ЗАДВИЖВА. ОСВОБОЖДАВА. УСКОРЯВА.

Динамиката на управлението среща ефективността при BMW Серия 2 Кабриолет.

ЗАДВИЖВА. ОСВОБОЖДАВА. УСКОРЯВА.

Динамиката на управлението среща ефективността при BMW Серия 2 Кабриолет.

Перфектна комбинация от контрасти: динамичното задвижване на BMW Серия 2 Кабриолет и иновативните технологии на BMW EfficientDynamics съчетават безкомпромисната мощ с максимална ефективност. Резултатът: BMW Серия 2 Кабриолет, който впечатлява с пъргавината си на пътя, както в режим ECO PRO, така и при по-спортен стил на шофиране - темпераментно, импулсивно, вдъхновяващо всички сетива.

ЗАДВИЖВА. ОСВОБОЖДАВА. УСКОРЯВА.Динамиката на управлението среща ефективността при BMW Серия 2 Кабриолет.

Перфектна комбинация от контрасти: динамичното задвижване на BMW Серия 2 Кабриолет и иновативните технологии на BMW EfficientDynamics съчетават безкомпромисната мощ с максимална ефективност. Резултатът: BMW Серия 2 Кабриолет, който впечатлява с пъргавината си на пътя, както в режим ECO PRO, така и при по-спортен стил на шофиране - темпераментно, импулсивно, вдъхновяващо всички сетива.

ТЕХНОЛОГИЯ BMW EFFICIENTDYNAMICS.

Благодарение на технологията BMW TwinPower Turbo иновативното ново поколение бензинови и дизелови двигатели на BMW EfficientDynamics осигуряват пъргава динамика и спонтанни реакции дори при ниски обороти, като в същото време са особено икономични и екологични. Повишената ефективност и оптимизираната динамика гарантират осезаемо по-интензивна радост от шофирането.
Бензиновите двигатели се оборудват с иновативна технология на турбокомпресорите, напълно променливо управление на клапаните Valvetronic включително променливо управление на разпределителните валове двоен VANOS и директно впръскване High Precision Injection. В комбинация високотехнологичните компоненти осигуряват изключително разгръщане на мощността при висока ефективност. При дизеловите двигатели турбокомпресорите с променлива геометрия са комбинирани с директно впръскване Common-Rail от най-ново поколение. Оптимизираното по този начин изгаряне има голям принос за понижаването на разхода на гориво и емисиите.

НАПРЕЖЕНИЕ ВЪВ ВЪЗДУХА.

Насладете се на динамиката на управлението на BMW Серия 2 Кабриолет.

НАПРЕЖЕНИЕ ВЪВ ВЪЗДУХА.

Насладете се на динамиката на управлението на BMW Серия 2 Кабриолет.

ДИНАМИЧНО ЗАДВИЖВАНЕ.

Най-висока мощност при най-нисък разход на гориво – това е целта на динамичното задвижване на BMW Серия 2 Кабриолет. Високотехнологичните TwinPower Turbo бензинови и дизелови двигатели от семейството на BMW EfficientDynamics многократно са отличавани с наградата „Engine of the Year Award“. Те впечатляват с ниски нива на вредните емисии при изключително спокоен ход и забележително динамично разгръщане на мощността. А благодарение на 8-степенната трансмисия Steptronic при ускорение мощността достига до пътя без почти никакви прекъсвания.

