АДАПТИРА СЕ КЪМ ВСИЧКО.

Динамиката на управлението на BMW X3.

Като олицетворение на Sports Activity Vehicle BMW X3 впечатлява с максимална гъвкавост. Базовото окачване е пъргаво в града и по острите завои, с висока стабилност по курса дори при висока скорост. Интелигентното двойно задвижване BMW xDrive осигурява най-добро сцепление при всякакви метеорологични условия, а с опциите като Динамичния контрол на амортисьорите можете да адаптирате окачването на BMW X3 към индивидуалните си изисквания.

ДИНАМИЧЕН КОНТРОЛ НА АМОРТИСЬОРИТЕ.

Динамичният контрол на амортисьорите позволява идеалното им адаптиране към съответната ситуация на пътя, повишава комфорта на водене и динамиката на управление. Освен стандартната настройка Comfort, при която дразнещите удари и други движения на автомобила са намалени до минимум, на разположение са още два режима: Sport и Sport+. При тях амортисьорите се настройват по-стегнато, което позволява по-спортен стил на шофиране.

BMW xDrive.

Интелигентната система за двойно задвижване BMW xDrive се адаптира перфектно и към най-тежките ситуации на пътя, като винаги предлага ненадминато сцепление. С xDrive и динамичния контрол на стабилността (DSC) автомобилът винаги остава стабилен по курса. Контролирано от сензора на DSC, xDrive своевременно разпределя задвижващата мощност между осите, за да предотврати презавиването и недозавиването в завоите още в зародиш, с което повишава стабилността по курса. Освен това се гарантира пъргаво и сигурно потегляне при хлъзгава настилка и наклони. Дори и при критични ситуации на пътя се налагат по-редки намеси на DSC.

Намесите на DSC се налагат само при критични ситуации на пътя. По този начин xDrive ефективно комбинира преимуществата на двойното задвижване – сцепление, стабилност по курса и сигурност на пътя - с типичната за BMW пъргавина.

  • xDrive статус

    Ясни съобщения дори и в сложни ситуации: xDrive Status ви осигурява точна информация. Дори когато се движите извън пътя, винаги имате достъп до важна информация за офроуд шофирането на арматурното табло и централния контролен дисплей. