МАЛКИ РАЗМЕРИ. ГОЛЯМА РАДОСТ ОТ ШОФИРАНЕТО.

Динамика на шофиране и ефективност на BMW Серия 2 Active Tourer.

МАЛКИ РАЗМЕРИ. ГОЛЯМА РАДОСТ ОТ ШОФИРАНЕТО.

Динамика на шофиране и ефективност на BMW Серия 2 Active Tourer.

Независимо дали сте в града, по стръмни планински пътища или по някоя неутъпкана пътека – едно нещо остава непроменено при BMW Серия 2 Актив Турър: несравнимото и заредено с енергия изживяване от шофирането. Чрез технологията BMW TwinPower Turbo, иновативното управление с изключителни реакции и редица находчиви системи за контрол на шасито, BMW Серия 2 Active Tourer покорява всеки завой и всяка пътна настилка – безопасно и предоставяйки несравнимо удоволствие.

МАЛКИ РАЗМЕРИ. ГОЛЯМА РАДОСТ ОТ ШОФИРАНЕТО.Динамика на шофиране и ефективност на BMW Серия 2 Active Tourer.

Независимо дали сте в града, по стръмни планински пътища или по някоя неутъпкана пътека – едно нещо остава непроменено при BMW Серия 2 Актив Турър: несравнимото и заредено с енергия изживяване от шофирането. Чрез технологията BMW TwinPower Turbo, иновативното управление с изключителни реакции и редица находчиви системи за контрол на шасито, BMW Серия 2 Active Tourer покорява всеки завой и всяка пътна настилка – безопасно и предоставяйки несравнимо удоволствие.

ТЕХНОЛОГИЯ BMW TWINPOWER TURBO.

Благодарение на технологията BMW TwinPower Turbo иновативните бензинови и дизелови двигатели на BMW имат значително по-гъвкаво разгръщане на мощността и забележителни реакции дори при ниски обороти, като в същото време са изключително икономични и с ниски емисии. Последното поколение двигатели от семейството EfficientDynamics комбинира най-модерни технологии за впръскване на горивото и изцяло променливо разпределение на мощността с иновативни технологии за турбокомпресия с цел подобряване ефективността и динамиката.

Мощност и ефективност в едно.

Двигателите BMW TwinPower Turbo в BMW Серия 2 Актив Турър.

BMW xDrive.

Интелигентната система за двойно задвижване BMW xDrive се адаптира перфектно и към най-тежките ситуации на пътя, като винаги предлага ненадминато сцепление. С xDrive и динамичния контрол на стабилността (DSC) автомобилът винаги остава стабилен по курса. Контролирано от сензора на DSC, xDrive своевременно разпределя задвижващата мощност между осите, за да предотврати презавиването и недозавиването в завоите още в зародиш, с което повишава стабилността по курса. Освен това се гарантира пъргаво и сигурно потегляне при хлъзгава настилка и наклони. Дори и при критични ситуации на пътя се налагат по-редки намеси на DSC.

Намесите на DSC се налагат само при критични ситуации на пътя. По този начин xDrive ефективно комбинира преимуществата на двойното задвижване – сцепление, стабилност по курса и сигурност на пътя - с типичната за BMW пъргавина.

ПРИЛИВ НА АДРЕНАЛИН ВСЕКИ ДЕН.

Вижте BMW Серия 2 Актив Турър в действие.

ПРИЛИВ НА АДРЕНАЛИН ВСЕКИ ДЕН.

Вижте BMW Серия 2 Актив Турър в действие.

BMW sDrive.

BMW sDrive.

sDrive се отнася до автомобили на BMW, при които въртящият момент от задвижване се предава само по една ос. При автомобили с компактни размери, които въпреки това предлагат просторен интериор и гъвкаво, увеличаващо се багажно пространство, концепцията sDrive на предната ос и напречно монтиран двигател пести място и гарантира едновременно забележителна динамика и пъргавост.

100% СПОРТЕН ДУХ.

На правите отсечки или в завоите, на дълги пътувания или в натовареното градско движение – със своята мощ, пъргавост, прецизна трансмисия и отлично поведение на пътя, BMW Серия 2 Актив Турър демонстрира своята атлетичност във всяка ситуация.

 • Скоростна кутия Steptronic

  6-степенната скоростна кутия Steptronic прави смяната на предавките и шофирането по-комфортни, като подобрява реакциите при превключване. 8-степенната скоростна кутия Steptronic прави смяната на предавките и шофирането значително по-комфортни, благодарение на бързите преходи в оборотите на двигателя и по-късото време за превключване. Тя съчетава забележителен комфорт с впечатляваща динамика и увеличена икономия на гориво.

  8-степенната спортна скоростна кутия Steptronic прави смяната на предавките и шофирането изключително комфортни, благодарение на бързите преходи в оборотите на двигателя и по-късото време за превключване. В допълнение към автоматичната трансмисия, предавките също така могат да бъдат превключвани ръчно чрез скоростния лост, или с цел по-голяма динамика – чрез лостовете за смяна на предавките от волана.

 • Launch Control и BMW Performance Control

  Launch Control със сигурност ще зарадва водачите, които обичат динамично и спортно шофиране. Функцията позволява максимално ускорение от място, когато бъде отпусната спирачката, а педалът на газта бъде натиснат. Тя повишава оборотите на двигателя до идеалните за потегляне, а спортната скоростна кутия Steptronic постоянно задава точките за превключване, така че когато превключвате предавка, оборотите на двигателя да са оптимални.

  BMW Performance Control се намесва чрез управление на двигателя и контролирано спиране в завоите, така че се изпраща повече мощност към външните и по-малко към вътрешните колела. Това означава, че на практика автомобилът завива сам, което подобрява сигурността и удобството при шофиране.