 • BMW Twin Power Turbo бензинови двигатели

  BMW TwinPower Turbo бензиновите двигатели от най-ново поколение впечатляват с темпераментно разгръщане на мощността и спонтанни реакции още при ниски обороти. В същото време те са по-икономични, по-екологични и по-мощни от предшествениците си. За да се повиши ефективността и динамиката, този иновативен пакет – крайъгълен камък на стратегията BMW EfficientDynamics – комбинира най-новите технологии на впръскването и напълно променливото управление на клапаните Valvetronic включително двоен VANOS с иновативна технология на турбокомпресорите. Резултатът е особено ефективно задвижване, което по особено впечатляващ начин доказва всепризнатата компетентност на BMW при конструирането на двигатели. Така например многократно отличаваният с наградата „Engine of the Year Award“ BMW TwinPower Turbo редови 6-цилиндров бензинов двигател се радва на световно признание за динамичното си разгръщане на мощността, изключително спокойния си ход и забележителната си ефективност. Наложилата се технологична концепция на двигателите от семейството EfficientDynamics се прилага при почти всички бензинови мотори на марката.

 • BMW Twin Power Turbo дизелови двигатели

  BMW TwinPower Turbo дизеловите двигатели от ново поколение са олицетворение на последователното прилагане на основния замисъл на BMW EfficientDynamics: комбинирането на най-висока мощност и най-спокоен ход с нисък разход на гориво. Дизеловите двигатели се отличават със спонтанни реакции и темпераментно разгръщане на мощността при всички оборотни режими, както и със своята икономичност. Освен това те работят особено екологично и с ниско вътрешно триене, като всичко това гарантира максимална радост от шофирането. Олекотените алуминиеви нови дизелови двигатели от семейството EfficientDynamics се оборудват с един, два или три турбокомпресора и променлива геометрия на турбината. Директното впръскване CommonRail от най-ново поколение осигурява оптимизирано изгаряне и има допълнителен принос за понижаването на разхода на гориво и СО2 емисиите.

 • 8-степенна трансмисия Steptronic

  8-степенната трансмисия Steptronic поставя стандарти по отношение на комфорта и динамиката и е централен елемент на BMW EfficientDynamics. Особено финото степенуване на предавките позволява оптимално разгръщане на мощността при всякаква скорост. Това значително понижава разхода на гориво, докато водачът се наслаждава на по-висок спортен дух и динамика. Оборотите се понижават, особено при висока скорост, с което се понижава както разхода на гориво, така и шума от двигателя. За това допринася и съединителят на хидротрансформатора – дори и когато предавките се превключват в ръчен режим. В комбинация с по-малките промени на оборотите на двигателя и прецизните настройки на трансмисията се постига особено висок комфорт на превключване. Свързаните функции като предвиждащото задвижване, разпознаването на състоянието на автомобила и на ситуацията на пътя влияят в значителна степен на работата на трансмисията. Системата подбира оптималната предавка за всяка ситуация на пътя в зависимост от избрания режим на движение – дори и в ръчен режим. В режим „Sport“ свързаните функции и използването на данните от навигационната система осигурява още по-висока динамика благодарение на още по-спонтанните и спортни реакции на трансмисията. Режимът „Comfort“ се отличава с ориентирано към по-висок комфорт превключване с по-малко смени на предавките.

РЕЖИМ ECO PRO.

В зависимост от индивидуалния стил на шофиране режимът ECO PRO понижава разхода на гориво с до 20 процента, както е установено при вътрешно изследване на BMW. Допълнителни 5 процента потенциал за икономии осигуряват допълнителните функции „безмоторно” движение, предвиждащия асистент и ECO PRO Route.
Функцията „безмоторно” движение (само в комбинация с 8-степенна трансмисия Steptronic) отделя двигателя от задвижването, когато автомобилът се движи по инерция респ. водачът отнеме газта при скорост между 50 и 160 км/ч и не натисне спирачката, а предвиждащият асистент не разпознае промяна в ограниченията на скоростта.
Въз основа на данните от навигационната система предвиждащият асистент (само в комбинация с навигационната система Professional) разпознава завоите, населените места, кръговите движения, ограниченията на скоростта и изходите от магистралата по маршрута ви и може да ви даде предвидливи съвети за своевременно отнемане на газта.
В зависимост от ситуацията на пътя, индивидуалния стил на шофиране и даденостите по трасето режимът ECO PRO Route (само в комбинация с навигационната система Professional или навигационната система Business) предлага най-ефективния маршрут. На бордния компютър се изобразява колко процента гориво могат да бъдат спестени чрез маршрута ECO PRO.

СПОРТНО ШОФИРАНЕ.

Екстровертно, маневрено, безмилостно спортно. Достатъчно е едно натискане на стартовия бутон, за да разпознаете какво се крие зад самоувереното излъчване на BMW Серия 2 Кабриолет. Динамиката, перфектното разпределение на теглото между осите 50:50 и дължащата се на това пъргава управляемост са уникални в този клас и са доведени до съвършенство при BMW M235i.

 • BMW M235i

  Когато редовият турбобензинов 6-цилиндров двигател с мощност 240 кВт (326 к.с.) разбуди мощната страна на BMW Серия 2 Кабриолет, радостта от шофирането е гарантирана. Технологиите от моторните спортове, като Адаптивното М окачване, М спирачките и не на последно място М аеродинамичният пакет превръщат BMW Серия 2 Кабриолет във върхов атлет. М джантите, М кожения волан, спортните седалки, както и специално настроеното спортно кормилно управление допълват картината на този върхов спортист. За всички е ясно: този кабриолет се слива с насрещния вятър.

 • Управляемост

  BMW Серия 2 Кабриолет се движи перфектно по асфалта при всякакви метеорологични условия. Благодарение на BMW задното задвижване, променливото спортно кормилно управление и уникалното в този клас 50:50 разпределение на теглото между осите, BMW Серия 2 Кабриолет въодушевява с изключителната си пъргавина, маневреност и прецизна управляемост.

 • Адаптивно М окачване

  Оптимално окачване за още по-пъргава управляемост – електронно регулираните амортисьори на Адаптивното М окачване се настройват към стила на шофиране и условията на пътя. Техните настройки могат да бъдат променяни от превключвателя на контрола на шофирането. Освен това, Адаптивното М окачване е снижено с 10 милиметра, което допълнително повишава пъргавината. При активирането на режима Sport (от превключвателя на контрола на шофирането) се активират осезаемо по-твърди настройки на амортисьорите. В режим Sport+ вместо Динамичния контрол на стабилността (DSC) се активира Динамичния контрол на сцеплението (DTC), който благодарение на по-късните намеси на DSC.

 • Launch Control

  Launch Control е функция на 8-степенната трансмисия Steptronic Sport, която позволява максимално ускорение от място. За тази цел с кратко натискане на бутона на DSC (Динамичен контрол на стабилността) се активира функцията DTC (Динамичен контрол на сцеплението), селекторът на трансмисията се поставя в позиция S, натиска се спирачката и педала на газта до долу. При натиснат докрай педал на газта се освобождава спирачката и автомобилът ускорява максимално, докато водачът не отнеме газта. Оборудване, което ще бъде оценено особено високо от водачите със спортни амбиции.

BMW xDrive.

BMW xDrive.

Интелигентната система за двойно задвижване xDrive.

Интелигентната система за двойно задвижване BMW xDrive се адаптира перфектно и към най-тежките ситуации на пътя, като винаги предлага ненадминато сцепление. С xDrive и динамичния контрол на стабилността (DSC) автомобилът винаги остава стабилен по курса. Контролирано от сензора на DSC, xDrive своевременно разпределя задвижващата мощност между осите, за да предотврати презавиването и недозавиването в завоите още в зародиш, с което повишава стабилността по курса. Освен това се гарантира пъргаво и сигурно потегляне при хлъзгава настилка и наклони. Дори и при критични ситуации на пътя се налагат по-редки намеси на DSC.

Намесите на DSC се налагат само при критични ситуации на пътя. По този начин xDrive ефективно комбинира преимуществата на двойното задвижване – сцепление, стабилност по курса и сигурност на пътя - с типичната за BMW пъргавина.