ТЪРСИТЕ ВСИЧКО. И ГО НАМИРАТЕ.

BMW ConnectedDrive от A до Я.

Имате въпроси за BMW ConnectedDrive? Търсите определено оборудване или искате по-конкретна информация? Със сигурност ще намерите отговора в нашия BMW ConnectedDrive речник.

 • Активен автопилот с функция Stop & Go

  Спокойно шофиране дори и при натоварен трафик: Активният автопилот с функция Stop & Go винаги поддържа постоянна дистанцията до движещите се пред вас автомобили. При задръстване системата спира автомобила до състояние на покой и потегля автоматично, когато това е възможно.

  Активният автопилот с функция Stop & Go е създаден предимно за пътуване по автомагистрали и главни пътища. Три радарни сензора с обсег до 150 метра постоянно следят пътното платно пред вас. Когато се доближите до движещ се пред вас автомобил, чрез управлението на двигателя и спирачките, вашата скорост се адаптира и дистанцията се поддържа постоянно – при необходимост до пълно спиране на автомобила.

  Когато пътното платно пред вас се освободи или движещият се пред вас автомобил ускори, Активният автопилот отново ускорява автомобила до желаната скорост. При потегляне, след спиране е необходимо водачът ръчно чрез кратко подаване на газ или натискане на бутон да даде команда за ускоряване на автомобила. При престой от 1 до 3 секунди потеглянето става автоматично. Могат да бъдат програмирани до 4 скорости на движение, които да бъдат активирани с натискане на бутон. Диапазонът на системата е от 30 до 180 км/ч.

  Дистанцията, която трябва да се поддържа, се изчислява в секунди, а не в метри. По този начин остават достатъчни резерви за реакция при всякаква скорост. Ориентираната към по-висок комфорт асистираща система осигурява и много високо ниво на сигурност. Острите завои се отчитат чрез данните от DSC и навигационната система и при необходимост скоростта се адаптира.

  При многолентови пътища системата разпознава кога един автомобил се движи в съседната лента. Освен това винаги е достатъчно кратко натискане на педала на газта или спирачката, за да се деактивира системата и да се поеме пълен контрол над автомобила.

  Активният автопилот с функция Stop & Go не е само автопилот. Ако движещият се отпред автомобил неочаквано спре рязко или системата разпознае критична ситуация, водачът се предупреждава да реагира със звуков и визуален сигнал. По този начин водачът получава осезаема подкрепа при натоварен трафик, за да може по-концентрирано да се справи с уморителните ситуации, като задръстванията.

 • Активна защита

  Активна защита е система на BMW ConnectedDrive за превантивна защита на пътниците.

  В критични ситуации на пътя предпазните колани на предните седалки се обтягат, страничните прозорци и люкът на покрива (ако има монтиран) се затварят. Критична ситуация на пътя е например внезапно аварийно спиране на автомобила пред вас, недозавиване или презавиване на вашия автомобил. В определени аварийни ситуации автомобилът може да бъде спрян автоматично с максимално отрицателно ускорение до състояние на покой. По този начин опасността от последващи сблъсъци може да бъде намалена или напълно елиминирана.
  Освен това асистентът за следене на умората на водача следи поведението ви зад волана за признаци на умора. Системата анализира поведението ви зад волана и реагира на отклонения. В такъв случай на контролния дисплей се появява препоръка за кратка почивка.

 • Асистент за дългите светлини

  По-висока сигурност и комфорт при пътувания през нощта: асистентът за дългите светлини своевременно разпознава останалите участници в движението и автоматично превключва на къси светлини и след това обратно на дълги, когато ситуацията на пътя го позволява.

  Камера, интегрирана в огледалото за обратно виждане, регистрира светлината от фаровете на движещите се в насрещна посока автомобили още от разстояние около 1000 метра, а задните светлини на другите участници в движението от около 500 метра. Асистентът автоматично изключва дългите светлини. Когато другите участници в движението вече не могат да бъдат заслепени, дългите светлини отново се включват автоматично. По този начин асистентът за дългите светлини осезаемо облекчава водача и има съществен принос за повишаването на сигурността на пътя. Не може да бъде забравено както включването на дълги светлини, така и своевременното превключване на къси светлини. Системата реагира и на достатъчно осветяване на околността, например в населени места. Асистентът за дългите светлини се включва от превключвателя за светлините и винаги може да бъде деактивиран чрез лостчето за управление на светлините зад волана.

 • Асистент при паркиране

  Асистентът при паркиране ви облекчава при търсенето на подходящо паркомясто и активно ви помага при паркиране.

  При скорост до 35 км/ч и максимално отстояние от 1,5 метра до редицата паркирани автомобили ултразвуковите сензори на вашето BMW ви показват на контролния дисплей всяко подходящо за вас паркомясто, разположено успоредно на пътното платно. Просто трябва да изберете желаното паркомясто, да включите мигача, да задържите натиснат бутона на асистента при паркиране – и той ще ви подпомогне активно при паркирането: ще избере предна или задна предавка, ще върти волана и самостоятелно ще подава газ и ще спира. Никога досега паркирането не е доставяло такова удоволствие.

  Преглед на преимуществата:

  • спокойно паркиране успоредно на пътното платно
  • автоматично разпознаване на достатъчно голямо паркомясто
  • ефективно предотвратяване на щети при паркиране
 • Quick Search

  Използвайки функцията „Quick Search“ в меню NAVIGATION / DESTINATION INPUT можете да търсите дестинации в свободен текст. Текстът за търсене автоматично се изпраща до HERE, след което получавате предложения за възможни дестинации. Избирате съответстващото място – и пътуването може да започне.

  Като използвате „Quick Search“, вие декларирате, че сте съгласни с конкретните за пазара Условия за използване, както и Правилата за поверителност на HERE. Ще откриете допълнителна информация на http://legal.here.com/terms/ и http://legal.here.com/privacy.

 • Асистент при задръствания

  Асистентът за задръствания ви облекчава при монотонното пътуване по магистрали. Системата ви позволява при скорост до 40 км/ч да се движите лесно в натоварения трафик и така по-лесно да преодолеете задръстването.

  Той автоматично поддържа дистанцията до движещите се отпред автомобили, контролира скоростта до пълно спиране на автомобила – като при това и активно ви подпомага при въртенето на волана. Това ви помага да поддържате лентата, стига поне едната ви ръка да е на волана.

 • Приложение Amazon Music.

  Приложението Amazon Music вече e „BMW Apps Ready", така че можете да разглеждате, търсите и възпроизвеждате музиката си в облака директно от таблото на вашето BMW. Приложението позволява търсенето по категории като жанр, изпълнител, албум или заглавие, както и търсене по свободен текст. В личното ви място за облачно съхранение в Amazon можете да съхранявате музиката, закупена от музикални магазини като Amazon, както и музика, качена чрез Scan&Match.

  За да използвате това сертифицирано BMW Apps Ready приложение във вашето BMW, вие трябва да го изтеглите от App Store, да свържете своя смартфон чрез USB или Snap-in адаптер с автомобила, и да стартирате приложението. След това веднага ще можете да се насладите на индивидуалните функции чрез iDrive контролера, дисплея и аудио системата в автомобила ви.

