НОВА ДЕФИНИЦИЯ НА КОМФОРТНАТА ЗОНА.

Комфортът и сигурността на BMW Серия 2 Купе.

Понякога плуването срещу течението може да е по-забавно - което убедително се демонстрира от BMW Серия 2 Купе. защото не само онези, които тръгват по нови пътища, ценят перфектно осветеното пътно платно. Движещите се срещу вас автомобили също могат да разчитат на пътуване без заслепяване. Благодарение на Servotronic реакциите на кормилното управление винаги са оптимални, а множеството други детайли облекчават дори и неконвенционалното всекидневие - каквото и да ви отведе живота.

АДАПТИВНИ ФАРОВЕ ЗА ЗАВОЙ

Адаптивните светлини за завой с променливо разпределение на светлината за града и автомагистралите, включително светлини при завиване и биксенонова технология, осигуряват оптимално осветяване на пътното платно. Подвижните фарове позволяват на водача да погледне далече навътре в завоя, след като завърти волана. Светлините при завиване се активират автоматично още в покой при включване на мигача или завъртане на волана за подобряване на осветяването на зоната пред автомобила. Адаптивните светлини за завой осигуряват оптимално осветяване на пътното платно и по този начин повишават активната сигурност при шофиране.

АСИСТЕНТ ЗА ДЪЛГИТЕ СВЕТЛИНИ

Асистентът за дългите светлини облекчава водача при пътуване през нощта чрез автоматично превключване от къси на дълги светлини при движещи се в същата и насрещната посока автомобили. Системата превключва на къси светлини и при когато уличното осветление е достатъчно силно.
Камера, разположена около вътрешното огледало за обратно виждане, регистрира светлината от фаровете на другите автомобили още на разстояние до 1000 метра. Когато при активиран асистент за дългите светлини бъдат разпознати фаровете на насрещно движещ се автомобил или задните светлини на движещ се в същата посока автомобил, системата автоматично превключва на къси светлини.

SERVOTRONIC.

SERVOTRONIC.

Оптимално сервоусилване на кормилното управление.

Насладете се на оптимално сервоусилване при всяка ситуация на пътя – Servotronic адаптира сервоусилването на кормилното управление и осигурява директно и прецизно поведение на кормилното управление при висока скорост. Освен това системата осигурява най-висок комфорт чрез пониженото усилие върху волана, както и с максималната пъргавина при паркиране и маневриране или при пътуване по тесни улици с много завои.

Ненадмината прецизност.

Въз основа на скоростта управляващият блок изчислява необходимото сервоусилване на волана. Чрез управляван чрез електромагнит клапан на хидравличната система на волана необходимата за въртенето на волана сила може да се дозира много по-фино и по този начин да бъде адаптирана значително по-прецизно към съответната ситуация на пътя в сравнение с конвенционалните сервоуправления.

Минимални физически усилия.

Така при завиване при ниска скорост е необходимо само минимално усилие. С повишаване на скоростта сервоусилването се намалява постепенно, с което се осигурява по-директен контакт с пътя и оптимална стабилност по курса.

ФУНКЦИОНАЛНОСТ.

BMW Серия 2 Купе демонстрира учудващ простор. В джобовете на вратите има достатъчно място дори за бутилки с вместимост 1 литър. Освен това поставките за напитки на средната конзола и в задния подлакътник позволяват сигурното им закрепване при пътуване.
За транспортирането на по-големи и обемисти предмети задната седалка опционално се сгъва в съотношение 40:20:40. С пакета поставки BMW Серия 2 Купе може да бъде оборудвано с полезни детайли като закрепваща мрежа за дъното на багажника, куки за чанти или халки за закрепване на багажа. Това осигурява сигурност и функционалност.

СИСТЕМА ЗА КОМФОРТЕН ДОСТЪП.

Иновативен комфорт на управление – системата за комфотен достъп ви позволява да отключите вратите и да стартирате двигателя, без да използвате ключа на автомобила. Ключът, който се намира в джоба на панталона ви например, се разпознава автоматично, след като се доближите до автомобила. След автоматичното отключване на вратите може да се качите и с натискане на бутона Старт/Стоп да стартирате двигателя.
Системата за комфортен достъп разчита на разпознаването на ключа, за да осигури най-висока сигурност.