ЛОВЕЦ НА СИЛНИ УСЕЩАНИЯ.

Динамика на управлението и ефективността на BMW Серия 1.

ЛОВЕЦ НА СИЛНИ УСЕЩАНИЯ.

Динамика на управлението и ефективността на BMW Серия 1.

ЛОВЕЦ НА СИЛНИ УСЕЩАНИЯ.Динамика на управлението и ефективността на BMW Серия 1.

Изключително спортно. С нисък разход на гориво. С еластичните си и пъргави турбодвигатели новото BMW Серия 1 осигурява темпераментни и невероятно пъргави моменти при шофиране. Особено в комбинация с опционалните Адаптивно М окачване и променливо спортно кормилно управление. Независимо дали шофирате в града, по междуградските пътища или по магистралите, BMW Серия 1 е и много ефективно. В режим ECO PRO то изразходва удивително малко гориво, което ще ви позволи да се чувствате напълно спокойни на бензиностанциите.

Read more

СИЛНО НАПРЕД.

Завладява пътя моментално. И в това няма нищо чудно, защото BMW Серия 1 завладява с множество мощни двигатели, опционално със задвижване на всички колела и перфектно 50:50 разпределение на теглото между осите – за спираща дъха, прецизна управляемост и възхитителна динамика. Редица опционални компоненти отприщват допълнителна мощна динамика и спортна пъргавина: адаптивното окачване, 8-степенната трансмисия Steptronic, променливото спортно кормилно управление и Turbo редовият 6-цилиндров двигател – уникален в този автомобилен клас – предлагат уникална радост от шофирането.

BMW M140i 3 врати:
Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 8,7–8,8
CO2 емисии в г/км (комбинирано): 200–198

ЗАДВИЖВАНЕ НА ВСИЧКИ КОЛЕЛА ПРИ BMW СЕРИЯ 1.

Идеално за тежки ситуации на пътя, особено при лоши метеорологични условия. Интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive се адаптира оптимално към всички условия. Резултатът: идеалното сцепление и стабилност по курса осигуряват още по-висока динамика на управлението и пъргавина.

 • xDrive

  Интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive се адаптира перфектно и към най-тежките ситуации на пътя, като винаги предлага оптимално сцепление. С xDrive и динамичния контрол на стабилността (DSC) автомобилът винаги остава стабилен по курса. Контролирано от сензорите на DSC, xDrive своевременно разпределя задвижващата мощност между осите, за да предотврати презавиването и недозавиването в завоите още в зародиш, с което повишава стабилността по курса. Освен това се гарантира пъргаво и сигурно потегляне при хлъзгава настилка и наклони. Дори и при критични ситуации на пътя се налагат по-редки намеси на DSC. По този начин xDrive ефективно комбинира преимуществата на задвижване на четирите колела – сцепление, стабилност по курса и сигурност на пътя - с типичната за BMW пъргавина.

ПУЛСИРАНЕ.

ПУЛСИРАНЕ.

Сърцето на всяко BMW Серия 1 е двигателят. Актуалната палитра от двигатели за тази серия предлага подходящото задвижване за всякакви изисквания. Защото всички бензинови двигатели от семейството BMW EfficientDynamics – независимо дали са с 3, 4 или 6 цилиндъра – впечаляват с темпераментната си динамика благодарение на иновативната технология BMW TwinPower Turbo – дори и при ниски обороти. В същото време те демонстрират повишена ефективност и още по-висока динамика на управлението. Включително и чиста радост от шофирането.

Read more

8-СТЕПЕННА ТРАНСМИСИЯ STEPTRONIC SPORT.

Опционалната 8-степенна трансмисия Steptronic Sport осигурява максимална динамика, ефективност и комфорт. Бързото превключване на предавките подобрява ускорението, финото степенуване на осемте предавки позволява почти недоловими превключвания. В същото време двигателят работи при идеални обороти за оптимално разгръщане на мощността и се понижава нивото на шума. При високи скорости осмата предавка понижава оборотите на двигателя, а с това и разхода на гориво и СО2 емисиите.

 • Режим Sport+

  Правилният избор за подчертано спортен стил на шофиране в граничен режим и максимална динамика е режимът SPORT+. Защото малките промени на оборотите при превключване позволяват особено мощно ускорение. Освен това се активира функцията DTC (динамичен контрол на сцеплението), която позволява на колелата още по-добро приплъзване.

 • Режим Sport

  В комбинация с Адаптивното М спортно окачване режимът Sport предлага спортни настройки на окачването с по-твърди характеристики на амортисьорите. Това осигурява по-спонтанни реакции на задвижването и кормилното управление, както и безгранична радост от шофирането.

 • Режим Comfort

  Режимът COMFORT е на разположение на спокойно и комфортно пътуване, при което е активна нежна програма на превключване на предавките при ниски обороти. В комбинация с Адаптивното М спортно окачване той гарантира почти недоловимо преминаване по неравностите на пътното платно.

 • Режим EcoPro

  В режим ECO PRO ефективността се повишава чрез предотвратяване на низходящото превключване и активирането на функцията за безмоторно движение. При нея автомобилът се движи с особено ниско съпротивление чрез отделянето на работата на двигателя от задвижването. По този начин значително се понижава разходът на гориво и се увеличава пробега.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

По-нисък разход на гориво, повече радост от шофирането. Това е BMW Efficient Dynamics. Зад него се крие иновативен пакет от технологии, който влияе на задвижването, управлението на енергията и автомобилната концепция. За по-нисък разход на гориво и по-ниски СО2 емисии при по-висока динамика и радост от шофирането. Серийно при всяко BMW – и естествено и при BMW Серия 1.

Read more

СВЪРЗАНОСТ И АСИСТИРАЩИ СИСТЕМИ.

СВЪРЗАНОСТ И АСИСТИРАЩИ СИСТЕМИ.

Разход на гориво и CO₂ емисии.

 • BMW 116d 3 врати:
  Fuel consumption in l/100 km (combined): 5,7–5,3
  CO2 emissions in g/km (combined): 151–138

  BMW 125i 3 врати:
  Fuel consumption in l/100 km (combined): 7,9–7,5
  CO2 emissions in g/km (combined): 179–169

  BMW M140i 3 врати:
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 8,7–8,8
  CO2 емисии в г/км (комбинирано): 200–198

  Данните за разхода на гориво, СО2 емисиите и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с новия тестови цикъл WLTP (World Harmonised Light Vehicle Type Procedure) и според Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Данните се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  По отношение на тези превозни средства, данъците, свързани с превозните средства, или други мита, основаващи се на СО2 емисии, стойностите на СО2 могат да се различават от стойностите показани тук.

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.