  Приложението Amazon Music може да не е налично във всички държави.

 • Audible

  Приложението Audible за iPhone, iPad, телефони с Android и Windows ви осигурява достъп за изтегляне на над 80 000 аудиокниги.

  Това приложение предлага и допълнителни функции като например „спящ” режим, навигация без натискане на бутони, прослушване по време на изтеглянето, както и прехвърлянето на аудиокнигите от вашата библиотека към вашия iPhone чрез Wi-Fi.

  За да използвате това сертифицирано, BMW Apps ready приложение във вашето BMW вие трябва да го изтеглите от App Store, да свържете своя смартфон чрез USB или Snap-in адаптер с автомобила, да стартирате приложението и да се насладите на отделните функции чрез контролера на iDrive, дисплея и музикалната система на автомобила.

  Audible може да не е налично във всички държави.

 • AUPEO! Personal Internet Radio

  Вашето лично интернет-радио. За да слушате каквото искате. Независимо кой изпълнител харесвате и в какво настроение сте.

  Насладете се на нова музика от любимия си жанр или на една от 1500 редактирани радиостанции. Заглавията, които ви харесват, могат да бъдат маркирани, за да адаптирате колекцията към личния си вкус.

  За да използвате това сертифицирано, BMW Apps ready приложение във вашето BMW вие трябва да го изтеглите от App Store, да свържете своя смартфон чрез USB или Snap-in адаптер с автомобила, да стартирате приложението и да се насладите на отделните функции чрез контролера на iDrive, дисплея и музикалната система на автомобила.

  AUPEO! може да не е налично във всички държави.

 • Bluetooth интерфейс

  Bluetooth интерфейсът на BMW ConnectedDrive интегрира смартфоните в интуитивната концепция на изобразяване и управление на BMW.

  Той ви позволява директен достъп до най-важните данни и функции на мобилния телефон в автомобила – и в същото време осигурява най-висок комфорт и сигурност. Възможно е едновременното свързване на допълнителен мобилен телефон. За определени устройства BMW предлага Snap-in (аксесоар), чрез който телефонът се свързва с антената на автомобила и позволява зареждането на батерията му. Чрез Bluetooth Audio Streaming този интерфейс може да се използва за безжично прехвърляне на музикалната колекция от телефона към аудио системата на автомобила.

  Ако вашият мобилен телефон поддържа Bluetooth интерфейс, имейлите, SMS-ите, списъците с телефонни номера, бележките в календара и информацията за възпроизвежданите в момента музикални заглавия и т.н. се изобразяват прегледно на информационния дисплей. При желание функцията text-to-speech ще прочете на глас тази информация чрез високоговорителите на аудио системата. В зависимост от оборудването, мобилният телефон се управлява чрез интуитивния iDrive контролер, бутоните за любими функции, мултифункционалния волан или чрез гласови команди.

 • Bluetooth Office

  Вашият смартфон ви облекчава много: можете да получавате имейлите си навсякъде, да организирате срещи, да планирате деня си. BMW ConnectedDrive Bluetooth Office интегрира много функции в главното меню на вашия автомобил.

  Много повече от говорене по телефона: с функциите си модерните смартфони се превръщат в мощни мобилни комуникационни центрове, които вече може да ползвате ефективно и в своето BMW. Bluetooth интерфейсът на автомобила ви дава достъп до най-важните офисни функции. На дисплея на автомобила удобно се изобразяват срещите, бележките в календара, информациите и съобщенията, но можете да ги прослушате и от аудио системата на автомобила чрез функцията text-to-speech.

  Можете да изобразите вашите срещи за последните 20 и следващите 50 дни – а отбелязаните там телефонни номера могат да бъдат избрани лесно и бързо, за да установите контакт. Естествено със снимка на човека, с когото разговаряте – по този начин на контролния дисплей може веднага да видите кой иска да говори с вас. BMW ConnectedDrive гарантира абсолютна мобилност на вашия мобилен телефон – и вие винаги ще бъдете информирани.

 • BMW Car Hotspot LTE

  По време на пътуване можете бързо да проверите банковата си сметка или нещо във Wikipedia: BMW Car Hotspot ви дава възможност ефективно и спокойно да ползвате времето в автомобила.

  Различни устройства като iPad, лаптоп или игрална конзола, могат едновременно да бъдат свързани безжично с интернет. За тази цел е достатъчна поставената в BMW Car Hotspot SIM карта или мобилен телефон със SAP интерфейс. BMW Car Hotspot се закрепва със Snap-In адаптер в подлакътника. Оптималната връзка се осигурява от достъп през LTE, UMTS (HSDPA) респ. GSM. Актуалния статус на свързаността винаги се изобразява визуално. Има възможност за деактивиране на роуминга в чужбина. Благодарение на ползването на външната антена на автомобила се осигурява оптимална връзка и се намалява излъчването в интериора.

 • BMW Connected

  BMW Connected е личен асистент за мобилност, който улеснява ежедневното придвижване и помага на водачите да достигнат крайната си цел отпочинали и навреме. Всички съответни функции са достъпни във всеки един момент чрез iPhone и Apple Watch и могат да бъдат използвани с приложението. Клиентите имат достъп до тази информация в няколко автомобила, ако те са били добавени към акаунта.

  Дестинации, които са били открити в интернет или чрез други приложения като Yelp, Apple Maps, Google Карти могат лесно и удобно да бъдат импортирани в BMW Connected и безпроблемно прехвърлени към навигационната система на автомобилите със само едно щракване.

  Срещи, включително адреси и очаквани времена за пристигане, които са запазени в календара на iPhone на потребителя, автоматично се импортират в графика за мобилност на BMW Connected.

  Според текущото местоположение и пътната обстановка BMW Connected изчислява препоръчителното време за тръгване, известява потребителите навреме и ги насочва пеша от паркирания им автомобил до крайната им цел. Ако забавянето е неизбежно поради неочаквани обстоятелства на пътя или няма налично място за паркирано наблизо до крайната ви цел, потребителите могат да изпратят текстово съобщение чрез BMW Connected, за да информират чакащите ги за очакваното време за пристигане, без да трябва да използват телефона си.

  Освен това BMW Connected се научава да разпознава често посещавани дестинации и автоматично ги добавя към графика за мобилност.

  Приложението BMW Connected може да бъде изтеглено от App Store.

  Приложението BMW Connected още не е достъпно в България.

 • BMW ConnectedDrive

  BMW ConnectedDrive представя интелигентната свързаност между автомобила, водача и заобикалящата среда. За да сте винаги свързани, за да сте свободни.

  Взаимодействието на разнообразните BMW ConnectedDrive Дигитални услуги и интелигентните асистиращи системи подпомага водача във всяко отношение – както по отношение на комфорта и развлеченията по време на пътуването, така и с успокояващото усещане за сигурност по всички пътища.

  BMW ConnectedDrive съчетава различни уникални опции и осигурява на водача необикновена форма на мобилността или казано по-просто: повече радост от шофирането.

