ДОВЕРЕТЕ СЕ НА НАДЕЖДНИ ПОМОШНИЦИ.

Асистиращите системи на BMW ConnectedDrive в BMW Серия 2 Active Tourer.

ДОВЕРЕТЕ СЕ НА НАДЕЖДНИ ПОМОШНИЦИ.

Асистиращите системи на BMW ConnectedDrive в BMW Серия 2 Active Tourer.

Множество иновативни технологии ви подпомагат по разнообразен начин по време на пътуване и гарантиран комфорт и сигурност на най-високо ниво. Така вие можете да се концентрирате върху най-важното - безгрижната радост от шофирането.

ДОВЕРЕТЕ СЕ НА НАДЕЖДНИ ПОМОШНИЦИ.Асистиращите системи на BMW ConnectedDrive в BMW Серия 2 Active Tourer.

Множество иновативни технологии ви подпомагат по разнообразен начин по време на пътуване и гарантиран комфорт и сигурност на най-високо ниво. Така вие можете да се концентрирате върху най-важното - безгрижната радост от шофирането.

АСИСТЕНТ ЗА ЗАДРЪСТВАНИЯ.

АСИСТЕНТ ЗА ЗАДРЪСТВАНИЯ.

Асистентът при задръствания ви облекчава в монотонните ситуации по магистралите и другите монотонни ситуации на пътя. При скорости до 60 км/ч системата позволява на автомобила просто да се „плъзга“ заедно с другите автомобили в натоварения трафик и така по-лесно да преодолеете задръстването. Тя автоматично поддържа желаната дистанция до предния автомобил и регулира скоростта до пълно спиране, както и активно се намесва в кормилното управление. Това помага на водача да поддържа правилната лента, стига поне едната ви ръка да е на волана. Освен ако автомобилът е спрял за до 30 секунди, той отново потегля автоматично. Това е следващият крайъгълен камък по пътя към високо автоматизираното шофиране.

BMW HEAD-UPДИСПЛЕЙ.

Пълноцветният BMW Head-Up дисплей проектира важната информация за пътуването върху екран директно в зрителното поле на водача, с което му позволява да не отклонява вниманието си от случващото се на пътя. Изобразява се информация за актуалната скорост, указанията на навигационната система, Speed Limit Info вкл. забраните за изпреварване, телефонните и развлекателните списъци, както и предупрежденията на различните асистиращи системи.
Проектираните върху подвижен екран над арматурното табло символи се изобразяват пълноцветно, така че пътните знаци изглеждат реалистично. Лекото тониране на екрана повишава контраста.
Яркостта на проектираното изображение автоматично се адаптира към външните светлинни условия, но може да се настрои и ръчно към индивидуалните предпочитания, системата разполага с нощен и дневен режим. Освен това можете да изберете каква допълнителна информация да се изобразява освен актуалната скорост и предупрежденията на асистиращите системи. С поляризационни слънчеви очила изображението на пълноцветният BMW Head-Up дисплей не се вижда пълноценно.

АСИСТЕНТ ЗА ШОФИРАНЕ PLUS.

Оборудването Асистент за шофиране Plus осигурява значително повишаване на сигурността и комфорта. То включва предупреждение при опасност от сблъсък, предупреждение за пешеходци с лека спирачна функция в градски условия, предупреждение за напускане на лентата, асистент за дългите светлини, работещ с камера автопилот с функция Stop&Go, както и асистент за задръствания.

 • Асистент за шофиране

  Оборудването Асистент за шофиране комбинира работещото с камера предупреждение при напускане на лентата и предупреждението за пешеходци с лека спирачна функция при градски условия, BMW Selective Beam (незаслепяващ асистент за дългите светлини) и Speed Limit Info. Предупреждението за опасност от сблъсък и за пешеходци с лека спирачна функция при градски условия ви алармира при скорости между 10 и 60 км/ч, докато предупреждението при напускане на лентата предупреждава с вибрация на волана при неволно напускане на лентата при скорост над 70 км/ч.

