ОТВОРЕНО ЗА БЕЗГРИЖНА РАДОСТ ОТ ШОФИРАНЕТО.

Комфортът и сигурността на BMW Серия 2 Кабриолет.

Насладете се на свободата на радостта от шофирането под открито небе. Множеството асистиращи системи на BMW Серия 2 Кабриолет ще се погрижат за всичко останало. Те гарантират оптимална видимост и възможно най-добрата подкрепа. Интелигентните функции за товарене и превозване си помагат при превозването на обемисти предмети. А благодарение на всеобхватните предложения на BMW Service вие винаги можете да бъдете спокойни, когато се наложи поддръжка или ремонт.

АДАПТИВНИ ФАРОВЕ ЗА ЗАВОЙ

Адаптивните светлини за завой с променливо разпределение на светлината за града и автомагистралите, включително светлини при завиване и биксенонова технология, осигуряват оптимално осветяване на пътното платно. Подвижните фарове позволяват на водача да погледне далече навътре в завоя, след като завърти волана. Светлините при завиване се активират автоматично още в покой при включване на мигача или завъртане на волана за подобряване на осветяването на зоната пред автомобила. Адаптивните светлини за завой осигуряват оптимално осветяване на пътното платно и по този начин повишават активната сигурност при шофиране.

ОТВОР ЗА ДЪЛГИ ПРЕДМЕТИ

При сгъване на цялата облегалка на задната седалка се образува практичен отвор за дълги предмети с широчина 450 мм и височина 246 мм, който позволява лесното транспортиране на по-дълги предмети като спортно оборудване например. В този случай гърбът на облегалката на задната седалка служи като поставка. При затворен покрив по този начин можете да превозвате до две чанти за голф, като дори и при отворен покрив благодарение на големия отвор можете да натоварите дълги предмети.

НЕЗАСЛЕПЯВАЩ АСИСТЕНТ ЗА ДЪЛГИТЕ СВЕТЛИНИ

С Незаслепяващия асистент за дългите светлини пътуванията през нощта са по-приятни и сигурни. Защото системата осигурява най-добра видимост в тъмнината, без да заслепява останалите водачи. Системата разпознава останалите участници в движението и целенасочено ги изключва от разпределението на светлината на дългите светлини. Обсегът на фаровете от над 400 метра осигурява своевременно разпознаване на опасностите и още по-добро поддържане на посоката на движение.

SERVOTRONIC

Насладете се на оптимално сервоусилване при всяка ситуация на пътя – Servotronic адаптира сервоусилването на кормилното управление и осигурява директно и прецизно поведение на кормилното управление при висока скорост.

Освен това системата осигурява най-висок комфорт чрез пониженото усилие върху волана, както и с максималната пъргавина при паркиране и маневриране или при пътуване по тесни улици с много завои.


Въз основа на скоростта управляващият блок изчислява необходимото сервоусилване на волана. Чрез управляван чрез електромагнит клапан на хидравличната система на волана необходимата за въртенето на волана сила може да се дозира много по-фино и по този начин да бъде адаптирана значително по-прецизно към съответната ситуация на пътя в сравнение с конвенционалните сервоуправления.


Така при завиване при ниска скорост е необходимо само минимално усилие. С повишаване на скоростта сервоусилването се намалява постепенно, с което се осигурява по-директен контакт с пътя и оптимална стабилност по курса.

ЗАЩИТА ПРИ ПРЕОБРЪЩАНЕ

Хармонично интегрираната и напълно скрита система за защита при преобръщане ефективно повишава пасивната сигурност на автомобила. При преобръщане на автомобила автоматично издигащите се дъги предпазват пътниците в комбинация с усилената рамка на предното стъкло.
Специалните сензори за преобръщане на системата за части от секундата активират двете дъги за безопасност, разположени зад подглавниците на задната седалка. Те също така активират и обтегачите на предпазните колани чрез блока за управление на въздушните възглавници, като по този начин осигуряват на пътниците най-високо ниво на сигурност.
Напълно скритото интегриране на модулите за защита при преобръщане гарантира, че елегантния и динамичен дизайн на автомобила няма да бъде нарушен от неестетични елементи.

КОМФОРТЕН ДОСТЪП

Иновативен комфорт на управление – системата за комфотен достъп ви позволява да отключите вратите и да стартирате двигателя, без да използвате ключа на автомобила. Ключът, който се намира в джоба на панталона ви например, се разпознава автоматично, след като се доближите до автомобила. След автоматичното отключване на вратите може да се качите и с натискане на бутона Старт/Стоп да стартирате двигателя. Системата за комфортен достъп разчита на разпознаването на ключа, за да осигури най-висока сигурност.

ГРИЖА ЗА ВАШЕТО BMW.

Когато купувате BMW, вие получавате не само ненадмината динамика и радост от шофирнаето, но и перфектена грижа и сервиз за вашия автомобил. Защото никой не познава вашето BMW по-добре от специалистите в нашите оторизирани сервизи. Няма значение дали става въпрос за поддръжка или ремонт - с всяка една от нашите оферти, вие може да разчитате на първокласните познания и умения на нашите специалисти. Ние ви уверяваме, че вашето BMW ще бъде винаги в оптимално състояние като по този начин вие може да се отпуснете и винаги да се наслаждавате на максимална радост от шофирнаето.

 • BMW Service Inclusive

  С BMW Service Inclusive можете да се насладите напълно на радостта от шофирането. Имате възможност да изберете период, в рамките на който няма да ви се налага да си губите времето в притеснения относно разходите за поддръжка, прегледи и части, подлежащи на естествено износване. BMW Service Inclusive покрива тези дейности както за нови, така и за употребявани автомобили – с включени оригинални части BMW. Това важи не само във вашата държава, но и във всички участващи в програмата BMW Сервизи в цял свят. 

 • BMW Телеуслуги

  Телеуслуги означава интелигентна свързаност между водача, автомобила и BMW. В зависимост от нуждите услугата предава на BMW свързани с автомобила данни. Сервизният партньор на BMW има достъп до данните и може оптимално да планира и да се подготви за следващото сервизно обслужване, а необходимите резервни части могат да бъдат поръчани предварително. Благодарение на Телеуслуги някои проблеми могат да бъдат решени дистанционно.

 • Обслужване по състоянието на автомобила (CBS)

  Интелигентната система за поддръжка на вашето BMW - Condition Based Service (CBS) - перманентно следи нивото на маслото и степента на износване на различните части по автомобила. Тя анализира тези данни и ви информира кога е следващият ви час за сервиз. iDrive контролният дисплей ви дава точна информация кога някои от компонентите се нуждаят от проверка. По този начин може да планирате навреме вашите посещения в сервизa и да избегнете ненужна работа по поддръжката на автомобила.

 • BMW Управление на повреди и инциденти

  В ръцете на нашите експерти: 365 дни в годината, 24 часа на ден. С BMW Управление на повреди и инциденти вие винаги сте в сигурни ръце в случай на авария. При повреда просто трябва да се свържете с BMW Мобилна грижа и ще получите пътна помощ по телефона или на място. В случай на инцидент специалистите на BMW Управление на инциденти ще се погрижат за навременен контакт с полиция, спешна помощ, сервизно обслужване, застрахователи и т.н.