 • BMW eDrive услуги за навигация

  Систематично устойчив означава систематично свързан. Можете да видите статуса на зареждане и електрическия пробег във всеки един момент вътре в автомобила. Използвайте услугите на eDrive за навигация, за да стигнете безопасно до крайната си цел. На картата за навигация са показани безплатните станции за зареждане, така че можете да зареждате вашето BMW eDrive бързо и удобно, докато сте на пътя.

 • BMW Head-Up дисплей

  Най-важното е винаги пред погледа: BMW Head-Up дисплеят проектира най-важната за пътуването информация директно в зрителното поле на водача и той я възприема с до 50 процента по-бързо, а вниманието му остава концентрирано върху най-важното – случващото се на пътя.

  Техническата база на BMW Head-Up дисплея представлява монтиран зад арматурното табло проектор, който пренася изображението си върху предното стъкло. Резултатът е цветно изображение в хоризонтален формат с висока разделителна способност, което се разчита добре независимо от светлинните условия.

  Проекцията се изобразява чрез система от огледала на разстояние около 2 метра над ръба на предния капак. Преимуществото: при фокусиране очите не трябва да се адаптират от далечно към близко разстояние.

  С пълноцветния BMW Head-Up дисплей в много от моделите на BMW от ново поколение водачът се наслаждава на още по-висок комфорт. Благодарение на множеството цветове е възможно различаването на общите информации като ограничения на скоростта от спешните предупредителни указания. Важните информации, например „Пешеходец на пътното платно (в комбинация с опционалната BMW Night Vision) вече се различават по-ясно и бързо от водача – а времето му за реакция се съкращава. За оптимално изобразяване BMW Head-Up дисплеят може бързо да бъде завъртян хоризонтално или вертикално с контролера на iDrive. Благодарение на тази ротация на изображението BMW Head-Up дисплеят предлага индивидуални възможности за настройки. Погледът на водача винаги остава насочен към най-важното – важната информация и пътното платно.

  В зависимост от модела и оборудването, освен актуалната скорост на движение BMW Head-Up дисплея може да изобразява и друга информация - като оборотите на двигателя, указанията на навигационната система, Guiding информация с увеличаване на изображенията на кръстовищата и Lane Guiding, Speed Limit Info и статуса на активния автопилот. На BMW Head-Up дисплея могат да бъдат изобразявани и предупрежденията на асистиращите системи и на Check Control. Сред тях са например разпознаването на пешеходци на BMW Night Vision или предупреждението при опасност от сблъсък.

  Индивидуалната конфигурация на Head-Up дисплея се извършва от водача чрез контролера на iDrive.

 • BMW M Laptimer App

  Насладете се на радостта от шофирането в десети от секундата и m/s². BMW M Laptimer App е инструмент за анализ на данните на състезателна писта включително автоматично изчисляване на времената за обиколка. За тази цел приложението директно записва данните от прецизните сензори на BMW с допълнителното оборудване BMW Apps*.

  Стилът на шофиране може да бъде оценен чрез анализ на данните като ъгъл на завъртане на волана, положението на педала на газта и ускоренията. По този начин водачът може да повиши прецизността и уменията си и да подобри времената за обиколка.

  Запаметените резултати могат да бъдат публикувани като картинка във Facebook и Twitter. За още по-автентично състезателно усещане можете да изпратите данните на свой приятел по имейл и след това да ги сравните завой по завой.

  За да използвате това приложение във вашето BMW, вие трябва да го изтеглите от App Store, да свържете своя iPhone чрез USB или Snap-in адаптер с автомобила, да стартирате приложението и да се насладите на отделните функции чрез контролера на iDrive и дисплея. Анализът на времената за обиколка се извършва след шофирането от вашия iPhone.

  *Изисква допълнителното оборудване ConnectedDrive Услуги и навигационна система Professional

 • BMW Night Vision

  Най-добра видимост и най-висока сигурност през нощта: BMW Night Vision с динамично осветяване на пешеходци разпознава хора в тъмнината от голямо разстояние и целенасочено ги осветява.

  Системата насочва един от двата отделно контролирани светлинни лъча (Dynamic Light Spot) към неосветените пешеходци. По този начин водачът и пешеходците биват предупредени много ефективно от светлината за потенциално опасната ситуация. Когато са активирани късите светлини, като дизайнерски елементи допълнително се осветяват и лещите на Dynamic Light Spot.

  Инфрачервена камера следи пространството пред автомобила и предупреждава за хора на пътя. Обектите с форма, подобна на човешката, се разпознават от системата и се маркират в жълто на инфрачервеното изображение. В същото време това изображение се анализира от управляващия блок и при необходимост може да бъде показано на контролния дисплей.

  BMW Night Vision с динамично осветяване на пешеходци разпознава хора и определя тяхната позиция и отдалеченост. Въз основа на скоростта и ъгъла на завъртане на волана системата изчислява дали има опасност и в такъв случай на арматурното табло, както и на опционалния BMW Head-Up диспей се изобразява предупредителен символ. В ситуации с много висок риск, допълнително прозвучава предупредителен сигнал, а спирачките се поставят в състояние на готовност.

  В зависимост от условията, хората могат да бъдат разпознати автоматично от разстояние около 100 метра, но водачът може да ги види на изображението и от много по-голяма дистанция.

 • BMW Online Applications

  Приложенията за браузър, които са на разположение при BMW Online Applications, ви подпомагат в най-различни ситуации с полезни указания и индивидуални съвети.

  Възползвайте се от портала за препоръки Qype, търсенето на бензиностанции или аптеки, както и търсенето на държави, уебкамери или iSki, за да бъдете винаги информирани. Другите услуги като търсене на пощенски клонове, банкомати, информация за паркинги, търсене по регистрационни табели, My News, пътеводители, снимки от целта на пътуването, цени на акции, Yelp, обменни курсове, метеорологична прогноза, както и Kicker app също са на ваше разположение в автомобила.

  Вие решавате какво искате да знаете – а приложенията във вашето BMW ви дават съответния отговор.

 • BMW Online News

  Кой казва, че при пътуване трябва да се лишавате от последните новини и друга важна информация? Във вашето BMW няма да изпуснете нищо: BMW Online ще ви информира за всички актуални събития.

  По време на пътуване, BMW Online ви осигурява актуалните новини, подбрани по предпочитани категории, например икономика или спорт. За да може по време на шофиране да се концентрирате върху пътя и трафика, по желание избраните новини могат да бъдат прочетени на глас от аудио системата на автомобила.

  В автомобила ще откриете тази функция в BMW Online News

 • BMW Online Weather

  Слънчево време или дъжд: с BMW ConnectedDrive винаги знаете какво време ви очаква в края на пътуването.

  Ако потърсите тази услуга в BMW Online във вашия автомобил, тя ще ви осигури детайлна прогноза за деня, както и за близките 5 дни. За да бъдете винаги информирани, може да ползвате линка към радара за валежи в BMW Online приложенията. Вашето BMW няма да ви остави под дъжда.

