С ПУЛСА НА ВРЕМЕТО.

Технологии за свързаност.

Светът става все по-свързан с всеки изминал ден. Накъдето и да води пътят ви, с BMW ConnectedDrive вие винаги ще сте свързани, защото технологиите на утрешния ден още днес ви разкриват една необичайна форма на мобилността. Насладете се на интелигентните иновации, които още по-тясно свързват вас и вашето BMW със заобикалящия свят.

ИНТЕГРИРАНА SIM КАРТА.

С интегрираната в автомобила SIM карта вие можете с лекота да ползвате иновативните услуги на BMW ConnectedDrive като BMW Телеуслуги, Услуги за резервации, Интернет, Дистанционни услуги и Информация за пътната обстановка в реално време в много държави по целия свят. Без да се нуждаете от собствения си мобилен телефон. В същото време, интегрираната SIM карта е задължително изискване за използването на тези услуги. Ако поръчате опциите ConnectedDrive Услуги или BMW Спешно повикване, SIM картата се монтира директно в автомобила ви. Благодарение на това тя е защитена при инциденти и осигурява сигурна връзка със заобикалящия свят дори и при най-тежки ситуации.

 • Предпоставки/наличност

  Наличност:

  • Във всички автомобили, поръчани със SA6AE (BMW Телеуслуги)
  • Опцията SA6AE (BMW Телеуслуги) може да бъде запазена единствено със SA6AK (ConnectedDrive Услуги) или SA6AC (BMW Спешно повикване)

НАВИГАЦИОННА СИСТЕМА PROFESSIONAL.

Навигационната система Professional впечатлява с изключителният си дизайн и богатата гама от възможности. Цветният дисплей с висока разделителна способност осигурява уникална визия. Силните контрасти и кристално ясното изображение са основата за великолепната четимост. Системата впечатлява с функцията си за бърз старт, светкавично бързото изчисляване на маршрута, индивидуалните съвети за понижаване на разхода на гориво и 3-D изобразяването на картите за по-лесна ориентация в големите градове.

Навигационна система Professional.

Насладете се на филма за това оборудване.

 • Предпоставки/наличност

  Наличност:

  • Много BMW ConnectedDrive Услуги могат да бъдат ползвани и с навигационната система Business и радиото Professional
  • Вече се предлага за много модели на BMW

iDrive Touch контролер

С iDrive Touch контролера можете съвсем удобно да управлявате системата iDrive на вашето BMW с една ръка. Благодарение на интегрирания в контролера тъчпад можете удобно да въвеждате например адреси в навигационната система със собствения си почерк. Освен това можете да активирате и настройвате много функции, както и да прелиствате списъци. Управлението е лесно и интуитивно чрез усещането за допир – което е голямо облекчение най-вече за водача, тъй като така концентрацията му върху случващото се на пътя се намалява минимално. На контролния дисплей можете да следите всички функции, които управлявате с контролера.

 • Предпоставки/наличност

  Наличност:

  • От 07/13 ще се предлага за много модели на BMW. До юли 2013 ще продължи да бъде монтиран iDrive контролер. С него можете интуитивно да управлявате развлекателните, информационните, комуникационните и навигационните функции.

BMW УПРАВЛЕНИЕ С ЖЕСТОВЕ И ДОКОСВАНЕ.

С BMW Управление с жестове избрани функции могат да бъдат управлявани чрез предварително зададени жестове с ръка. Прости движения като „махване“ и „посочване“ се идентифицират в зоната за разпознаване над централната конзола и задействат функции, като например приемане или отказване на входящо обаждане. Звукът може да бъде регулиран с кръгови движения на показалеца.

Последното поколение навигационна система Professional предлага възможността за интуитивно управление чрез сензорен дисплей. Управлението с жестове и сензорният дисплей допълват съществуващите системи за управление, като например iDrive Touch контролера.

 • Предпоставки/наличност

  Наличност:

  • BMW Управление с жестове и докосване се предлага само за BMW Серия 7

ГЛАСОВ АСИСТЕНТ.

Гласовият асистент предлага най-високото възможно ниво на говорна поддръжка. Той разпознава естествена реч, а не само ограничени команди. Гласовият асистент не само включва широк диапазон от индивидуални и ситуационни фрази; той също така разбира лингвистични разновидности на езика, диалекти и жаргон. Това дава значително по-голяма свобода от възможности при диктуване на текстови съобщения или имейли. Голямото нарастване на диапазона от налични функции е резултат от базирана на сървър система за езиково разпознаване, която е в основата на гласовия асистент. Тази облачна функция позволява търсенията да се извършват бързо и просто в интернет чрез ежедневен език, което подпомага навигационната система. Например е възможно да търсите конкретни ресторанти в областта около вас като просто зададете нормален въпрос. Освен това преместването към облака позволява по-чести цикли на актуализация, което гарантира, че всички бъдещи иновации са достъпни възможно най-скоро, независимо дали става дума за нов софтуер или подобрения по компютърната лингвистика.

 • Предпоставки/наличност

  Наличност:

  • Гласовият асистент в момента се предлага само за BMW Серия 7 Седан.

BMW CAR HOTSPOT LTE.

С BMW Car Hotspot вашите спътници могат по всяко време да сърфират в интернет със своите смартфони, таблети или лаптопи. Инсталацията на Hotspot е бърза и лесна чрез Snap-in адаптера в подлакътника. До 8 устройства могат едновременно да имат достъп до High-Speed Internet с новия безжичен мобилен стандарт LTE (Long Term Evolution). Wi-Fi във вашето BMW осигурява по-бърз пренос на данни, подобрено приемане, намалено електромагнитно излъчване и удължен живот на батериите. Той може да бъде ползван и извън автомобила за до 30 минути.

 • Предпоставки/Наличност

  Наличност:

  • Интегрираната в автомобила SIM карта е част от стандартното оборудване на всички автомобили BMW за България, произведени след 01.07.2015 г. (с изключение на BMW Z4) или след 01.08.2015 г. за модели BMW X3, BMW X4, BMW X5 и BMW X6.