СИСТЕМАТИЧНА ИНОВАТИВНОСТ.

BMW 330e Plug-in хибрид.

BMW iPerformance

СИСТЕМАТИЧНА ИНОВАТИВНОСТ.

BMW 330e Plug-in хибрид.

Комбинацията между електромотор и BMW TwinPower Turbo съчетава най-доброто от два свята в един подчертан динамичен и комфортен седан: BMW 330e iPerformance. Иновацията уверено среща спортния дух и елегантността на BMW Серия 3. Впечатляваща динамика на управлението, комбинирана с най-висока ефективност и екологичност благодарение на движението с нулеви локални емисии – уникална концепция, която е пригодена перфектно към BMW Серия 3 Седан.

СИСТЕМАТИЧНА ИНОВАТИВНОСТ.BMW 330e Plug-in хибрид.

Комбинацията между електромотор и BMW TwinPower Turbo съчетава най-доброто от два свята в един подчертан динамичен и комфортен седан: BMW 330e iPerformance. Иновацията уверено среща спортния дух и елегантността на BMW Серия 3. Впечатляваща динамика на управлението, комбинирана с най-висока ефективност и екологичност благодарение на движението с нулеви локални емисии – уникална концепция, която е пригодена перфектно към BMW Серия 3 Седан.

АВТОМОБИЛНА КОНЦЕПЦИЯ.

BMW Серия 3 с разход на гориво на малък автомобил: благодарение на технологията BMW eDrive на BMW EfficientDynamics в чисто електрически режим е възможен пробег от до 40 километра – при нулеви локални емисии и без разход на гориво. Високоволтовият акумулатор е монтиран под багажника – който с вместимостта си от около 370 литра е напълно подходящ за всекидневието, без ограничения по отношение на комфорта, функционалността и усещането за простор. Освен това Plug-in хибридът предлага оптимално сцепление и пъргавина благодарение на спортно настроеното окачване и гарантира изключителна динамика на управлението във всички режими. По този начин BMW 330e iPerformance Седан надхвърля всички очаквания и по отношение на динамиката. Насочена към бъдещето автомобилна концепция, която няма равна на себе си.

ИНДИВИДУАЛНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПРИ ШОФИРАНЕ.

Като Plug-in хибрид BMW 330e iPerformance Седан има различни режими на задвижването, с които водачът може да оказва значително влияние на реалния разход на енергия. Той зависи от избора на режим на движение – както и от поведението на водача. Ако акумулаторът е зареден напълно, можете да изминете до 40 километра, без да изгорите капка гориво. В режим AUTO eDrive благодарение на оптималната комбинация между електромотора и двигателя с вътрешно горене се цели постигането на максимална ефективност.

 • Шофиране в града

  При шофиране в града BMW 330e iPerformance Седан напълно разгръща силните страни на електрическата си задвижваща система. При напълно зареден акумулатор късите отсечки (до 40 км) могат да бъдат изминати при нулеви локални емисии в града, без да се изразходва и една капка гориво.

 • Шофиране във всекидневието

  Взаимодействието между двете задвижващи системи на Plug-in хибрида впечатлява и при шофиране във всекидневието. В режим AUTO eDrive интелигентната комбинация между двигателя с вътрешно горене и електромотора гарантира значително по-нисък разход на гориво в сравнение с бензиновите и дизеловите модели от този клас. Накратко: насладете се на комфортния лукс на BMW Серия 3 Седан при забележително нисък разход на гориво.

 • Шофиране на дълги разстояния

  Насладете се на ефективната радост от шофирането – дори и на дълги разстояния. Plug-in хибридът има изключителни възможности за продължителни пътувания – без компромиси по отношение на функционалността на автомобила.

ЗАДВИЖВАНЕ.

BMW 330e iPerformance Седан се задвижва от мощен BMW TwinPower Turbo 4-цилиндров бензинов двигател и високоефективен eDrive електромотор. Резултатът от комбинацията на тези технологии на EfficientDynamics е иновативен автомобил, който е не само икономичен, но и предлага забележителна динамика на управлението и стабилност при всякакви условия на пътя.

ИНТЕЛИГЕНТНО УПРАВЛЕНИЕ НА ЕНЕРГИЯТА.

Интелигентното управление на енергията е една от основните колони на концепцията BMW eDrive. Тази система координира взаимодействието между всички компоненти на задвижването, за да комбинира най-високата възможна ефективност с изключителна динамика на управлението.

Интелигентното управление на енергията оптимизира ефективността на хибридното задвижване, като предвиждащо избира подходящ режим на управление. Наличните данни от навигационната система например се ползват за предварителна идентификация на участъците и ситуациите на пътя, който са най-подходящи за електромотора или за зареждане на високоволтовия акумулатор.