 • BMW Routes

  BMW Routes е приложение за интерактивно водене по маршрута, което позволява на водача лесно да прехвърли в автомобила препоръчаните от BMW маршрути или своите собствени предложения и след това да ги активира в навигационната система.

  На www.bmw-route.com може да намерите множество предложения за маршрути в Германия и други европейски страни. Всеки маршрут има собствен характер, оформен от профила на трасето, пейзажа и междинните цели – понякога на преден план са взискателни отсечки с много завои, понякога забележителности като сгради и музеи. Всяко предложение включва и детайлна допълнителна информация и изображения за възможните места за спиране, както и препоръки за ресторанти и хотели.

  Клиентите на BMW ConnectedDrive могат да импортират всички маршрути чрез BMW Online в навигационната система и да ги редактират, например да променят целите и местата за почивки. Освен това можете да прехвърлите в автомобила и планирани лично от вас маршрути. Това може да стане с USB флашпамет чрез USB интерфейса на BMW или чрез предварително запаметяване в портала BMW Online.

  Предпоставка за ползването на BMW Routes е интуитивната система за управление iDrive и навигационната система Professional.

 • BMW Спешно обаждане

  При инцидент с автомобила, интегрираният телефонен модул на BMW автоматично се свързва с националната система за спешни повиквания на номер 112, независимо от вашия мобилен телефон, независимо дали сте в родината си или в чужбина. Това осигурява сигурна връзка с центровете за обслужване на спешни повиквания и възможност да ви бъде изпратена помощ.

 • BMW Телеуслуги

  BMW ТелеУслуги са базирани на директна безжична връзка между автомобила и BMW. По този начин предпочитаният от вас сервизен партньор може бързо и лесно да получи достъп до данните за вашия автомобил. Това гарантира индивидуално обслужване на вашия автомобил, както и бърза помощ при проблеми.

  Автоматичното BMW ТелеУслуги обаждане, изпраща всички данни за състоянието на автомобила ви (Condition Based Service (CBS)) самостоятелно и напълно автоматично до BMW, ако той има нужда от обслужване. Вашият предпочитан сервизен партньор на BMW има достъп до всички свързани с автомобила данни и при нужда се свързва с вас, за да можете да уговорите посещение в сервиза. На базата на наличните данни посещението в сервиза може да бъде планирано перфектно, като при нужда необходимите оригинални резервни части могат да бъдат поръчани предварително. По този начин пестите време и печелите повече радост от шофирането.

  Ако все пак се стигне до проблеми или повреди, BMW ТелеУслуги се свързва директно от автомобила с BMW Аварийни Услуги. Благодарение на прехвърлените диагностични данни нашите специалисти често са в състояние да отстранят проблема дистанционно.

 • ConnectedDrive Услуги

  Допълнителното оборудване ConnectedDrive Услуги ви дава достъп до света на BMW ConnectedDrive. То ви позволява да ползвате множество услуги и приложения от категории като пътувания, офис и развлечения.

  Функциите като My Info / Send to Car или приложенията на BMW Online ви позволяват да сте винаги информирани. BMW Routes, BMW Online Weather и ECO PRO Analyser ви предлагат перфектни услуги за пътуване и навигация. Пренесете офиса си в своето BMW: с Bluetooth Office, BMW Online Office и други функции. Има много на какво да се насладите с Deezer, Spotify или Stitcher. Благодарение на функцията „Personal Image“ вашите любими изображения и снимки могат да бъдат винаги вас, когато сте на път. Също така можете да запазите други допълнителни услуги от BMW ConnectedDrive на базата на ConnectedDrive Услуги като например Услуги за резервации, Интернет или Информация за пътната обстановка в реално време.

 • Deezer

  Deezer е водеща световна музикална услуга, която си осигурява непосредствен и неограничен достъп до музиката, която обичате. Незабравимите пътувания изискват незабравима музика – и точно нея ви осигурява Deezer във вашия автомобил чрез BMW ConnectedDrive.

  Отидете на www.deezer.com и се насладете безплатно за 15 дни на Deezer Premium+. Ето какво ви предлага Premium+:

  • Слушате неограничено милиони заглавия с най-високо качество на звука.
  • Синхронизирайте своята музика с устройството си, за да можете да я слушате и офлайн.
  • Слушайте музиката с онова внимание, което тя заслужава. Без реклами и други прекъсвания.
  • Съставете своя индивидуална музикална библиотека от предпочитани изпълнители, албуми и списъци с песни.
  • Насладете се на хиляди радиостанции за определени изпълнители или теми.
  • Запишете своите собствени MP3 файлове в Deezer, за да може цялата ви музика да е на едно място.

  Научете повече за Premium+ на следния линк:
  http://www.deezer.com/de/offers/premiumplus

  С Deezer Premium или безплатния акаунт Discovery имате достъп до хиляди безплатни радиостанции за специфични теми или изпълнители.

  Просто се качете в своето BMW и се насладете на индивидуалното си музикално развлечение.

  За ползването на Deezer трябва да изтеглите най-новото Deezer приложение за вашия iPhone и да го свържете с вашето BMW чрез USB интерфейса или Snap-In адаптер. Веднага ще разполагате с всички функции чрез контролера на iDrive, дисплея и музикалната система на вашия автомобил.

  Deezer може да не е налично във всички държави.

 • ECO PRO Analyser

  ECO PRO Analyser е част от безплатните приложения BMW Connected App. Той оценява стила на шофиране и това колко ефективно ускорявате, спирате или превключвате предавките. По този начин може да се постигне по-голям пробег. Освен това по-ефективният стил на шофиране се подпомага и от полезните ECO съвети.

  Чрез BMW Connected App следните приложения също могат да бъдат ползвани на контролния дисплей на вашия автомобил:

  Свързани навсякъде - Twitter.

  Просто вземете Twitter с вас и преглеждайте съобщенията на дисплея, докато пътувате.

  Винаги подходящата радиостанция – Webradio.

  С Webradio имате на разположение безброй радиостанции от целия свят.

  За да намерите правилния път дори и пеша - Last Mile.

  Открийте дефинираните в навигационната система цели и извън автомобила, както и обратния път до мястото, където сте паркирали.

  Последните новини – News.

  Вашата лична информационна услуга: вижте актуалните новини чрез RSS Feeds.

  Винаги информирани - Wiki Local

  Научете повече за актуалната си локация, целта на пътуването или пощенския код. С Wiki Local няма да пропуснете никаква информация.

  За да пътувате икономично - ECO PRO Analyser

  Ефективно шофиране – лесно като игра. ECO PRO Analyser оценява колко ефективно ускорявате, намалявате скоростта или превключвате предавките със звезди (0-5), а полезните ECO съвети осигуряват още по-ефективен стил на шофиране.*

  Освен това BMW Connected App ви информира за актуалната наличност на BMW Apps ready приложения.

  За да използвате това приложение във вашето BMW вие трябва да го изтеглите от App Store или Google Play™, да свържете своя смартфон чрез USB или Snap-in адаптер с автомобила, да стартирате приложението и да се насладите на отделните функции чрез контролера на iDrive, дисплея и музикалната система на автомобила.

