ЕДИН ЗА ВСИЧКИ: ROCK AND SOUL.

Новото BMW M240i Кабриолет: 340 к.с., 250 кВт.

BMW M Performance

ЕДИН ЗА ВСИЧКИ: ROCK AND SOUL.

Новото BMW M240i Кабриолет: 340 к.с., 250 кВт.

ЕДИН ЗА ВСИЧКИ: ROCK AND SOUL.Новото BMW M240i Кабриолет: 340 к.с., 250 кВт.

Когато редовият 6-цилиндров турбобензинов двигател на BMW M240i ускорява, насрещният вятър се превръща в буря. Оптимално настроените към 3-литровия двигател технологии от моторните спортове осигуряват перфектна управляемост. Ексклузивните M Performance елементи позволяват на елегантния атлет да изглежда още по-сортен. Истински M Performance кабриолет, създаден за вълнуващи изживявания при шофиране под открито небе.
 

Данни за BMW M240i Кабриолет:
Среден разход на гориво: 8,3 до 7,4 л/100 км
CO2 емисии: 189 до 169 г/км

M PERFORMANCE ДИЗАЙНЪТ НА BMW M240i КАБРИОЛЕТ.

При BMW M240i Кабриолет подписът на M GmbH се забелязва веднага. В допълнение към М спортния пакет множеството специфични елементи на M Performance гарантират, че този темпераментен автомобил с две врати е нещо особено. M Performance кабриолетът ясно показва своята спортна ДНК отвън и отвътре. Уникално на пръв поглед, пленително на втори и в следващия момент, при стартирането на 6-цилиндровия двигател, само небето е лимитът за вълнуващите изживявания при шофиране.

 • Ексклузивни елементи в екстериора

  Страничните въздухозаборници на аеродинамичната предна броня на BMW M240i са с дизайнерски елементи в цвят Ferric Grey. В същия цвят са и 18-инчовите М алуминиеви джанти с двойни спици 436 М, които оптимално пренасят ускорението към асфалта. Извитите корпуси на външните огледала във Ferric Grey и страничното лого на М в тъмен хром по елегантен начин акцентират, че става дума за M Performance автомобил. Отзад двете ауспухови тръби от двете страни в черен хром и означението на модела в тъмен хром също подчертават близките връзки между BMW M240i Кабриолет и моделите на BMW M.

 • Ексклузивни елементи в интериора

  Интериорът също включва подбрани елементи от М спортния пакет, например спортни седалки за водача и пътника до него и М спортен кожен волан. Те са допълнени с ексклузивни лайстни на праговете с означение на модела, които събуждат предчувствие за предстоящата радост от шофирането както за водача, така и за пътника до него. Спортните акценти в зрителното поле на водача са дигиталното означение на модела, червеният дизайн на уредите и фините циферблати тип хронометър на арматурното табло.

M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO РЕДОВИ 6-ЦИЛИНДРОВ БЕНЗИНОВ ДВИГАТЕЛ.

BMW M240i Кабриолет впечатлява не само с неудържимата си мощ, но и с чистата пъргавина и пригодност за всекидневието. M Performance TwinPower Turbo редовият 6-цилиндров бензинов двигател с работен обем 3 литра комбинира Valvetronic включително двоен VANOS директно впръскване на бензина с TwinScroll турбокомпресор. За този мощен двигател са характерни спонтанните реакции, високият въртящ момент още при ниски обороти и широкия използваем оборотен диапазон. Резултатът е максимален въртящ момент от 500 Нм при среден разход на гориво от 8,3 л/100 км (8-степенна трансмисия Steptronic Sport: 7,4 л/100 км). Кабриолетът ускорява от 0 до 100 км/ч за само 4,9 секунди (8-степенна трансмисия Steptronic Sport: 4,7 секунди). При BMW Серия 2 този двигател се монтира ексклузивно на M Performance автомобила.

 • Емоционален M Performance звук

  Специфичната изпускателна система на BMW M240i Кабриолет се разпознава на пръв поглед по разположените от двете страни ауспухови тръби в черен хром. Отпадането на средното ауспухово гърне и интелигентното управление с клапи осигуряват харизматичния звук, който достига директно до кожата и през спортните седалки. Тези всеобхватни оптимизации на звука значително подсилват усещането при шофирането на открития спортен автомобил.

M PERFORMANCE ДИНАМИКАТА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА BMW M240i КАБРИОЛЕТ.

Концепцията на динамиката на управлението на BMW M240i Кабриолет е насочена към максимална динамичност. Целта е постигането на повишена радост от шофирането при неограничена пригодност за всекидневието. Високата пъргавина и прецизната управляемост, както и балансираните настройки на всички компоненти се усещат при всяко излизане от завой. С всеобхватните си модификации инженерите на BMW M GmbH са оптимизирали характеристиките на окачването и кормилното управление на този кабриолет до най-малките детайли.

 • Повече динамика: сниженото М спортно окачване

  За да може изключителната мощност на двигателя да се превърне във впечатляваща и уверена динамика на управлението, пружините и стабилизаторите са настроени прецизно към 6-цилиндровия двигател с висок въртящ момент. Специфичната еластокинематика на предната ос осигурява впечатляващи моменти при шофиране. Още по-висока пъргавина се постига чрез специално настроеното, снижено с 10 милиметра М спортно окачване и чрез променливото спортно кормилно управление със Servotronic. Опционалната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive гъвкаво разпределя мощността на BMW M240i xDrive Кабриолет между осите и осигурява най-добро сцепление дори и при най-тежки пътни условия.

  Данни за BMW M240i xDrive Кабриолет:
  Среден разход на гориво: 7,8 л/100 км
  CO2 емисии: 179 г/км

 • Повече спорт: 8-степенната трансмисия Steptronic Sport

  За динамични спринтове отговаря опционалната 8-степенна трансмисия Steptronic Sport на BMW M240i Кабриолет. Включеният Launch Control осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за само 4,7 секунди. Просто натискате бутона DSC поставяте селектора на трансмисията в позиция S, натискате за кратко педала на газта и натискате до дъно педала на спирачката – а когато отпуснете спирачката, ще разберете какво означава тяга.

 • По-висок контрол: серийни М спортни спирачки

  18-инчовите М алуминиеви джанти с двойни спици 436 М на предните колела се спират решително от четирибутални спирачни апарати от алуминий върху дисковете. На задната ос се монтират двубутални спирачни апарати. Благодарение на вътрешно вентилираните дискове спирачките работят надеждно и при високо термично натоварване. Тяхната изключителна спирачна мощ се разпознава още в покой по характерните сини спирачни апарати с логото на М.

СЕМЕЙСТВОТО НА M PERFORMANCE.

Фино подобрен дизайн, перфектно задвижване, максимална динамика на управлението. M Performance автомобилите олицетворяват перфектно тези три качества. Като ексклузивни предложения на BMW M GmbH те комбинират най-доброто от съответното моделно семейство на BMW с динамичните гени на BMW M и така създават свой собствен клас.

Още по-интензивна радост от шофирането.

Насладете се на цялата палитра на M Performance автомобилите.

Разход на гориво и CO₂ емисии.

 • Данните за разхода на гориво, за СО2 емисиите и за разхода на електроенергия са в зависимост от избрания размер джанти и гуми. Данните за разхода на гориво са измерени при тестовия цикъл на ЕСЕ.

  Пробегът зависи от различни фактори, най-вече индивидуалния стил на шофиране, особеностите на трасето, външната температура, отоплението/климатизацията и предварителната климатизация.

  Повече информация за официалния разход на гориво и официалните емисии на СО2 на новите леки автомобили може да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.