ЛОВЕЦ НА СИЛНИ УСЕЩАНИЯ.

Динамика и ефективност на BMW Серия 1.

ЛОВЕЦ НА СИЛНИ УСЕЩАНИЯ.

Динамика и ефективност на BMW Серия 1.

ЛОВЕЦ НА СИЛНИ УСЕЩАНИЯ.Динамика и ефективност на BMW Серия 1.

Изключително спортно. С нисък разход на гориво. С еластичните си и пъргави турбодвигатели новото BMW Серия 1 осигурява темпераментни и невероятно пъргави моменти при шофиране. Особено в комбинация с опционалните Адаптивно М окачване и Променливо спортно кормилно управление. Независимо дали шофирате в града, по междуградски пътища или по магистрали, BMW Серия 1 е и много ефективно. В режим ECO PRO то изразходва удивително малко гориво, което ще ви позволи да се чувствате напълно спокойни на бензиностанциите.

Read more

СИЛНО НАПРЕД.

Завладява пътя моментално. И в това няма нищо чудно, защото BMW Серия 1 завладява с множество мощни двигатели, опционално със задвижване на всички колела и перфектно 50:50 разпределение на теглото между осите – за спираща дъха, прецизна управляемост и възхитителна динамика. Редица опционални компоненти отприщват допълнителна мощна динамика и спортна пъргавина: адаптивното окачване, 8-степенната трансмисия Steptronic, променливото спортно кормилно управление и Turbo редовият 6-цилиндров двигател – уникален в този автомобилен клас – предлагат уникална радост от шофирането.

BMW M140i 5 врати:
Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 8,7–8,8
CO2 емисии в г/км (комбинирано): 200–198

ЗАДВИЖВАНЕ НА ВСИЧКИ КОЛЕЛА В BMW СЕРИЯ 1.

Идеално за тежки ситуации на пътя, особено при лоши метеорологични условия. Интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive се адаптира оптимално към всички условия. Резултатът: идеалното сцепление и стабилност по курса осигуряват още по-висока динамика на управлението и пъргавина.

 • xDrive

  Интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive се адаптира перфектно и към най-тежките ситуации на пътя, като винаги предлага оптимално сцепление. С xDrive и динамичния контрол на стабилността (DSC) автомобилът винаги остава стабилен по курса. Контролирано от сензорите на DSC, xDrive своевременно разпределя задвижващата мощност между осите, за да предотврати презавиването и недозавиването в завоите още от начало, с което повишава стабилността по курса. Освен това се гарантира пъргаво и сигурно потегляне при хлъзгава настилка и наклони. Дори и при критични ситуации на пътя се налагат по-редки намеси на DSC. При критични ситуации на пътя не се налагат толкова чести намеси на DSC. По този начин xDrive ефективно комбинира преимуществата на задвижването на четирите колела – сцепление, стабилност по курса и сигурност на пътя - с типичната за BMW пъргавина.

ПУЛСИРАНЕ.

ПУЛСИРАНЕ.

Сърцето на всяко BMW Серия 1 е двигателят. Актуалната палитра от двигатели за тази серия предлага подходящото задвижване за всякакви изисквания. Защото всички бензинови двигатели от семейството BMW EfficientDynamics – независимо дали са с 3, 4 или 6 цилиндъра – впечаляват с темпераментната си динамика благодарение на иновативната технология BMW TwinPower Turbo – дори и при ниски обороти. В същото време те демонстрират повишена ефективност и още по-висока динамика на управлението. Включително и чиста радост от шофирането.

Read more

8-СТЕПЕННА ТРАНСМИСИЯ STEPTRONIC SPORT.

Опционалната 8-степенна трансмисия Steptronic Sport осигурява максимална динамика, ефективност и комфорт. Бързото превключване на предавките подобрява ускорението, финото степенуване на осемте предавки позволява почти недоловими превключвания. В същото време двигателят работи при идеални обороти за оптимално разгръщане на мощността и се понижава нивото на шума. При високи скорости осмата предавка понижава оборотите на двигателя, а с това и разхода на гориво и СО2 емисии.

 • Режим Sport+

  Правилният избор за подчертано спортен стил на шофиране в спортен режим и максимална динамика е режимът SPORT+. Защото малките промени на оборотите при превключване позволяват особено мощно ускорение. Освен това се активира функцията DTC (динамичен контрол на сцеплението), която позволява на колелата още по-добро приплъзване.

 • Режим Sport

  В комбинация с Адаптивното М спортно окачване режимът Sport предлага спортни настройки на окачването с по-твърди характеристики на амортисьорите. Това осигурява по-спонтанни реакции на задвижването и кормилното управление, както и безгранична радост от шофирането.

 • Режим Comfort

  Режимът COMFORT е на разположение на спокойно и комфортно пътуване, при което е активна нежна програма на превключване на предавките при ниски обороти. В комбинация с Адаптивното М спортно окачване той гарантира почти недоловимо преминаване по неравностите на пътното платно.

 • Режим EcoPro

  В режим ECO PRO ефективността се повишава чрез предотвратяване на низходящото превключване и активирането на функцията за безмоторно движение. При нея автомобилът се движи с особено ниско съпротивление чрез отделянето на работата на двигателя от задвижването. По този начин значително се понижава разходът на гориво и се увеличава пробега.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

По-нисък разход на гориво, повече радост от шофирането. Това е BMW Efficient Dynamics. Зад него се крие иновативен пакет от технологии, който влияе на задвижването, управлението на енергията и автомобилната концепция. За по-нисък разход на гориво и по-ниски СО2 емисии при по-висока динамика и радост от шофирането. Серийно при всяко BMW – и естествено и при BMW Серия 1.

Read more

СВЪРЗАНОСТ И АСИСТИРАЩИ СИСТЕМИ.

СВЪРЗАНОСТ И АСИСТИРАЩИ СИСТЕМИ.

Разход на гориво и CO₂ емисии.

 • BMW 116d 5 врати:
  Fuel consumption in l/100 km (combined): 5,7–5,3
  CO2 emissions in g/km (combined): 151–138

  BMW M140i 5 врати:
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 8,7–8,8
  CO2 емисии в г/км (комбинирано): 200–198

  Данните за разхода на гориво, СО2 емисиите и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с новия тестови цикъл WLTP (World Harmonised Light Vehicle Type Procedure) и според Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Данните се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  По отношение на тези превозни средства, данъците, свързани с превозните средства, или други мита, основаващи се на СО2 емисии, стойностите на СО2 могат да се различават от стойностите показани тук.

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.