 • Glympse

  С Glympse можете да информирате другите чрез SMS, имейл, Facebook или Twitter в реално време за това, къде се намирате в момента.

  С това приложение изпращате линкове към избрани получатели, за да могат те да следят пътуването ви и да ги информирате за вероятното време за пристигане и актуалното си местоположение. С помощта на функцията таймер може да определите колко време вашето местоположение да остава видимо. Регистрация не е необходима.

  В автомобила приложението може да се ползва в комбинация със смартфон. Трябва да изтеглите приложението от App Store, да включите своя смартфон и да го свържете чрез USB кабел или Snap-in адаптер с вашето BMW. Свързаното приложение може да откриете в BMW Apps и да го управлявате от там.

  Glympse може да не е налично във всички държави.

 • Google™ Services

  Толкова е приятно да се пътува. Услугата Street View на Google и възможността за онлайн търсене чрез глас на BMW ConnectedDrive гарантират, че няма да пропуснете никаква информация при пътуване.

  Вече се вълнувате как изглежда избраната цел на пътуването? Изберете Street View услугата от приложенията на BMW Online и се насладете на снимки, дори и на изгледа на самите улици.

  С онлайн-търсенето, на BMW Online можете да търсите цели с въвеждане на свободен текст или по категории. За тази цел можете да ползвате контролера на iDrive или много удобната функция за гласово въвеждане. Произнесеният текст се изпраща автоматично до Google, след което получавате предложения за евентуални цели. Вие избиратенай-подходящото място – и може да потегляте.

 • iDrive Touch контролер

  Контролерът iDrive Touch ви позволява удобно управление на системата iDrive с една ръка. Благодарение на интегрирания в контролера Touchpad можете например да въвеждате адреси в навигационната система, изписвайки ги със собствения си почерк.

  Освен това имате достъп до голям брой функции и настройки, както и до прелистване на списъци. Управлението е лесно и интуитивно, с докосване – което е голямо облекчение за водача, защото почти не отвлича вниманието му от случващото се на пътя. Всички управлявани с контролера функции могат удобно да се следят на контролния дисплей.

 • Приложение iHeart Radio

  Чрез приложението iHeart Radio за iOS и Android имате достъп до любимите си онлайн радио станции за спорт и новини, както и подкастове – от вашето BMW. Избирайте между над 20 милиона песни и създайте свой собствен музикален поток без реклами.

  За да можете да използвате приложението във вашето BMW, вие трябва да го изтеглите от Apple App Store или Google Play Магазин, да свържете своя смартфон чрез USB или Snap-in адаптер с автомобила, и да стартирате приложението. След това веднага ще можете да се насладите на индивидуалните функции чрез iDrive контролера и аудио системата в автомобила ви.

  Приложението iHeart Radio може да не е налично във всички държави.

 • Интегрирана SIM карта

  Свързаност винаги и навсякъде: интегрираната SIM карта позволява ползването на множество услуги на BMW ConnectedDrive, без да се нуждаете от мобилен телефон.

  SIM картата е част от стандартното оборудване за всички автомобили BMW за България, произведени след 01.07.2015 г. (с изключение на BMW Z4) или след 01.08.2015 г. за модели BMW X3, BMW X4, BMW X5 и BMW X6. Това гарантира сигурност при инциденти и възможност за подкрепа дори и при най-тежки ситуации.

 • Календар

  Никога повече няма да пропуснете среща: BMW Connected App изобразява прегледно върху дисплея бележките в календара, като по желание срещите ви могат да бъдат съобщени на глас.

  Чрез BMW Connected App следните приложения също могат да бъдат ползвани на контролния дисплей на вашия автомобил:

  Свързани навсякъде - Twitter.

  Просто вземете вашите социални мрежи с вас и следете съобщенията на дисплея, докато пътувате.

  Винаги подходящата радиостанция – Webradio.

  С Webradio имате на разположение безброй радиостанции от целия свят.

  За да намерите правилния път дори и пеша - Last Mile.

  Открийте дефинираните в навигационната система цели и извън автомобила, както и обратния път до мястото, където сте паркирали.

  Последните новини – News.

  Вашата лична информационна услуга: вижте актуалните новини чрез RSS Feeds.

  Винаги информирани - Wiki Local

  Научете повече за актуалната си локация, целта на пътуването или пощенския код. С Wiki Local няма да пропуснете никаква информация.

  За да пътувате икономично - ECO PRO Analyser

  Ефективното шофиране – лесно като игра. ECO PRO Analyser оценява колко ефективно ускорявате, намалявате скоростта или превключвате предавките със звезди (0-5), а полезните ECO съвети осигуряват още по-ефективен стил на шофиране.*

  Освен това BMW Connected App ви информира за актуалната наличност на BMW Apps ready приложения.

  За да използвате това приложение във вашето BMW вие трябва да го изтеглите от App Store или Google Play™, да свържете своя смартфон чрез USB или Snap-in адаптер с автомобила, да стартирате приложението и да се насладите на отделните функции чрез контролера на iDrive, дисплея и музикалната система на автомобила.

 • Камера за обратно виждане

  С камерата за обратно виждане винаги наблюдавате областта зад автомобила върху контролния дисплей при маневриране и паркиране. Камерата за обратно виждане ви позволява по-добра ориентация при шофиране на заден ход и при паркиране със скорост под 20 км/ч.

  Интерактивните линии ви показват дали избраното паркомясто е достатъчно голямо за автомобила и при паркиране ви подпомагат чрез маркираните в цвят площи на контролния дисплей. В комбинация с теглич камерата за обратно виждане е оборудвана с практична функция за увеличаване на изображението, която облекчава приближаването при закачане на теглича.

  Преглед на преимуществата:

  • прегледно изобразяване на пространството зад автомобила върху контролния дисплей
  • уверено паркиране и маневриране в най-тесни пространства
  • интерактивните линии подпомагат комфортното паркиране
  • функция за увеличаване на изображението с интерактивни лини за подход
 • Камери за страничен изглед

  За да видите по-рано: с камерите за страничен изглед вашето BMW вече следи напречния трафик при непрегледните кръстовища и изходите, докато вие все още нямате видимост.

  Достатъчен е един поглед към контролния дисплей – на него се изобразява видеоизображение от камерите, интегрирани отляво и отдясно в бронята на вашето BMW. Освен това с помощни линии, камерите за страничен изглед ви показват къде точно се намира предната част на вашия автомобил. С помощна на изгледа в двете посоки, в едно изображение на контролния дисплей вие веднага можете да прецените ситуацията. Ако се наложи, дори в движение, защото камерите за страничен изглед могат да бъдат активирани при скорост до 15 км/ч. в центъра на събитията с натискане на бутон: благодарение на BMW ConnectedDrive.

  В зависимост от оборудването на автомобила функцията камери за страничен изглед е отделно допълнително оборудване или е част от оборудването Камери „Птичи поглед”.

 • Камера „Птичи поглед”

  Камери „Птичи поглед” ви подпомагат при паркиране и маневриране в тесни пространства. За тази цел върху контролния дисплей се показва изображение на пространството встрани, отпред и зад автомобила от „птичи поглед” (Top View).

