ПОВЕЧЕ МОЩ. ПО-МАЛКО ГОРИВО.

Динамиката на управлението среща ефективността в BMW Серия 2 Gran Tourer.

ПОВЕЧЕ МОЩ. ПО-МАЛКО ГОРИВО.

Динамиката на управлението среща ефективността в BMW Серия 2 Gran Tourer.

BMW TwinPower Turbo бензиновите и дизелови двигатели, интелигентните системи на окачването и пъргавата трансмисия Steptronic: BMW Серия 2 Gran Tourer предлага изненадващо спортно усещане при шофиране както по дългите прави отсечки, така и в острите завои. И е много ефективно: благодарение на интелигентното управление на енергията с технологиите на BMW EfficientDynamics BMW Серия 2 Gran Tourer има нисък разход на гориво и щади околната среда - както и вашия портфейл.

ПОВЕЧЕ МОЩ. ПО-МАЛКО ГОРИВО.Динамиката на управлението среща ефективността в BMW Серия 2 Gran Tourer.

BMW TwinPower Turbo бензиновите и дизелови двигатели, интелигентните системи на окачването и пъргавата трансмисия Steptronic: BMW Серия 2 Gran Tourer предлага изненадващо спортно усещане при шофиране както по дългите прави отсечки, така и в острите завои. И е много ефективно: благодарение на интелигентното управление на енергията с технологиите на BMW EfficientDynamics BMW Серия 2 Gran Tourer има нисък разход на гориво и щади околната среда - както и вашия портфейл.

BMW EFFICIENTDYNAMICS.

BMW EFFICIENTDYNAMICS.

Независимо дали става дума за максимална динамика или минимален разход на гориво – при BMW всичко е подчинено на типичната за BMW радост от шофирането. BMW EfficientDynamics е стратегията, разработена от BMW, за понижаване на разхода на гориво и емисиите на СО2 при увеличаване до максимум на динамиката и радостта от шофирането. Това е всеобхватен пакет от технологии, който включва управлението на енергията и автомобилната концепция – и то серийно при всяко BMW.

Новото поколение бензинови и дизелови двигатели от семейството на BMW TwinPower Turbo се отличава с по-висока мощност при по-нисък разход на гориво. Принос за повишаването на ефективността имат както оптимизираната аеродинамика, така и BMW EfficientLightweight, която благодарение на използването на подходящите материали на подходящите места понижава теглото и в същото време повишава здравината на автомобила. Всеобхватният пакет от технологии включва и интелигентното управление на енергията, както и включвания от водача режим ECO PRO, който подпомага шофирането при оптимизиран разход на гориво.

BMW xDrive.

Интелигентната система за двойно задвижване BMW xDrive се адаптира перфектно и към най-тежките ситуации на пътя, като винаги предлага ненадминато сцепление. С xDrive и динамичния контрол на стабилността (DSC) автомобилът винаги остава стабилен по курса. Контролирано от сензора на DSC, xDrive своевременно разпределя задвижващата мощност между осите, за да предотврати презавиването и недозавиването в завоите още в зародиш, с което повишава стабилността по курса. Освен това се гарантира пъргаво и сигурно потегляне при хлъзгава настилка и наклони. Дори и при критични ситуации на пътя се налагат по-редки намеси на DSC.

 

Намесите на DSC се налагат само при критични ситуации на пътя. По този начин xDrive ефективно комбинира преимуществата на двойното задвижване – сцепление, стабилност по курса и сигурност на пътя - с типичната за BMW пъргавина.

BMW sDrive.

BMW sDrive.

sDrive означава система за задвижване на една от осите. Повечето автомобили на BMW са оборудвани със sDrive задно задвижване. В зависимост от автомобилната концепция се използва и предно задвижване sDrive. Предното задвижване sDrive на BMW Серия 2 Gran Tourer е компактно техническо решение, което гарантира много място в интериора и в същото време гарантира типичната за BMW динамика и пъргавина.

РАДОСТ ОТ ШОФИРАНЕТО В СТРАХОТНА ФОРМА.

Насладете се на BMW Серия 2 Gran Tourer във филма.

РАДОСТ ОТ ШОФИРАНЕТО В СТРАХОТНА ФОРМА.

Насладете се на BMW Серия 2 Gran Tourer във филма.

ДИНАМИЧНО ЗАДВИЖВАНЕ.

Динамичното задвижване на BMW Серия 2 Gran Tourer комбинира високата мощност с висока ефективност. BMW TwinPower Turbo бензиновите и дизеловите двигатели, както и 6- респективно 8-степенните трансмисии Steptronic с оптимално степенуване на предавателните числа осигуряват впечатляващо разгръщане на мощността, спонтанни реакции и ниски емисии при изключително спокоен ход.

 • Технология BMW TwinPower Turbo

  Благодарение на технологията BMW TwinPower Turbo новите двигатели от семейството BMW EfficientDynamics впечатляват със значително по-темпераментно разгръщане на мощността, както и спонтанни реакции още при ниски обороти. В същото време те са икономични и екологични, с по-висока ефективност, динамика и гарантират по-висока радост от шофирането.

 • 6-степенна трансмисия Steptronic

  6-степената трансмисия Steptronic предлага повишен комфорт на превключване и возене и значително повишена спонтанност на превключванията благодарение на оптимизираното хидравлично управление. По този начин тя комбинира най-висок комфорт и динамика при понижен разход на гориво.

