ДЕМОНСТРИРА ИСТИНСКИ ПРОСТОР И В ИНТЕРИОРА.

Комфорт и функционалност в BMW Серия 3 Гран Туризмо.

ДЕМОНСТРИРА ИСТИНСКИ ПРОСТОР И В ИНТЕРИОРА.

Комфорт и функционалност в BMW Серия 3 Гран Туризмо.

Съберете нови сили: в BMW Серия 3 Гран Туризмо шофьорът и пътникът на предната седалка се наслаждават на изключително удобство. Пътниците на задната седалка могат да се възползват от дългото междуосие и щедрото пространство, осигурено от високата линия на покрива. Практични функции като безжично зареждане или Wi-Fi хотспот допълнително увеличават мобилния комфорт. В същото време ефективната защита за пътниците осигурява на пасажерите чувство за пълна безопасност.

ДЕМОНСТРИРА ИСТИНСКИ ПРОСТОР И В ИНТЕРИОРА.Комфорт и функционалност в BMW Серия 3 Гран Туризмо.

Съберете нови сили: в BMW Серия 3 Гран Туризмо шофьорът и пътникът на предната седалка се наслаждават на изключително удобство. Пътниците на задната седалка могат да се възползват от дългото междуосие и щедрото пространство, осигурено от високата линия на покрива. Практични функции като безжично зареждане или Wi-Fi хотспот допълнително увеличават мобилния комфорт. В същото време ефективната защита за пътниците осигурява на пасажерите чувство за пълна безопасност.

Read more

ПРОСТРАНСТВО.

Гъвкавост без ограничения: шофьорите с активен и спортен начин на живот ще харесат изключително много багажното пространство на BMW Серия 3 Гран Туризмо. Щедрото пространство в интериора без конкуренция осигурява на пътниците отзад предостатъчно място, за да могат да се насладят и на дългите пътувания.

 • Прибираща се задна кора от две части

  Задната кора е изключително практична, защото се разделя на две части. Задната секция автоматично се отваря/затваря заедно с отварянето/затварянето на вратата на багажника. А когато в багажника е необходимо допълнително пространство, тя може лесно да се извади и удобно да се прибере под багажното отделение, като така се спестява място. Това означава, че водачите могат да се възползват от пълното багажно пространство при превозване на обемисти предмети.

 • Сгъваема задна облегалка

  Регулирането на задната облегалка позволява ъгълът на задните седалки да бъде индивидуално зададен при съотношение на разделяне 40:20:40. Диапазонът за регулиране на задната облегалка е на 15 различни степени – от настройка „Багаж“ при наклон от 8° (за допълнително багажно пространство от 33 литра) до позиция „Комфорт“ с ъгъл от 27°. Това позволява на пътниците отзад индивидуално да регулират наклона на седалката до позицията, която намират за най-удобна. Облегалката може да се регулира лесно с натискането на бутон, който се намира на самата седалка.

ПРАКТИЧНИ ФУНКЦИИ.

Безброй интелигентни функции правят ежедневния ви живот малко по-лесен. Примерите включват практичната система за комфортен достъп. В съчетание с автоматичната врата на багажника това позволява отварянето на багажника без докосване.

 • Автоматично отваряне на багажника

  Автоматичната работа на капака на багажника позволява да отварятe и затварятe багажника електрически – необходимо е само едно докосване на бутон в интериора или на ключа на автомобила. Капака на багажника може да се отваря и по стандартния начин, чрез използване на дръжка отвън, както и да се затваря с бутон във вътрешната част на багажника. Електрическият предупредителен сигнал повишава сигурността.

 • Дистанционно спускане на облегалката на задната седалка

  Дистанционното спускане на облегалката на задната седалка позволява облегалката да бъде удобно спусната чрез бутон от багажника – което осигурява на практика равен под за багаж. Сложен пружинен механизъм кара седалките да се спуснат бавно и тихо. Облегалките за глава на задната седалка не трябва да бъдат премахвани, а само сгъвани.

 • Алуминиеви релси за регулируемо закрепване на багаж

  Алуминиевите релси за закрепване на багаж (част от пакета за съхранение) с две регулируеми точки за прикрепване улесняват превозването на по-големи предмети без хлъзгане.