  Системата включва и Странични камери за подобрена видимост при трудни участъци (например излизане от тесни улици и кръстовища). Камера в бъбрековидната радиаторна решетка следи ситуацията отстрани и подава изображение на контролния дисплей. Това ви дава възможност своевременно да видите идващите автомобили и да реагирате.

  Преглед на преимуществата:

  • Директна видимост напред, към пространството отляво, отдясно и зад автомобила на контролния дисплей благодарение на камерите отпред, в страничните огледала и в задната част.
  • Комфортен обзор, напр. при излизане от непрегледни зони и на улици с голямо движение, пешеходни и веросипедни алеи чрез камерите в предната броня
  • Уверено манериране в най-тесни пространства
  • Своевременно разпознаване на пешеходци, велосипедисти и автомобили
 • Контрол на дистанцията при паркиране (PDC)

  Контролът на дистанцията при паркиране облекчава маневрирането в тесни пространства. Акустичен сигнал ви предупреждава за препятствията и по този начин понижава опасността от повреди по каросерията.

  Ултразвуковите сензори в предната и задната част на каросерията изчисляват разположението на възможните препятствия. Интервалът между отделните звукови сигнали ви показва с колко още място разполагате. Колкото по-близо се доближите до препятствието, толкова по-кратки стават интервалите между отделните сигнали. Когато разстоянието се намали под 30 см, се чува постоянен звуков сигнал, който ви предупреждава да спрете. Освен акустичното подпомагане при паркиране, на контролния дисплей (ако автомобилът е оборудван с такъв) се изобразява схематичен образ на автомобила и препятствията, което е особено полезно при паркиране на заден ход.

 • Навигационна система Professional

  Навигационната система Professional предлага на водача изцяло триизмерен дизайн, комбиниран с иновативна концепция на индикациите и множество навигационни, офисни и мултимедийни функции.

  Като интегрирано в автомобила решение навигационната система Professional има много преимущества: благодарение на свързаността на системата със сензорите на колелата и сензора за завъртане на волана автомобилът винаги може да бъде локализиран прецизно. По този начин, дори и при слаб GPS сигнал – например в тунел – винаги разполагате с надеждна навигация.

  Интегрирането в прегледната система за управление и индикации на BMW прави ползването на навигацията особено лесно. В същото време различните функции са свързани интелигентно. Така например силата на звука на музикалната система се намалява автоматично, когато ще прозвучи гласово указание на навигационната система.

  На дисплея с висока разделителна способност и функция Splitscreen, който в зависимост от модела е с диагонал до 10,2 инча, освен указанията на посоката и изображенията на картите се показват и триизмерни изображения и забележителности с фотореалистично качество. Всички менюта се изобразяват във виртуални, триизмерни пространства и се изчисляват в реално време. Бърз 1,3 Ghz процесор със собствена 3D графична карта позволява бързо прелистване и скролиране; анимациите и динамичните преходи превръщат управлението в преживяване. Подменютата изпъкват, докато основните менюта преминават на заден план, но остават видими.

  Функцията High-Guiding е особено полезна за ориентация в града и при непрегледни ситуации на пътя. В зависимост от оборудването навигационните указания се изобразяват прегледно на мултифункционалното арматурно табло, на централния контролен дисплей или на BMW Head-Up дисплея. Lane Guiding дава указания за своевременна смяна на лентата. 3D визията в градовете облекчава ориентацията чрез реалистичното изобразяване на улиците и сградите.

  Освен това навигационната система е и базата за BMW ConnectedDrive. В комбинация с опционалната подготовка за мобилен телефон с Bluetooth интерфейс при нужда BMW се превръща в мобилен офис. Всички информации могат да бъдат изобразени на контролния дисплей или да бъдат възпроизведени на глас от говорителите на музикалката система чрез функцията text-to-speech.

  Управлението на навигационната система се извършва от iDrive Touch контролера. Неговата чувствителна на допир повърхност позволява не само ръкописното въвеждане на знаци с пръста, но и навигирането, увеличаването на изображението на картите и при сърфиране в интернет. Благодарение на системата за гласови команди навигационните функции (например въвеждането на цел) могат да бъдат управлявани и с глас, така че ръцете на водача да останат на волана. Освен това е възможно въвеждането на цел като т. нар. Oneshot – тоест с населеното място, улицата и номера - само с едно изречение.

 • Приложение myKidio

  Приложението myKidio от Deutsche Telekom и TV Spielfilm предлага уникално решение за забавление в автомобила за семейства с деца, което е базирано на крайните устройства на потребителя – таблети и смартфони – вместо на фиксирано оборудване.

  Когато приложението е инсталирано на крайните устройства, родителите избират мултимедията или децата избират сами от селекция от подходящо за тях съдържание: качествени филми, аудио книги, документални поредици или вълнуващи телевизионни програми. Чрез iDrive контролера и контролния дисплей в автомобила родителите могат да управляват какво гледат или слушат децата им през цялото време. Те могат да следят възпроизвежданата мултимедия през контролния дисплей, да избират ново съдържание или да прекъсват възпроизвеждането. „Детският кокпит“ показва текущата скорост, очакваното време на пристигане и подобна информация, с която децата няма да усетят как минава времето.

  Програмата се извлича от обширна база данни и се показва на децата на задните седалки на таблети iPad, които са монтирани в облегалките за глава на предните седалки чрез системата „Travel & Comfort“ от оригинални BMW аксесоари. Когато каналът myKidio е включен, на заден фон постоянно се зарежда ново съдържание, така че винаги да има достатъчно забавление по време на пътуването.

  Приложението myKidio може да не е налично във всички държави.

 • Napster / Rhapsody

  Napster / Rhapsody ви предлага милиони заглавия от всички жанрове, както и хиляди аудио-книги. Насладете се на любимите си заглавия – с вашия iPhone или iPod или директно във вашето BMW.

  Открийте своите любими заглавия чрез търсенето или се насладете на нови песни в класациите на Napster, на актуалните новости, на радиостанции без реклами и на списъците с музика, съставени от музикалните редактори на Napster.

  Ползвайте онлайн Napster / Rhapsody чрез 3G във вашето BMW. Изтеглените у дома ви чрез WLAN музика и аудио-книги се записват автоматично на вашия смартфон и могат да бъдат възпроизведени по всяко време, докато пътувате.

  За да използвате това сертифицирано, BMW Apps ready приложение във вашето BMW вие трябва да го изтеглите от App Store, да свържете своя смартфон чрез USB или Snap-in адаптер с автомобила, да стартирате приложението и да се насладите на отделните функции чрез контролера на iDrive, дисплея и музикалната система на автомобила.

  Napster / Rhapsody може да не е налично във всички държави.

 • Предупреждение при смяна на лентата

  Предупреждението при смяна на лентата разпознава автомобили в мъртвия ъгъл респективно такива, които ви изпреварват в съседната лента с висока скорост и предупреждава водача чрез предупредителен символ в страничните огледала.

