СПОРТНО ОТВЪН. ПРОСТОРНО ОТВЪТРЕ.

Дизайнът на BMW Серия 3 Туринг.

СПОРТНО ОТВЪН. ПРОСТОРНО ОТВЪТРЕ.

Дизайнът на BMW Серия 3 Туринг.

СПОРТНО ОТВЪН. ПРОСТОРНО ОТВЪТРЕ.Дизайнът на BMW Серия 3 Туринг.

Неподражаемата комбинация между динамика, елегантност и функционалност превръща BMW Серия 3 Туринг в най-спортния представител на своя клас. С типичните за семейството на BMW Серия 3 характеристики автомобилът последователно продължава дизайнерските традиции на марката BMW: дълъг преден капак, къси надвеси, дълго междуосие и изтеглена назад пътническа клетка. Така BMW Серия 3 Туринг отново задава посоката в своя сегмент.

Read more

ВЪНШЕН ДИЗАЙН.

Спортно-елегантният интериор е оформен хармонично и още на пръв поглед излъчва естетика и динамика. Филигранно оформените въздухозаборници на предната броня с хоризонтални пластини са комбинирани с фаровете и осигуряват широката стойка на пътя. По желание двойните кръгли фарове се оборудват с интегрирани LED светлинни пръстени.
Но магнит за погледите е не само предната част. Впечатляващо оформената задна броня е с две хоризонтални линии и разположени в двата края задни светлини с LED технология. Благодарение на това BMW Серия 3 Туринг има неподражаемо излъчване и през нощта.
Версията Линия Luxury в цвят Platinum Silver metallic с 18-инчови алуминиеви джанти е само един от множеството варианти да придадете индивидуално излъчване на BMW Серия 3 Туринг. Всеки от тях подчертава уникалният спортен характер на автомобила.

LED СВЕТЛИНЕН ДИЗАЙН.

Освен серийните задни светлини с LED технология по желание фаровете и фаровете за мъгла на BMW Серия 3 Туринг също се оборудват с LED източници на светлина.

 • LED фарове

  Всички светлинни функции на LED фаровете с дневни, габаритни светлини и мигачи са с LED технология, а късите и дългите светлини се състоят от 10 мощни LED. Самите фарове са оборудвани с автоматично регулиране на обсега и впечатляват с великолепното осветяване на пътното платно. По този начин те повишават сигурността през нощта и при лоши метеорологични условия.
  Светодиодите (LED = Light Emitting Diodes) се отличават с дълъг живот и изразходват до 50 процента по-малко електроенергия от конвенционалните лампи с нажежаема жичка. По този начин те допринасят за понижаването на разхода на гориво и на вредните емисии. Освен това светлината им е много близка като цвят до дневната и е особено приятна за окото. Благодарение на ниските си външни контури LED фаровете подчертават спортната визия на автомобила.

 • Адаптивни LED фарове

  Адаптивните LED фарове осигуряват разпределение на светлината, което се адаптира автоматично към скоростта (динамично осветяване на пътното платно). Освен мигачите и дневните светлини те включват функциите адаптивни светлини за завой с променливо разпределение на светлината за града и автомагистрала, светлини за завой, както и BMW Selective Beam (незаслепяващ асистент за дългите светлини) с автоматично превключване от къси на дълги светлини. По този начин системата осигурява оптимално осветяване на пътното платно при всякакви условия.
  Подвижните фарове позволяват на водача да вижда далече в завоите, когато завива. Интегрираните светлини при завиване за подобряване на видимостта в близката зона се активират автоматично още в покой при задействане на мигача или завъртане на волана. По този начин адаптивните светлини за завой осигуряват оптимално осветяване на близката зона и повишават активната сигурност на пътя.
  С BMW Selective Beam винаги пътувате с включени дълги светлини, което осигурява оптимална видимост през нощта. Системата следи движещите се в същата и противоположната посока превозни средства и не допуска тяхното заслепяване чрез адаптиране на дългите светлини.

 • LED фарове за мъгла

  При дъжд или мъгла LED фаровете за мъгла подобряват видимостта в зоната в близост до автомобила за още по-висока сигурност. Освен с широкия си ъгъл на осветяване те се отличават и със светлината, която е много близка като цвят до дневната, с дългия си живот и ниския разход на електроенергия.

  В същото време LED фаровете за мъгла под фаровете поставят модерен акцент на впечатляващата предна част на BMW Серия 3.

 • Задни светлини с LED технология

  Задните светлини с LED светлинни блокове са съставени от отделни High Performance LED елементи и са оформени в типичната за BMW L-образна форма. С това те подсилват марковата идентичност на задната част и позволяват автомобилът да бъде разпознат категорично като BMW дори и в тъмнината.
  Големите мигачи и бързо реагиращите LED спирачни светлини допринасят за високата сигурност на BMW Серия 3.

ПАНОРАМЕН СТЪКЛЕН ПОКРИВ.

Панорамният стъклен покрив открива нови въодушевяващи перспективи и пропуска много светлина в интериора, която му осигурява разточителна и открита атмосфера. Ако слънчевите лъчи са твърде силни, електрическата щора на тавана може да бъде затворена безстепенно.
С функцията си за плъзгане и повдигане панорамният стъклен покрив предлага допълнителни възможности за вентилация на интериора. Когато стъкленият покрив е в позиция вентилация, щората автоматично се придвижва назад, за да осигури необходимото движение на въздуха. Интегрираният ветробран предпазва пътниците от нежелани завихряния въпреки отворения покрив.

ВЪТРЕШЕН ДИЗАЙН

Още при качване ще усетите ориентацията към водача и високото качество на материалите в BMW Серия 3 Туринг: интериорът с просторен, с практични поставки, арматурното табло е прегледно и функционално. В същото време пространството е доминирано от елегантност и динамика. Множеството хромирани акценти, както и повърхностите в Black high-gloss подчертават високото качество. При това в типичния за BMW стил кокпитът е последователно насочен към водача и поради това е екстремно лесен за управление.
Всяко ергономично предизвикателство е решено с най-голямо внимание и загриженост. Най-добрият пример: 8,8-инчовият контролен дисплей на опционалната навигационна система Professional: свободностоящ над средната конзола и имащ висококачествено излъчване. В средната конзола са разположени две стойки за напитки, а в затворено положение покривалото им може да бъде използвано като поставка. Това са само два от множеството детайли на цялостната концепция, която перфектно комбинира спортен дух с модерно излъчване.

ВИСОКОКАЧЕСТВЕНИ МАТЕРИАЛИ.

Изисканият дизайн на интериора и занаятчийското качество на изработката проличават още на пръв поглед. Опционалните спортни седалки се предлагат например с тапицерия от кожа Dakota с цвят Oyster. Те могат да бъдат допълнени с интериорни лайстни от матиран алуминий с блестящо черна акцентираща лайстна, които преминават по вътрешната страна на четирите врати.

Кокпитът е украсен с множество хромирани рамки, например около класическите кръгли уреди. Декоративният елемент около управлението на радиото и автоматичната климатична инсталация, както и рамките на дюзите на вентилацията са в изпълнение Black high-gloss. С опционалния светлинен пакет дифузното осветление дискретно и стилно осветява интериора с комбинация от директни и индиректни източници на светлина.


Оборудването на BMW Individual гарантира максимална ексклузивност: интериорните лайстни от фино дърво Ash Grain White или разширеното кожено оборудване BMW Individual Merino в цветове като Cashmere Beige или Amaro Brown облагородяват интериора и издигат качеството до следващото ниво.