 • Предупреждение при смяна на лентата

  Системата разпознава маркировката на пътното платно и ви предупреждава с вибрация на волана и съобщение на арматурното табло когато има опасност от неволно напускане на лентата при скорост над около 70 км/ч. При включен мигач, тоест когато напускането на лентата е целенасочено, предупреждението не се активира.

 • Предупреждение при опасност от сблъсък и за пешеходци

  Докато предупреждението за опасност от сблъсък с лека спирачна функция при градски условия разпознава автомобили, то предупреждението за пешеходци с лека спирачна функция при градски условия реагира и на хора. Когато движещият се отпред автомобил спре рязко, BMW с активирано предупреждение при опасност от сблъсък реагира двустепенно – първо светва символ на арматурното табло, а след това прозвучава звуков сигнал. При предупреждението за пешеходци, което работи в диапазона от 10 до 60 км/ч, при непосредствена опасност се активира едностепенно предупреждение. Когато системата предупреждава за опасност от сблъсък, се подготвят и спирачките за по-бърза реакция. В аварийна ситуация системата автоматично активира спирачките, с което осигурява понижаване на скоростта при сблъсъка. Когато движещият се отпред автомобил спре рязко, BMW с активирано предупреждение при опасност от сблъсък реагира веднага. Първо чрез предупредителен символ, след това с неговото мигане и акустичен сигнал, а при скорост до 60 км/ч и с леко активиране на спирачките.

 • Активен автопилот с функция Stop&Go.

  Работещият с камера автопилот с функция Stop&Go поддържа избраната от водача скорост до 140 км/ч, както и дистанцията до движещия се отпред автомобил. При необходимост ще спре автомобила напълно, след което може автоматично да потегли отново, като при бавно движещ се трафик ще поддържа минимална дистанция до автомобила отпред.

АСИСТЕНТ ПРИ ПАРКИРАНЕ.

Асистентът за паркиране ви помага при маневрирането в паркоместа, успоредни на пътното платно. Независимо дали е активирана, системата измерва размера на паркоместата при преминаване с ниска скорост (под 35 км/ч) и максимално отстояние от 1,5 метра до редицата паркирани автомобили.

Когато бъде открито достатъчно голямо паркомясто, водачът трябва само да включи мигача и асистентът при паркиране поема завиването, докато водачът подпомага маневрирането чрез избор на подходяща предавка, подаване на газ и натискане на спирачката. При това системата подпомага водача с указания на контролния дисплей и допълнителни акустични сигнали. Резултатът: винаги спокойно паркиране и повишена сигурност.

КАМЕРА ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ.

КАМЕРА ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ.

Камерата за обратно виждане позволява на водача да следи зоната зад автомобила на контролния дисплей. Тя осигурява и по-добър обзор при шофиране на заден ход и маневриране при скорост до 15 км/ч.
Водещите линии на контролния дисплей и цветната маркировка на препятствията показват на водача дали избраното паркомясто е достатъчно голямо за автомобила и го подпомагат при паркиране. Така например при пълно завъртане на волана се изобразяват червени линии на завой, както и зелени водещи линии, които се адаптират в зависимост от завъртането на волана.
Камерата за обратно виждане се деактивира автоматично след 10 метра и когато автомобилът се движи с повече от 15 км/ч. В комбинация с теглич, камерата за обратно виждане се оборудва с практична функция за увеличаване на изображението, която облекчава доближаването и закачането на ремаркето.

Навигационна система Plus с iDrive Touch контролер.

Навигационната система Plus комбинира множество полезни функции: навигационна система със свободно стоящ 8,8-инчов LCD цветен дисплей, радио, MP3 плеър, двоен RDS тунер и арматурно табло с 5,7” TFT дисплей. Воденето към целта се осигурява от стрелки или изображения на карти, както и чрез гласови указания. Навигационната система се управлява интуитивно чрез iDrive Touch контролера с бутони за директен достъп и осем функционални бутона или (в зависимост от оборудването) с гласови команди.
Навигационната система Plus показва на водача бърз и директен маршрут в множество европейски държави, а в някои случаи и извън тях. Технологията TMC позволява своевременно разпознаване на задръстванията и бързо изчислява алтернативен маршрут - за сигурно достигане до целта.

Навигационна система Professional.