  Когато водачът целенасочено сменя платното и включи мигач, в критични ситуации той получава предупреждение чрез вибрация на волана и мигащ предупредителен символ.

  Преглед на преимуществата:

  • Предотвратяване на опасни ситуации при изпреварване и смяна на лентата.
  • Визуално предупреждение в страничните огледала.
  • Допълнително предупреждение чрез вибрация на волана.
 • Предупреждение при напускане на лентата

  Предупреждението при напускане на лентата, работещо с камера предупреждение при опасност от сблъсък регистрира хоризонталната маркировка на пътя от разстояние 50 метра и скорост от около 70 км/ч. Когато има опасност автомобилът неволно да напусне лентата си, водачът бива предупреждаван с лека вибрация на волана.

  Ако преди това обаче е включил мигача – тоест напускането на лентата е целенасочено – предупреждението не се активира. Работещото с камера предупреждение за опасност от сблъсък разпознава движещите се пред вас автомобили и предупреждава при прекалено малка дистанция респективно опасност от сблъсък.

  Преглед на преимуществата:

  • Намален риск от сблъсъци благодарение на предупреждението
  • Предупреждение на водача чрез вибрация на волана
  • Повишена сигурност при неволно напускане на лентата
 • Профили на водачи

  Профилите на водачите позволяват лесно запаметяване и активиране на индивидуални настройки в автомобила – от височина на седалката, предпочитаната програма за шофиране до вашата любима радиостанция.
  В едно BMW има възможност за конфигуриране на много функции при шофиране, за комфорт и развлечение към предпочитанията на водача. При напускане на автомобила индивидуалните настройки на съответните управляващи блокове се съхраняват в профилен файл и се прехвърлят към използвания ключ на автомобила. Когато този ключ бъде използван отново, съхранените в него настройки се активират. По този начин с три ключа могат да бъдат запаметени три профила на водачи. Това е полезно, когато например едно BMW се ползва от няколко човека, например като фирмен автомобил. Като алтернатива – дори и когато се използва само един ключ – различните профили могат да бъдат активирани в бордния компютър чрез контролния дисплей ( в менюто Settings > Profiles). Там е възможно един профил да бъде преименуван, изтрит или експортиран, за да може да бъде ползван в друго BMW. Това може да стане чрез USB флашпамет през USB интерфейса или като профилът бъде качен в портала BMW Online и по-късно бъде свален от там.

  Профилите на водачите са част от BMW ConnectedDrive, интелигентната свързаност между водача, автомобила и заобикалящия свят. Можете да комбинирате най-разнообразни настройки: за радиостанции, музикалната система, навигацията, бутоните за любими функции, камера, светлина, централното заключване, Head-Up дисплей, климатична инсталация, език, асистиращи системи и динамика на управлението. Всеки автомобил разполага с възможност за 4 профила.

 • Siri активация

  Siri, вашият личен гласов асистент за iPhone, iPad и iPod Touch, вече може да бъде управляван и във вашето BMW. Както обикновено, Siri ще отговори на всичките си въпроси, за да може вие да се концентрирате върху случващото се на пътя.

  За да управлявате Siri, активирайте гласовото управление с продължително натискане на бутона за гласови команди на волана. Със Siri можете да избирате песни, да прослушвате текстови съобщения и въвеждания в календара, да добавяте отметки и да ползвате много други полезни функции. За да може очите ви винаги да са фокусирани върху пътя, дисплеят на iOS устройството остава изключен по време на пътуване.

 • Приложение Sixt

  На вниманието на всички потребители на Sixt: Иновативното приложение Sixt и BMW ConnectedDrive помагат да изпълните докрай всички необходими процеси, за да върнете автомобила, взет под наем от Sixt.

  Случвало ли се е плановете ви внезапно да се променят и не можете да върнете автомобила под наем от Sixt в уговорения срок? Тогава използвайте практичните функции на приложението Sixt в автомобила BMW, който сте взели под наем. Чрез BMW менюто за навигация можете, например, да удължите наема на автомобила или да промените мястото на връщането му. Приложението Sixt също така препоръчва бензиностанция на място по ваш избор, която можете да въведете в навигационната система като междинна спирка. А ако имате допълнителни въпроси, можете да се обадите на служителите на Sixt, които винаги са на линия с готовност да помогнат.

  В автомобила под наем можете да използвате приложението Sixt заедно със своя iPhone. Изтеглете приложението от App Store, стартирайте го на своя iPhone, след което го свържете към автомобила чрез Snap-in адаптера или USB кабел. Приложението може да бъде открито и управлявано от менюто BMW Приложения.

  Sixt може да не е налично във всички държави.

 • Приложение Smart Home

  Управлявайте дома си дори когато сте на пътя – с приложението Smart Home от Deutsche Telekom. Всички устройства Smart Home, свързани към приложението, могат да бъдат контролирани чрез дисплея и системата за управление на вашето BMW. Регулирайте отоплението, светлините или алармената си система удобно от вашия автомобил. Също така е възможно да програмирате определена ситуация, например „Прибиране вкъщи“. Благодарение на функциите, които са били специално разработени за използване в автомобила, профилът „Home“ се активира автоматично веднага щом се насочите към вкъщи. Цялата информация се показва ясно на основния дисплей на BMW – така че домът ви винаги е в състоянието, в което искате да бъде.

  За да използвате това сертифицирано приложение на BMW в автомобила си, трябва да се регистрирате в Smart Home и QIVICON Home Base. Можете да изтеглите приложението Smart Home от Apple Store, да свържете смартфона си към вашия автомобил чрез USB порта или Snap-in адаптера, и да стартирате приложението. След това веднага ще можете да се насладите на индивидуалните функции чрез дисплея в автомобила ви.

  Приложението Smart Home може да не е налично във всички държави.

 • Snippy

  Приложението Snippy пренася над 260 кратки разказа върху вашия смартфон и във вашето BMW. Вие трябва просто да ги слушате – четенето на глас се поема от автомобила.

  Открийте своите любими истории от жанрове като литература, криминале, класика или нова литература, сортирайте ги по продължителност, оценка, автор или ги прослушвайте на случаен принцип.

  За да използвате това сертифицирано BMW Apps ready приложение във вашето BMW, вие трябва да го изтеглите от App Store, да свържете своя смартфон чрез USB или Snap-in адаптер с автомобила, да стартирате приложението и да се насладите на отделните функции чрез контролера на iDrive, дисплея и музикалната система на автомобила.

 • Speed Limit Info вкл. Индикатор за забраните за изпреварване

  Speed Limit Info е асистираща система, която надеждно разпознава и изобразява актуалните – и променливите – ограничения на скоростта и забраните за изпреварване.

  Обикновените индикатори за ограниченията на скоростта често са непълни или грешни, тъй като използваните карти не са актуални и освен това не взимат предвид променливите ограничения – напр. ограниченията на скоростта при участъци в ремонт или в задръствания.

  От друга страта, интелигентната Speed Limit Info винаги информира водача за действителното ограничение на скоростта. Монтираната в основата на вътрешното огледало за обратно виждане камера постоянно следи ограниченията на скоростта и сравнява тези данни с информацията от навигационната система.

