ДОВЕРЕТЕ СЕ НА НАДЕЖДНИ ПОМОЩНИЦИ.

BMW ConnectedDrive асистиращите системи на BMW Серия 2 Gran Tourer.

ДОВЕРЕТЕ СЕ НА НАДЕЖДНИ ПОМОЩНИЦИ.

BMW ConnectedDrive асистиращите системи на BMW Серия 2 Gran Tourer.

Множество иновативни технологии ви подпомагат по време на шофиране по най-различни начини и гарантират комфорт и сигурност на най-високо ниво. За да можете да се концентрирате върху най-важното - безгрижната радост от шофирането.

ДОВЕРЕТЕ СЕ НА НАДЕЖДНИ ПОМОЩНИЦИ.BMW ConnectedDrive асистиращите системи на BMW Серия 2 Gran Tourer.

Множество иновативни технологии ви подпомагат по време на шофиране по най-различни начини и гарантират комфорт и сигурност на най-високо ниво. За да можете да се концентрирате върху най-важното - безгрижната радост от шофирането.

BMW HEAD-UP ДИСПЛЕЙ.

BMW HEAD-UP ДИСПЛЕЙ.

Пълноцветният BMW Head-Up дисплей проектира важната информация за пътуването върху екран директно в зрителното поле на водача, с което му позволява да не отклонява вниманието си от случващото се на пътя. Изобразява се информация за актуалната скорост, указанията на навигационната система, Speed Limit Info вкл. забраните за изпреварване, телефонните и развлекателните списъци, както и предупрежденията на различните асистиращи системи.

Проектираните върху подвижен екран над арматурното табло символи се изобразяват пълноцветно, така че пътните знаци изглеждат реалистично. Лекото тониране на екрана повишава контраста.

Яркостта на проектираното изображение автоматично се адаптира към външните светлинни условия, но може да се настрои и ръчно към индивидуалните предпочитания, системата разполага с нощен и дневен режим. Освен това можете да изберете каква допълнителна информация да се изобразява освен актуалната скорост и предупрежденията на асистиращите системи. С поляризационни слънчеви очила изображението на пълноцветният BMW Head-Up дисплей не се вижда пълноценно.

АСИСТЕНТ ЗА ШОФИРАНЕ PLUS .

Оборудването Асистент за шофиране Plus осигурява значително повишаване на сигурността и комфорта. То включва предупреждение при опасност от сблъсък, предупреждение за пешеходци с лека спирачна функция в градски условия, предупреждение за напускане на лентата, асистент за дългите светлини, работещ с камера автопилот с функция Stop&Go, както и асистент за задръствания.

 • Предупреждение при напускане на лентата

  Асистентът при задръствания ви облекчава в монотонните ситуации по магистралите и другите монотонни ситуации на пътя. При скорости до 60 км/ч системата позволява на автомобила просто да се „плъзга“ заедно с другите автомобили в натоварения трафик и така по-лесно да преодолеете задръстването. Тя автоматично поддържа желаната дистанция до предния автомобил и регулира скоростта до пълно спиране, както и активно се намесва в кормилното управление..

 • Асистент за задръствания

  Асистентът за задръствания облекчава водача при шофиране по магистрали и му помага в други монотонни ситуации на пътя. При скорост до 60 км/ч системата ви позволява просто да се „плъзгате” с другите автомобили в натоварения трафик и по-спокойно да преодолеете задръстването.
  Системата автоматично поддържа дистанцията до движещия се отпред автомобил и контролира скоростта автоматично до пълно спиране, като същевременно активно ви подпомага при завиване, когато поне една от ръцете на водача е на волана.

 • Предупреждение за опасност от сблъсък и за пешеходци

  В критични ситуации предупреждението за опасност от сблъсък ви предупреждава двустепенно. При предупреждението за пешеходци, което работи между 10 и 60 км/ч, се активира едностепенно предупреждение. В същото време и спирачките се подготвят за по-бърза реакция. В аварийна ситуация системата автоматично активира спирачките и осигурява значително понижение на скоростта на сблъсъка. Ако движещия се отпред автомобил намали скоростта си рязко, първо се активират по-силни предупреждения, а след това леко се задействат спирачките.

 • Автопилот с функция Stop&Go

  Работещият с камера автопилот с функция Stop&Go поддържа избраната от водача скорост до 140 км/ч, както и дистанцията до движещия се отпред автомобил. При необходимост тя ще спре автомобила напълно, след което може автоматично да потегли отново, като при бавно движещ се трафик ще поддържа минимална дистанция до автомобила отпред.

НАВИГАЦИОННА СИСТЕМА PLUS С IDRIVE TOUCH КОНТРОЛЕР

Навигационната система Plus комбинира множество полезни функции: навигационна система със свободно стоящ 8,8-инчов LCD цветен дисплей, радио, MP3 плеър и двоен RDS тунер и арматурно табло с 5,7” TFT дисплей. Воденето към целта се осигурява от стрелки или изображения на карти, както и чрез гласови указания. Навигационната система се управлява интуитивно чрез iDrive Touch контролера с бутони за директен достъп и осем функционални бутона или – в зависимост от оборудването – с гласови команди.
Навигационната система Plus показва на водача бърз и директен маршрут през множество европейски държави, а в някои случаи и извън тях. Технологията TMC позволява своевременно разпознаване на задръстванията и бързо изчислява алтернативен маршрут. За сигурно достигане до целта.

 • iDrive Touch контролер

  С iDrive Touch контролера, част от навигационната система Plus, можете удобно да управлявате контролния дисплей с една ръка. Благодарение на интегрирания в контролера тъчпад можете просто да въвеждате адреси на целта на пътуването в навигационната система със собствения си почерк.
  Освен това чрез въртене и натискане на контролера можете да активирате и настройвате много функции, както и да прелиствате списъци. Управлението е лесно и интуитивно с помощта на усещането за допир – което е голямо облекчение най-вече за водача, тъй като по този начин той минимално отклонява вниманието си от случващото се на пътя. Всички управлявани от контролера функции се изобразяват прегледно на контролния дисплей.