В ситуациите, когато двигателят с вътрешно горене би осигурил по-висока ефективност, системата превключва с режим на по-висок товар с по-добър фактор мощност/ефективност. Това означава, че двигателят с вътрешно горене генерира по-висока мощност. Тя се ползва за производство на електроенергия за акумулатора чрез електрическия мотор/генератор, която по-късно да послужи за електрическо шофиране или ефективно подпомагане на двигателя с вътрешно горене. Тя също така контролира и електрическия мотор/генератор, така че кинетичната енергия да се превръща в електрическа при движение по инерция или спиране. В комбинация с режима ECO PRO интелигентното управление на енергията адаптира всички системи на автомобила, включително и допълнителните компоненти и комфортните функции с цел постигането на най-нисък разход на гориво и най-висока ефективност.


Бутонът eDrive позволява на водача да избира между трите режима на eDrive: стандартния AUTO eDRIVE, чисто електрическия MAX eDRIVE и режима SAVE BATTERY, който поддържа заряда на акумулатора на постоянно ниво.

 • Режим AUTO eDRIVE.

  В режим AUTO eDRIVE интелигентното управление на енергията определя най-ефективната комбинация между електромотора и двигателя с вътрешно горене – в зависимост от скоростта и заряда на акумулатора. Този режим е разделен на две фази: когато степента на зареждане на акумулатора е между 12 и 100%, можете да се движите чисто електрически със скорост до 80 км/ч. При по-високи скорости или нужда от по-висока мощност двигателят с вътрешно горене се включва автоматично. Когато зарядът на акумулатора падне под 12 %, при умерено ускорение BMW 330e iPerformance Седан може да развие до 20 км/ч, а при движение с постоянна скорост респ. леко ускорение може да се движи със скорост до 55 км/ч .

 • Режим MAX Edrive

  Максимална електрическа радост от шофирането: в режим MAX eDRIVE можете да се насладите на чисто електрическото движение при скорост до 120 км/ч. При по-висока скорост или необходимост от максимално ускорение автоматично се включва двигателят с вътрешно горене.

 • Режим SAVE BATTERY

  Когато нивото на заряд на акумулатора е ниско, чрез избор на режима SAVE BATTERY водачът може ефективно да зарежда акумулатора чрез двигателя с вътрешно горене респективно да поддържа неговия заряд. По този начин водачът може ефективно да запази капацитета на акумулатора за по-късно, чисто електрическо шофиране.

 • Предвиждащо задвижване

  След като целта на пътуването е въведена в навигационната система, предвиждащото управление на енергията анализира планирания маршрут въз основа на константни данни като ограниченията на скоростта и информацията в реално време и определя актуалната ситуация на пътя. По този начин системата ползва електрическата енергия ефективно, в зависимост от ситуацията и най-вече за онези участъци, при които тя е най-полезна: например при пътуване в града.

ЗАРЕЖДАНЕ.

Независимо дали от обикновен контакт на електропреносната мрежа у дома или от BMW i Wallbox от всеобхватната гама от продукти и услуги на 360° ELECTRIC – зареждането на високоволтовия акумулатор не може да бъде по-лесно. За зареждане по време на пътуване може да разчитате на множеството ChargeNowобществени станции за зареждане.

Всеобхватни услуги за електрическа мобилност.

 • Зареждане у дома

  У дома автомобилът може лесно да бъде зареден със серийния кабел за зареждане от контакта, като пълното зареждане на високоволтовата батерия отнема от 2 до 4 часа. Още по-бързо и комфортно е зареждането с предлагащата се отделно зарядна станция BMW i Wallbox: тази зарядна станция може да бъде монтирана на стената у дома и повишава скоростта на зареждането, с което се превръща в идеалното дизайнерско допълнение към BMW автомобилите. Инсталационните услуги се адаптират гъвкаво към индивидуалните изисквания.
  Буксата за зареждане на автомобила се намира под страничен панел. LED светлинен пръстен на буксата информира визуално за процеса на зареждане.

 • Зареждане при пътуване

  Освен зареждане у дома е възможно – благодарение на мобилната услуга ChargeNow на BMW –зареждане на електрически или Plug-in хибридни автомобили на BMW и по време на пътуване. За тази цел обществените станции за зареждане на множество доставчици са интегрирани в голяма мрежа.
  Всички ChargeNow станции за зареждане могат лесно и прегледно да бъдат открити чрез навигационната система през BMW ConnectedDrive, с BMW Remote App или на сайта на ChargeNow. Буксата за зареждане на автомобила се намира под капак на левия преден страничен панел. LED светлинен пръстен на буксата информира визуално за процеса на зареждане.
  Картата ChargeNow и приложението intercharge позволяват безкешов достъп и ползване на зарядните станции. Преглед на всички зареждания може да бъде видян в клиентския портал на chargenow.com. Освен това ChargeNow гарантира прегледен контрол на разходите. Клиентите получават обща сметка в края на месеца и могат да заплатят с кредитна карта.

КОМФОРТ.

Иновативен автомобил като BMW 330e iPerformance Седан естествено предлага и най-високо ниво на комфорт. Високоволтовият акумулатор е разположен компактно под багажника с вместимост около 370 литра, който осигурява пълна пригодност за всекидневието. Серийното окачване гарантира пълна динамика на управлението, стабилност при всякакви ситуации и приятно усещане при шофиране – дори и при дълги пътувания и по-високо натоварване на автомобила.