освен актуалната скорост и предупрежденията на асистиращите системи.

ПАРКИРАНЕ.

Опционално BMW Серия 3 Туринг се оборудва с интелигентни системи за лесно паркиране. Полезните помощници като камерата за обратно виждане, асистента при паркиране и камерата „Птичи поглед” повишават комфорта при всички ситуации при паркиране – особено в непрегледни ситуации и тесни пространства.

 • Камера за обратно виждане

  С камерата за обратно виждане винаги наблюдавате областта зад автомобила върху контролния дисплей при маневриране и паркиране. Камерата за обратно виждане ви позволява по-добра ориентация при шофиране на заден ход и при паркиране със скорост под 15 км/ч.
  Интерактивните линии ви показват дали избраното паркомясто е достатъчно голямо за автомобила и при паркиране ви подпомагат чрез маркираните в цвят площи на контролния дисплей. Така например при пълно завъртане на волана се изобразяват червени линии на радиуса на завой, както и зелени линии, които се адаптират към въртенето на волана.
  Камерата за обратно виждане се деактивира автоматично след 10 метра или при достигане на скорост над 15 км/ч. В комбинация с теглич камерата за обратно виждане е оборудвана с практична функция за увеличаване на изображението, която облекчава приближаването при закачане на теглича.

 • Асистент при паркиране

  Асистентът при паркиране ви помага при маневрирането в паркоместа, успоредни на пътното платно. Независимо дали е активирана, системата измерва размера на паркоместата при преминаване с ниска скорост (под 35 км/ч) и максимално разстояние от 1,5 метра до редицата паркирани автомобили.

  Когато бъде открито достатъчно голямо паркомясто, водачът трябва само да включи мигача и асистентът при паркиране поема завиването, докато водачът подпомага маневрирането чрез избор на подходяща предавка, подаване на газ и натискане на спирачката. При това системата подпомага водача с указания на контролния дисплей и допълнителни акустични сигнали.

  При паркиране без активиран асистент при паркиране се ползват неговите допълнителни странични сензори, за да се следи областта отстрани на автомобила и да изобрази препятствията на контролния дисплей. Резултатът: винаги спокойно паркиране и повишена сигурност.

 • Камера „Птичи поглед”

  Камерата „Птичи поглед” включва системите от камери Top View, Side View и камера за обратно виждане. Камерите в страничните огледала и камерата за обратно виждане осигуряват 270° видимост около автомобила.
  Top View осигурява изображение на пространството около вратите за по-комфортно маневриране. Side View осигурява по-висока сигурност при маневриране в зони с лоша видимост като изходи или непрегледни кръстовища. Двете дигитални камери отляво и отдясно в предната част на автомобила показват ситуацията пред автомобила и позволяват своевременно разпознаване на напречно движещите се автомобили, за да може водачът да реагира правилно. При скорост над 15 км/ч функцията Side View се деактивира автоматично. Водачът може да избере дали да активира камерата за обратно виждане, Top View или Side View.
  Системите от камери се включват с избор на задна предавка, с бутона PDC или бутона Side View. Изображението се показва на контролния дисплей.

НАВИГАЦИОННА СИСТЕМА PROFESSIONAL.

Навигационната система Professional впечатлява с изключителния си дизайн и богатата гама от възможности. Това е лесна за управление, перфектно интегрирана в BMW навигационна система включително концепция за управление iDrive и iDrive Touch контролер. Системата включва устройство Hands-free USB-интерфейс и гласово управление, радио BMW Professional с DVD-плеър, както и 20 Гб памет за музикални файлове. Свободно стоящият 8,8-инчов LCD цветен дисплей с резолюция 1 280 х 480 пиксела и функция Splitscreen (основен и асистиращ прозорец) гарантира оптимална четимост и прегледност.

 • iDrive Touch контролер

  Управлението чрез iDrive Touch контролера е интуитивно, върху неговата чувствителна на допир повърхност въвеждането на целите за навигационната система може да се извършва със собствения почерк. Като алтернатива системата може да бъде управлявана от бутоните за директен достъп респ. осемте бутона за любими функции или чрез гласови команди. Благодарение на триизмерното изобразяване на картите, както и на сателитни снимки като фон и подбрани забележителности с фотореалистично качество, навигацията се превръща във вълнуващо визуално преживяване.

 • Автоматичен ъпдейт на картите

  Ъпдейтите на картите са безплатни три години при дилърите на BMW. В рамките на BMW ConnectedDrive в подбрани страни в Европа системата автоматично актуализира картите до 4 пъти годишно.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ПРИ СМЯНА НА ЛЕНТАТА.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ПРИ СМЯНА НА ЛЕНТАТА.

При скорост над 20 км/ч работещото с радар предупреждение при смяна на лентата разпознава автомобилите, които се намират в мъртвия ъгъл или се приближават в съседната лента. Водачът бива информиран за намиращите се в критичните зони автомобили с триъгълен предупредителен символ в страничните огледала. Ако въпреки това водачът обяви намерението си за смяна на лентата с включване на мигач, той бива предупреден за критичната ситуация чрез вибрация на волана и мигащ предупредителен символ в страничните огледала.

SPEED LIMIT INFO INCLUDING NO-OVERTAKING INDICATOR.

SPEED LIMIT INFO INCLUDING NO-OVERTAKING INDICATOR.

Safety first: Speed Limit Info including no-overtaking indicator shows the current speed limit in the instrument cluster, as well as information regarding no-overtaking zones. This is shown on the Info Display in the instrument cluster. A camera integrated into the rear-view mirror detects relevant traffic signs. A control unit then processes and displays this information together with data from the navigation system. By utilising other features in the car, even variable speed limits – such as those that apply during wet conditions or at certain times of day – can sometimes also be shown.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW SELECTIVE BEAM.

С BMW Selective Beam (незаслепяващ асистент за дългите светлини) пътуванията през нощта са още по-сигурни и комфортни. Това оборудване осигурява най-добра видимост през нощта, без да заслепява останалите водачи. Системата разпознава другите участници в движението и целенасочено променя разпределението на светлината на дългите светлини. Обсегът на фаровете от над 400 метра осигурява своевременно разпознаване на опасностите и подобрена стабилност по курса.