 • Динамичен контрол на амортисьорите

  Динамичният контрол на амортисьорите позволява на водача да променя характеристиките на амортисьорите между две различни настройки, за впечатляващ комфорт и увеличена динамика при шофиране. Освен стандартната настройка Comfort, която предоставя спокойно и приятно преживяване при шофиране, се предлага и настройка Sport. При нея настройките на амортисьорите са по-твърди и характеристиките при шофиране са по-директни и динамични. Настройките се активират чрез превключвателя за контрол на шофиране на централната конзола.

 • Електромеханично сервоуправление и променливо спортно управление

  Електромеханичното сервоуправление подпомагат реакцията на волана, като в същото време подобрява пъргавината и комфорта при шофиране. За да гарантира характерната за BMW прецизност на управлението в комбинация с предно предаване, електромеханичното сервоуправление е перфектно настроено към новата концепция на задвижване. Модулът за сервоуправлението и кормилната уредба са комбинирани в един компонент. Това означава, че системата за управление работи с особено малко триене.
  За да предостави по-прецизно управление без смущения, електронното управление противодейства на доловимите сили при движение, като прилага електромеханична сила към кормилната уредба със стойност, изчислена от устройството за управление на DSC. Това компенсиране на силите при движение води до ниво на прецизност на управлението, което е сравнимо с това на автомобил със задно предаване.
  Изключително стабилната предна част и прецизната кинематика на оста допринасят за отличните характеристики на управление на автомобила. Електромеханично сервоуправление се харесва на водачите поради своята прецизност и директни реакции, както и намаленото усилие, необходимо при паркиране.

  Променливото спортно управление със Servotronic предоставя директни и пъргави реакции при управление с по-малко необходимо физическо усилие при завиване. То реагира на ъгъла на волана с различно съотношение на завиване. Това подобрява управлението при спортно шофиране, както и комфорта при паркиране и завиване.

РЕЖИМ ECO PRO.

Режимът ECO PRO помага на водачите да намалят разхода на гориво с до 20 процента, в зависимост от стила им на шофиране – според вътрешно проучване на BMW за разхода на гориво. Допълнителните функции като „безмоторното“ движение, предвиждащия асистент и маршрут ECO PRO имат потенциала за още 5 процента икономия на гориво.

 • Маршрут ECO PRO

  Маршрутът ECO PRO показва най-ефективния маршрут според пътната обстановка, стила на шофиране и пътните условия. Бордовият компютър показва процента гориво, който може да бъде спестен при маршрута ECO PRO.

 • Движение по инерция

  Функцията „безмоторно“ движение прекъсва връзката между трансмисията и двигателя и автомобилът се придвижва без тяхно участие, когато водачът отпусне газта между 50 и 160 км/ч и не натисне спирачките. Въз основа на данните от навигационната система предвиждащият асистент разпознава завоите, населените места, ограниченията на скоростта и изходите от магистралите и своевременно дава съвети на водача да отнеме газта. Бордният компютър показва колко процента гориво е спестено чрез избора на маршрут ECO PRO.

АВТОМАТИЧНА ФУНКЦИЯ СТАРТ/СТОП.

АВТОМАТИЧНА ФУНКЦИЯ СТАРТ/СТОП.

Автоматичната функция Старт/Стоп гарантира, че горивото се изразходва само когато автомобилът се движи. Когато автомобилът спре за кратко, например на светофар или в задръстване, автоматичната функция Старт/Стоп пести гориво, като изгася двигателя веднага щом автомобилът работи на празен ход и кракът ви не е върху съединителя (ръчна скоростна кутия), или когато автомобилът спре напълно (скоростна кутия Steptronic).
Сигнал в информационния дисплей указва, когато автоматичната функция Старт/Стоп е активна. Веднага щом съединителят бъде натиснат (ръчна скоростна кутия) или кракът ви се вдигне от спирачката (скоростна кутия Steptronic), двигателят автоматично се „събужда“.

РЕГЕНЕРАЦИЯ НА СПИРАЧНАТА ЕНЕРГИЯ.

РЕГЕНЕРАЦИЯ НА СПИРАЧНАТА ЕНЕРГИЯ.

Всеки път когато натиснете спирачките, се генерира кинетична енергия, която доскоро оставаше неизползвана. Регенерацията на спирачната енергия се възползва от този дълго пренебрегван потенциал. Тя усвоява енергията от движението по инерция, което се генерира при натискане на спирачките от водача, или когато водачът вдигне крака си от педала на газта, и го превръща в електричество.
Това електричество после се използва за зареждане на акумулатора. Интелигентната система за управление на енергията означава, че вече не е необходимо алтернаторът да работи постоянно, което намалява натоварването на генератора. Резултатът: намален разход на гориво и повишена динамика – класически BMW EfficientDynamics.

 

ИНДИКАТОР ЗА ПРЕВКЛЮЧВАНЕ НА ПРЕДАВКИТЕ.

ИНДИКАТОР ЗА ПРЕВКЛЮЧВАНЕ НА ПРЕДАВКИТЕ.

Оптималната, перфектно изчислена смяна на предавките може да спести гориво, особено в градски условия и на дълги разстояния. Сменяте предавки в правилния момент и по този начин спестявате гориво – електронната система на двигателя разпознава най-ефективната предавка за пътните условия и оборотите на двигателя. В информационния дисплей светва стрелка, която показва кога е по-ефективно да се смени на по-висока или по-ниска предавка. Системата разпознава и бързото ускорение и ще забави своята препоръка, докато не се повишат оборотите на автомобила. Сравнителни тестове показват, че автомобили с индикатор за смяна на предавките използват около четири процента по-малко гориво.