 • 8-степенна трансмисия Steptronic

  8-степенната трансмисия Steptronic поставя стандарти по отношение на комфорта и динамиката и е ключов елемент от BMW EfficientDynamics. Особено финото степенуване на предавките позволява оптимално разгръщане на мощността при всякаква скорост. Това осигурява значително намаление на разхода на гориво, като в същото време се наслаждавате на още по-високи спортен дух и динамика. При висока скорост допълнителните предавки понижават оборотите, благодарение на което намалява както разхода на гориво, така и шума от двигателя.
  За това допринася и съединителят на хидротрансформатора – дори и при превключване в ръчен режим. В комбинация с малките промени в оборотите на двигателя и прецизното степенуване на предавките се постига особено висок комфорт на превключването.
  Интегрираните функции като разпознаването на състоянието на автомобила и на ситуацията на пътя имат значително отражение върху превключването на предавките на трансмисията. В зависимост от конкретната ситуация на пътя и избрания режим на шофиране системата винаги избира оптималната предавка.

ИНТЕЛИГЕНТНО УПРАВЛЕНИЕ НА ЕНЕРГИЯТА.

Понижаване на разхода на гориво, повишаване на радостта от шофирането: благодарение на интелигентното управление на енергията на BMW EfficientDynamics при BMW Серия 2 Gran Tourer вие можете да извлечете повече от всяка капка гориво. По-висока динамика, по-висока ефективност и повече радост от шофирането.

 • Режим ECO PRO

  В зависимост от индивидуалния стил на шофиране режимът ECO PRO позволява понижаване на разхода на гориво с до 20 процента, както бе установено при вътрешно измерване на BMW. Допълнителен потенциал за икономии предлагат функциите Безмоторно движение и ECO PRO Route.

 • Автоматична функция Старт/Стоп

  Автоматичната функция Старт/Стоп изключва двигателя при кратки престои на автомобила, например на светофар или в задръствания, и по този начин понижава разхода на гориво. При натискане на съединителя (механична скоростна кутия) респективно отпускане на спирачката (трансмисия Steptronic) двигателят стартира автоматично за части от секундата.

 • Регенерация на спирачната енергия

  При всяко спиране се освобождава енергия, която дълго време оставаше неоползотворена. Регенерацията на спирачната енергия ползва този подценяван досега потенциал и произвежда електричество от освободената при движение по инерция кинетична енергия когато водачът отнеме газта или спира. С тази електроенергия се зарежда акумулаторът. Благодарение на тази система за интелигентно управление на енергията, алтернаторът не трябва да работи постоянно, което намалява натоварването върху двигателя. Разходът на гориво намалява, а мощността се увеличава – напълно в духа на BMW EfficientDynamics.

 • Индикатор за превключване на предавките

  Чрез своевременно и оптимално превключване може да спестите много гориво, най-вече при движение в града и по междуградските пътища. Превключвайте предавките в точния момент и използвайте по-малко гориво. В зависимост от ситуацията на пътя и оборотите на двигателя, електрониката изчислява най-ефективната в момента предавка, а светеща стрелка на информационния дисплей ви показва най-ефективния момент за възходящо или низходящо превключване. Системата разпознава и ситуациите, когато ускорявате бързо и в съответствие с това подходящият момент за превключване се препоръчва при по-високи обороти. При сравнителни тестове е установено, че автомобилите с индикатор за превключване на предавките изразходват с около 4% по-малко гориво.

АЕРОДИНАМИКА.

Благодарение на целенасочените мерки за подобряване на аеродинамиката BMW постига оптимизирана стойност на въздушното съпротивление. Това се отразява положително върху ефективността и стабилността по курса и понижава нивото на шума в интериора – благодарение на иновативните детайли като Air Curtain на предната броня, Aeroblade отзад или равното покритие на дъното на автомобила.

 • Air Curtain

  Предната броня с интегриран Air Curtain е дизайнерски елемент, който олицетворява философията BMW EfficientDynamics. Чрез два вертикални канала Air Curtain отвежда насрещния вятър покрай арките на предните калници, така че ускореният по този начин въздушен поток образува „завеса” от външната страна на колелата. Тази иновативна технология намалява завихрянията и въздушното съпротивление, което позволява значително понижение на разхода на гориво.

 • Aeroblade

  Aeroblade се наричат страничните удължения в горната част на задните колони. Те подобряват обтичането и намаляват завихрянията в задната част. Резултатът е понижение на въздушното съпротивление, разхода на гориво и СО2 емисиите. Освен това Aeroblade придават на задната част спортно-динамична визия.

ПЪРГАВИНА И КОМФОРТ НА ВОЗЕНЕ

ПЪРГАВИНА И КОМФОРТ НА ВОЗЕНЕ

Пъргавина в градското движение или спокойствие при дългите пътувания през отпуската: BMW Серия 2 Gran Tourer се адаптира перфектно към съответните условия на пътя и винаги осигурява най-висока радост от шофирането. Винаги в правилната лента – благодарение на електромеханичното сервоуправление, което осигурява директно усещане във волана и в същото време повишава както пъргавината, така и комфорта на возене. То е адаптирано перфектно към новата концепция на задвижването и впечатлява с прецизността си, директните реакции и намалените физически усилия при паркиране.
Променливото спортно кормилно управление със Servotronic осигурява по-директно и пъргаво поведение на пътя с прилагане на по-малко физическа сила. То реагира независимо от актуалната скорост с различни предавателни съотношения при завъртане на волана. По този начин то подобрява управляемостта при спортен стил на шофиране, както и комфорта при паркиране и завиване.