НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ ВОДАЧ, А ОТ СЪМИШЛЕНИК.

Динамиката на управлението на BMW Серия 2 Купе.

НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ ВОДАЧ, А ОТ СЪМИШЛЕНИК.

Динамиката на управлението на BMW Серия 2 Купе.

Който се наслаждава на живота, не е склонен да прави компромиси. Същото важи и за BMW Серия 2 Купе. Неговото пътно поведение, 50:50 разпределението на теглото между осите и спортната динамика на задното задвижване са уникални в този клас. Динамично и темпераментно. Фокусирано върху една-единствена цел: ултимативната радост от шофирането.

НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ ВОДАЧ, А ОТ СЪМИШЛЕНИК.Динамиката на управлението на BMW Серия 2 Купе.

Който се наслаждава на живота, не е склонен да прави компромиси. Същото важи и за BMW Серия 2 Купе. Неговото пътно поведение, 50:50 разпределението на теглото между осите и спортната динамика на задното задвижване са уникални в този клас. Динамично и темпераментно. Фокусирано върху една-единствена цел: ултимативната радост от шофирането.

ДИНАМИКА НА УПРАВЛЕНИЕТО.

ДИНАМИКА НА УПРАВЛЕНИЕТО.

Неговият устрем напред може да се усети още в покой. Обещание, което BMW Серия 2 Купе ще спази още при натискането на стартовия бутон. Насладете се сами.

BMW M235i.

Този автомобил стартира, когато другите вече спират: турбокомпресорен редови 6-цилиндров двигател с 240 кВт (326 к.с.), който осигурява почти рекордно ускорение при максимална ефективност. М аеродинамичният пакет, спойлерът отзад и М Спортното окачване осигуряват изключително атлетично излъчване, по-високо притискане и оптимално поведение при всякакви ситуации на пътя. И в интериора на BMW M235i, със спортни седалки за водача и пътника до него, М кожен волан с мултифункционални бутони и много други опции ще се потопите в атмосферата на един свят, който мирише на състезателен бокс. И предлага спираща дъха висока мощност.

  • Екстериор.

    Със специалния си редови 6-цилиндров двигател и спортния звук M Performance моделът е най-спортният модел от Серия 2. Изключителният спортен дух се разпознава още на пръв поглед по 18-инчовите М алуминиеви джанти и специално разработените гуми с различен размер на предната и задната ос, ксеноновите фарове и М Спортните спирачки в цвят Dark Blue metallic с надпис М. повишената пъргавина и динамика на управлението се осигурява от специално настроеното и снижено с 10 милиметра М Спортно окачване и променливото спортно кормилно управление със Servotronic. По-висока сигурност и динамика на управлението: опционалната система за двойно задвижване xDrive разпределя гъвкаво задвижващата сила на BMW Серия 2 Купе между предната и задната ос и осигурява най-добро сцепление и пъргавина дори и при най-тежки пътни условия.
    М Аеродинамичният пакет със специална предна броня и заден дифузор, както и спойлер на капака на багажника осигуряват още по-добра аеродинамика и по-силно притискане. Корпусите на страничните огледала в цвят Ferric Grey, както и двете ауспухови тръби в черен хром допълват спортното излъчване. Тъмното хромирано означение M235i отзад разсейва всякакви съмнения за особената динамика на този модел.

  • Интериор

    Интериорът на M Performance модела демонстрира изключителния си спортен дух още с лайстните на праговете с надпис M235i, както и спортните седалки за водача и пътника до него с типичните за М шевове и мултифункционалния М кожен волан. Подходящата атмосфера се осигурява от М интериорните лайстни в спортен Aluminium Hexagon и арматурното табло със специфичен дизайн на циферблатите и фини скали, включително и с надпис M235i. Опционалната кожена тапицерия Dakota Oyster с акценти в Oyster dark и светлият интериор създават особено елегантен контраст на спортното излъчване. Освен това M Performance моделът е оборудван с М опора за крака на водача. Интериорното осветление може да се превключва между ексклузивните цветове оранжево-червено или бяло. Спортната визия над главите се осигурява от тавана BMW Individual Anthracite. Интериорът е допълнен мелодично от радиото Professional.

LAUNCH CONTROL.