МОБИЛЕН КОМФОРТ.

ТЕЛЕФОНИЯ С БЕЗЖИЧНО ЗАРЕЖДАНЕ.

Телефонията с безжично зареждане включва безжична док станция за зареждане* и допълнителни USB портове. Антена на покрива с усилвател на сигнала гарантира оптимално приемане в движение. Два мобилни телефона и един аудио плейър могат да бъдат свързани едновременно чрез Bluetooth. Включени са също: Bluetooth Office и техническа възможност за Wi-Fi хотспот.

*Универсалната док станция за безжично зареждане на смартфони функционира само със съвместими смартфони.
Read more

ДОПЪЛНИТЕЛЕН КОМФОРТ.

В BMW Серия 3 Гран Туризмо комфортното пътуване започва от момента, в който влезете в автомобила, и продължава хармонично в интериора. Този комфорт е резултат от екстри като панорамния люк, автоматичната климатична инсталация или мултифункционалния волан, част от пакет с оборудване.

 • Панорамен люк

  Когато е отворен, панорамният люк осигурява значително количество свеж въздух. В затворено положение създава ярка, изпълнена със светлина атмосфера в интериора. Той се отваря и затваря напълно автоматично чрез натискане на бутон и дистанционно с ключа на автомобила, като е оборудван с функции за плъзгане и повдигане, както и електронно регулируеми сенник и дефлектор за вятър.

 • Автоматична климатична инсталация

  Автоматичната климатична инсталация с две зони с автоматичен контрол на температурата има отделни бутони за управление за шофьора и пътника на предната седалка. Също така разполага с автоматична рециркулация на въздуха (AAR), филтър с активен въглен, сензори за мъгла и слънце, както и отвори за въздух към задната седалка.

 • Мултифункционален волан

  Благодарение на множеството си бутони мултифункционалният волан позволява телефона, разпознаването на глас, както и функциите на аудио системата да бъдат управлявани чрез волана, без да трябва водачът да движи ръцете си.

 • Пакет огледала

  Вътрешното и страничното огледало от страната на водача разполагат с автоматична функция против заслепяване, като и двете странични огледала са оборудвани с функция за електрическо прибиране. Когато бъде избрана задна предавка, автоматичната функция за паркиране накланя надолу страничното огледано от страната на пътника, като по този начин позволява на водача да види бордюра.

ПАСИВНА БЕЗОПАСНОСТ.

Всеки автомобил на BMW е оборудван с пакет от интелигентни мерки за безопасност, насочени към намаляване на риска от катастрофи – спокойствието да знаете, че винаги сте в сигурни ръце. Изключително здрави, обемни поддържащи конструкции и интелигентно използване на високоякостна стомана осигуряват максимална здравина на клетката за пътниците, като в същото време намаляват общото тегло.


Въздействието при удар се отвежда от клетката за пътниците към други части на каросерията, като например шасито, страничните рамки, предната преграда и покрива, където се абсорбират от предни и задни зони на деформация. В случай на страничен сблъсък пасажерите са защитени благодарение на усилени конструкции във „B“ колоните, изключително издръжлива на удар защита във вратите, както и стабилна напречна греда в седалките.


В предната част на автомобила могат да бъдат открити различни функции за защита на пешеходците. В предната част между бронята и нейния капак е вграден амортисьор, който намалява вероятността от нараняване, в случай че бронята удари краката на пешеходец. Освен това предният капак разполага с деформиращи се елементи, които оформят зони на смачкване и помагат за поглъщането на енергията от сблъсъка.


BMW 340i Гран Туризмо :
Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 9,4-8,8
CO2 емисии в г/км (комбинирано): 214-198

 

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са в зависимост от избрания размер гуми и джанти. На изображенията са показани модели с допълнително оборудване.

Разход на гориво и CO₂ емисии.

 • Данните за разхода на гориво, СО2 емисиите и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с новия тестови цикъл WLTP (World Harmonised Light Vehicle Type Procedure) и според Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Данните се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  По отношение на тези превозни средства, данъците, свързани с превозните средства, или други мита, основаващи се на СО2 емисии, стойностите на СО2 могат да се различават от стойностите показани тук.

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.