МОЖЕ БИ НАЙ-ДОБРИЯТ СПЪТНИК НА СВЕТА.

BMW ConnectedDrive асистиращите системи за BMW Серия 2 Купе.

BMW Серия 2 Купе серийно е оборудвано с надежден спътник: множеството асистиращи системи на BMW ConnectedDrive. Те подпомагат водача и му позволяват да се наслади пълноценно на уникалното усещане при шофиране. Те предупреждават своевременно при опасности и подпомагат при паркиране. Или ви осигурятав трето око при маневриране благодарение на камерата за обратно виждане. BMW Серия 2 Купе е надежден партньор, който ви позволява да се концентрирате върху най-важното: пътя.

АСИСТЕНТ ЗА ШОФИРАНЕ

Оборудването Асистент за шофиране комбинира работещото с камера предупреждение при напускане на лентата, предупреждение при опасност от сблъсък и предупреждение за пешеходци със спирачна функция при градски условия.

Системата разпознава маркировката на пътното платно и при предупреждава с вибрация на волана и съобщение на арматурното табло при опасност от неволно напускане на лентата при скорост над около 70 км/ч. При включен мигач, тоест когато напускането на лентата е целенасочено, предупреждението не се активира.

И докато предупреждението за опасност от сблъсък със спирачна функция при градски условия разпознава автомобили, то предупреждението за пешеходци със спирачна функция при градски условия реагира и на хора. Ако движещият се отпред автомобил намали скоростта рязко, при активирано предупреждение от сблъсък BMW реагира веднага. Първо светва символ на арматурното табло, след това той започва да мига, след което прозвучава и акустичен сигнал, а при скорост до 60 км/ч автоматично се активират и спирачките. При скорости до 20-25 км/ч предупреждението за пешеходци помага да предотвратяване на сблъсъците, а при скорост до 60 км/ч намалява тежестта на инцидента. Когато системата трябва да се намеси, тя подготвя спирачките за бърза реакция и при нужда ги активира. Асистентът за умора на водача следи поведението му за следи от изморяване. При прояви на умора на контролния дисплей се появява препоръка за почивка.

iDrive Touch контролер.

Контролерът iDrive Touch ви позволява удобно управление на системата iDrive с една ръка. Благодарение на интегрирания в контролера Touchpad можете например да въвеждате адреси в навигационната система, изписвайки го със собствения си почерк. Освен това имате достъп до голям брой функции и настройки, както и до прелистване на списъци. Управлението е лесно и интуитивно, с докосване – което е голямо облекчение за водача, защото почти не отвлича вниманието му от случващото се на пътя. Всички управлявани с контролера функции могат удобно да се следят на контролния дисплей.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОГРАНИЧЕНИЯ НА СКОРОСТТА (SPEED LIMIT INFO)*

Информацията за ограничения на скоростта използва вградена камера в огледалото за обратно виждане за надеждно засичане на текущи и проментливи ограничения на скоростта - например по време на мокър път. Тя показва постоянни и временни знаци, както и допълнителни знаци за забрани за изпрварване. Информацията за ограничения на скоросста показва и текущата максимално позволена скорост на пътя. В случай, че няма налични знаци, се използва и показва информация от навигационната система.

*За момента услугата не се предлага в България.

АСИСТЕНТ ПРИ ПАРКИРАНЕ.

Асистентът за паркиране ви помага при маневрирането в паркоместа, успоредни или перпендикулярни на пътното платно. Независимо дали е активирана, системата измерва размера на паркоместата – дори и когато те са много тесни. При преминаване с ниска скорост (под 35 км/ч) и максимално разстояние от 1,5 метра до редицата паркирани автомобили.

Когато бъде открито достатъчно голямо паркомясто, водачът трябва само да включи мигача и асистентът при паркиране поема завиването, докато водачът подпомага маневрирането чрез избор на подходяща предавка, подаване на газ и натискане на спирачката. При това системата подпомага водача с указания на контролния дисплей и допълнителни акустични сигнали.

Когато автомобилът бавно се доближи до препятствие, асистентът при паркиране автоматично се активира чрез функцията "Auto PDC" (Automatic Park Distance Control). Повишената функционалност на системата включва и подпомагане на водача при паркиране в паркоместа, разположени перпендикулярно на пътното платно. PDC също така предупреждава, когато автомобилът се доближи прекалено близо до препятствие. Резултатът: винаги спокойно паркиране и повишена сигурност.

При паркиране без активиран асистент при паркиране се ползват неговите допълнителни странични сензори, за да се следи областта отстрани на автомобила и да изобрази препятствията на контролния дисплей. Резултатът: винаги спокойно паркиране с повишена сигурност.

КАМЕРА ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ.

С камерата за обратно виждане винаги наблюдавате областта зад автомобила върху контролния дисплей при маневриране и паркиране. Камерата за обратно виждане ви позволява по-добра ориентация при шофиране на заден ход и при паркиране със скорост под 20 км/ч.
Интерактивните линии ви показват дали избраното паркомясто е достатъчно голямо за автомобила и ви подпомагат при паркиране чрез маркираните в цвят площи на контролния дисплей. В комбинация с теглич камерата за обратно виждане е оборудвана с практична функция за увеличаване на изображението, която облекчава приближаването при закачане на теглича.