BMW Серия 2 Купе впечатлява още при стартовия сигнал, още преди потеглянето. Ключовата дума, която въодушевява всички водачи със спортен дух: максимално ускорение. То е възможно благодарение на една функция на 8-степенната спортна автоматична трансмисия, наречена Launch Control. Кратко натискане на бутона DSC, след това селекторът на трансмисията се поставя в позиция S, натиска се спирачката и педала на газта се натиска до край – и когато сега отпуснете спирачката, ще разберете какво означава въртящ момент.

АДАПТИВНО М ОКАЧВАНЕ

Със сниженото с 10 милиметра Адаптивно М окачване динамичният потенциал на автомобила се увеличава допълнително. Чрез превключвателя на Контрола на шофирането водачът може да адаптира характеристиките на окачването към предпочитания в момента стил на шофиране - от комфортни до екстремно спортни. Независимо кои настройки сте избрали - електронно управляваните амортисьори на Адаптивното М окачване винаги се адаптират за части от секундата към условията на пътя. Системата ползва множество сензори, които освен колебанията на колелата следят и скоростта на движение, за да осигурят оптимална работа на амортисьорите и по този начин повишат и сигурността на пътя.
За комфортно пътуване разполагате с режима COMFORT. Режимът SPORT осигурява подчертано по-спортни настройки на окачването и значително по-стегнати настройки на амортисьорите. Най-добрият избор за екстремно динамично шофиране е режимът SPORT +. При него се активира функцията DTC (Динамичен контрол на сцеплението), която позволява по-голямо превъртане на задвижващите колела за подчертано динамично шофиране в граничен режим. При това функцията DSC не се изключва, а се намесва значително по-късно, за да стабилизира автомобила - в рамките на физичните закони.

ПРОМЕНЛИВО СПОРТНО КОРМИЛНО УПРАВЛЕНИЕ.

Променливото спортно кормилно управление със Servotronic осигурява директно и пъргаво поведение на пътя при малко усилие на волана. То реагира независимо от актуалната скорост на движение с различни предавателни числа в зависимост от ъгъла на завъртане на волана. Системата намалява необходимите усилия за въртене на волана при особено големи ъгли на завъртане на гумите. Това чувствително повишава пъргавината, подобрява управляемостта при подчертано спортен стил на шофиране в остри завои, както и при избягване на внезапно появили се на пътя препятствия. Но системата повишава и комфорта при паркиране, завиване и маневриране. При малки ъгли на завъртане на волана кормилното управление осигурява стабилност по курса и много висока прецизност.

КОНТРОЛ НА ШОФИРАНЕТО.

КОНТРОЛ НА ШОФИРАНЕТО.

Режим Comfort, режим ECO PRO и режим Sport.

Контролът на шофирането дава на водача избор между режима Comfort за стандартни настройки на двигателя и трансмисията, ефективния режим ECO PRO или режима Sport за още по-динамично шофиране.

Ефективност с режим ECO PRO.

Режимът ECO PRO адаптира реакциите на педала на газта, трансмисията и стратегията на отоплението/климатизацията и понижава разхода на гориво с до 20 процента. Допълнителен потенциал за икономии осигуряват функциите „безмоторно” движение, предвиждащият асистент и режимът ECO PRO Route (и двата само при Навигационната система Professional). Въз основа на данните от навигационната система предвиждащият асистент разпознава локалните дадености по трасето и дава своевременни съвети.
В зависимост от ситуацията на пътя, индивидуалния стил на шофиране и даденостите по трасето режимът ECO PRO Route предлага оптимизиран по отношение на разхода на гориво маршрут. Функцията „безмоторно движение” позволява на автомобила да се движи с до 160 км/ч, когато водачът отнеме газта и не спира. В режим SPORT автомобилът реагира по-директно и позволява още по-спортен стил на шофиране.

УПРАВЛЯЕМОСТ.

УПРАВЛЯЕМОСТ.

BMW Серия 2 Купе е като изработено по мярка на водача не само по отношение на дизайна и функционалността. При техниката му също всичко е насочено към създаването на машина, която предлага истинска радост от шофирането. С успех! Благодарение на задното задвижване на BMW, Контрола на шофирането, променливото спортно кормилно управление и уникалното за този клас разпределение на теглото между осите от 50:50 това спортно купе впечатлява с изключително пъргава и прецизна управляемост. Или както го наричаме ние: ненадмината радост от шофирането.