СПОДЕЛЕТЕ ОТГОВОРНОСТТА. ОТПУСНЕТЕ СЕ.

Помощни системи за шофьора BMW ConnectedDrive в BMW Серия 3 Гран Туризмо.

Множество иновативни технологии ви подпомагат по редица начини по време на пътуването, като гарантират великолепно ниво на комфорт и безопасност. Така че можете да се фокусирате върху важните неща – радост от шофирането без никакви грижи.

BMW HEAD-UP ДИСПЛЕЙ.

Пълноцветният BMW Head-Up дисплей прожектира информация, свързана с пътуването, директно в полезрението на водача, като позволява пълна концентрация върху шофирането. Дисплеят включва информация като например текущата скорост, указания от навигацията, информация за ограниченията на скоростта, вкл. индикатор за забраните за изпреварване, както и списъци с телефони и такива за забавление.

НАВИГАЦИОННА СИСТЕМА PROFESSIONAL.

ПРИСТИГАТЕ ОТПОЧИНАЛИ.

НАВИГАЦИОННА СИСТЕМА PROFESSIONAL.

ПРИСТИГАТЕ ОТПОЧИНАЛИ.

Навигационната система Professional включва „хендсфри“ устройство, USB интерфейс, 8,8-инчов LCD цветен дисплей и радио BMW Professional с DVD плейър, и се предлага с триизмерни карти и 20GB памет. Системата се управлява интуитивно посредством iDrive Touch контролера. На ваше разположение са автоматични актуализации на картите за три години без такси за лиценз.

АСИСТЕНТ ЗА ШОФИРАНЕ.

Асистентът за шофиране комбинира системи за предупреждение за напускане на лентата и предупреждение за сблъсък. Когато пътувате при скорост между 10 и 60 км/ч, предупреждението за сблъсък и това за пешеходци със светлинна функция предупреждава, ако е налице риск от сблъсък с превозни средства или пешеходци, като спира автомобила в случай на спешност. При скорости над 70 км/ч предупреждението за напускане на лентата привлича вниманието на шофьора за неумишлена смяна на лентата чрез леки вибрации на волана.

АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ.

Асистентът за паркиране улеснява успоредното и перпендикулярното паркиране. Системата работи като измерва дори тесни потенциални места за успоредно паркиране, докато минавате с бавна скорост край тях. Когато бъде открито подходящо място, асистентът за паркиране поема контрол върху волана, докато водачът е отговорен за избиране на правилната предавка, както и натискането на педалите на газта и спирачката.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА СМЯНА НА ЛЕНТАТА.

При подаден мигач базираното на радар предупреждение за смяна на лентата предупреждава шофьора за приближаващи автомобили в „мъртвата му точка“, както и за автомобили в съседната лента. Системата работи над скорости от 20 км/ч, като при опасни ситуации предизвиква вибрации на волана, а на страничното огледало се появява символ на триъгълник.