ЛЕКОТА НА МОЩНОСТТА.

BMW TwinPower Turbo бензиновите двигатели на BMW Серия 2 Active Tourer.

Благодарение на технологията BMW TwinPower Turbo бензиновите двигатели на BMW Серия 2 Active Tourer осигуряват темпераментно разгръщане на мощността и спонтанни реакции дори при ниски обороти, като в същото време са изключително икономични и екологични.

BMW TWINPOWER TURBO БЕНЗИНОВИ ДВИГАТЕЛИ

Последното поколение BMW TwinPower Turbo бензинови двигатели впечатляват с темпераментното разгръщане на мощността и спонтанните реакции още от ниски обороти. В същото време те са по-икономични, по-екологични и по-мощни от предшествениците си. За да повиши ефективността и динамиката, този пакет от иновации - крайъгълен камък на стратегията BMW EfficientDynamics - комбинира най-новите технологии на впръскването и напълно променливото управление на клапаните Valvetronic вкл. двоен VANOS с иновативни технологии на турбокомпресорите. Резултатът е особено ефективно задвижване, което убедително потвърждава всепризнатата компетентност на BMW при разработката на двигатели. Многократно отличаваният с наградата „Engine of the Year Award“ BMW TwinPower Turbo редови 6-цилиндров бензинов двигател постоянно затвърждава своята световна известност с динамичното разгръщане на мощността, изключително спокойния ход и забележителна ефективност. Наложилата се технологична концепция на двигателите от семейството EfficientDynamics се прилага изключително успешно при почти всички бензинови двигатели.

BMW TWINPOWER TURBO ДИЗЕЛОВИ ДВИГАТЕЛИ

Новото поколение BMW TwinPower Turbo дизелови двигатели от ново поколение е доказателство за последователното прилагане на философията на BMW EfficientDynamics: комбинирането на най-добри стойности на мощността и динамиката с нисък разход на гориво. Дизеловите двигатели впечатляват със спонтанните си реакции и темпераментно разгръщане на мощността във всички оборотни диапазони, както и със своята икономичност. Те са известни със своята ненадмината ефективност и динамика, изхвърлят много малко вредни емисии и работят с много ниско вътрешно триене, което гарантира максимална радост от шофирането. Новите дизелови двигатели от семейството BMW EfficientDynamics са с олекотена алуминиева конструкция, оборудват се с един, два или три турбокомпресора и променлива геометрия на турбините. Последното поколение директно впръскване Common Rail гарантира оптимално изгаряне с цел допълнително понижаване на разхода на гориво и емисиите на СО2.