  Освен това се разпознават и оценяват ограниченията на скоростта с допълнителни условия: ако например камерата регистрира ограничение „60 км/ч при мокра настилка”, водачът получава предупреждение за него само ако сензорите за дъжд на BMW изпратят съответния сигнал – тоест допълнителното условие „мокра настилка” е изпълнено. Същото важи и за ограниченията на скоростта, което се отнасят до определени времеви периоди или теглене на ремарке/каравана.

  Speed Limit Info включва и индикатор за забраните за изпреварване. Също като при ограниченията на скоростта се регистрират както постоянните, така и временните забрани и се отчитат и допълнителните пътни знаци, с които се забранява изпреварването. По този начин надеждно могат да бъдат разпознати всички забрани за изпреварване и тяхното отпадане. В зависимост от модела, индикацията на всички функции на Speed Limit Info включително индикатора за забраните за изпреварване се изобразява на арматурното табло или на BMW Head-Up дисплея.

  Забележка:
  За момента услугата не се предлага за България

 • Stitcher

  Интервюта, Podcasts и Live Radio в едно приложение. Вашите любими шоу-програми on demand, актуални и директно във вашето BMW.

  Можете да изберете своите любимци от над 10 000 радио-шоута, да създадете своя лична радиостанция или да откриете нови шоута: Stitcher ви дава лични препоръки на база на вашите предпочитания.

  За да използвате това сертифицирано BMW Apps ready приложение във вашето BMW, вие трябва да го изтеглите от App Store, да свържете своя смартфон чрез USB или Snap-in адаптер с автомобила, да стартирате приложението и да се насладите на отделните функции чрез контролера на iDrive, дисплея и музикалната система на автомобила.

  Stitcher може да не е налично във всички държави.

 • TuneIn

  Tuneln ви осигурява достъп до около 2 милиона Podcasts и около 60 000 радиостанции от целия свят.

  Със своя мобилен телефон или таблет можете безплатно да слушате музика, новини, комедийни програми и много други. Дори и тогава, когато едновременно ползвате и други приложения, защото по желание Tuneln работи на заден план.

  За да използвате това сертифицирано BMW Apps ready приложение във вашето BMW, вие трябва да го изтеглите от App Store, да свържете своя смартфон чрез USB или Snap-in адаптер с автомобила, да стартирате приложението и да се насладите на отделните функции чрез контролера на iDrive, дисплея и музикалната система на автомобила.

  TuneIn Radio може да не е налично във всички държави.

 • Twitter

  Ползвайте Twitter и във вашето BMW. С BMW Connected App можете да преглеждате на дисплея или да прослушвате своите съобщения.

  Всичко пред погледа – календар.

  Никога повече няма да пропуснете среща: BMW Connected App изобразява прегледно върху дисплея бележките в календара, като по желание срещите ви могат да бъдат съобщени на глас.

  Винаги подходящата радиостанция – Webradio.

  С Webradio имате на разположение безброй радиостанции от целия свят.

  За да намерите правилния път дори и пеша - Last Mile.

  Открийте дефинираните в навигационната система цели и извън автомобила, както и обратния път до мястото, където сте паркирали.

  Последните новини – News.

  Вашата лична информационна услуга: вижте актуалните новини чрез RSS Feeds.

  Винаги информирани - Wiki Local

  Научете повече за актуалната си локация, целта на пътуването или пощенския код. С Wiki Local няма да пропуснете никаква информация.

  За да пътувате икономично - ECO PRO Analyser

  Ефективното шофиране – лесно като игра. ECO PRO Analyser оценява колко ефективно ускорявате, намалявате скоростта или превключвате предавките със звезди (0-5), а полезните ECO съвети осигуряват още по-ефективен стил на шофиране.

  Освен това BMW Connected App ви информира за актуалната наличност на BMW Apps ready приложения.

  За да използвате това приложение във вашето BMW вие трябва да го изтеглите от App Store или Google Play™, да свържете своя смартфон чрез USB или Snap-in адаптер с автомобила, да стартирате приложението и да се насладите на отделните функции чрез контролера на iDrive, дисплея и музикалната система на автомобила.

 • USB audio интерфейс

  Чрез USB audio интерфейса можете да интегрирате почти всички популярни MP3 плеъри, Apple* iPhone и iPod, както и USB-памети в аудио системата на вашето BMW.

  Заглавията се изобразяват на контролния дисплей или на радиото. Изборът на музика, както и управлението на силата на звука и другите настройки се извършват лесно от радиото, мултифункционалните бутони на волана или контролера на BMW iDrive. Поддържат се всички популярни формати за компресиране (MP3, AAC, WAV и WMA), както и списъци за възпроизвеждане във формат M3U.

  Чрез USB audio интерфейса можете да свържете и вашия iPhone. За телефонни разговори се нуждаете допълнително от устройство Свободни ръце с Bluetooth интерфейс. Чрез USB буксата на средната конзола можете директно да управлявате своя плеър или Apple iPhone. За свързване на Apple iPod или Apple iPhone към USB аудио интерфейса се нуждаете – в зависимост от оборудването – от оригинален Apple USB кабел или от предлагания като аксесоар BMW адаптерен кабел.

  *iPod и iPhone са запазени марки на Apple Computer.

 • Web radio

  Не искате да се лишавате от любимата си музика по време на пътуване? С BMW Connected App и Web radio на ваше разположение са безброй радиостанции от целия свят.

  Можете да търсите по жанр, по локални радиостанции, държави или BMW Top радиостанции. Класическа или поп-музика – тук ще намерите подходящата музика за всеки вкус.

  Чрез BMW Connected App следните приложения също могат да бъдат ползвани на контролния дисплей на вашия автомобил:

  Свързани навсякъде - Twitter.

  Просто вземете профила си в Twitter с вас и преглеждайте вашите съобщения, докато пътувате.

  За да намерите правилния път дори и пеша - Last Mile.

  Открийте дефинираните в навигационната система цели и извън автомобила, както и обратния път до мястото, където сте паркирали.

  Последните новини – News.

  Вашата лична информационна услуга: вижте актуалните новини чрез RSS Feeds.

  Винаги информирани - Wiki Local

  Научете повече за актуалната си локация, целта на пътуването или пощенския код. С Wiki Local няма да пропуснете никаква информация.

  За да пътувате икономично - ECO PRO Analyser

  Ефективното шофиране – лесно като игра. ECO PRO Analyser оценява колко ефективно ускорявате, намалявате скоростта или превключвате предавките със звезди (0-5), а полезните ECO съвети осигуряват още по-ефективен стил на шофиране.*

  Освен това BMW Connected App ви информира за актуалната наличност на BMW Apps ready приложения.

  За да използвате това приложение във вашето BMW вие трябва да го изтеглите от App Store или Google Play™, да свържете своя смартфон чрез USB или Snap-in адаптер с автомобила, да стартирате приложението и да се насладите на отделните функции чрез контролера на iDrive, дисплея и музикалната система на автомобила.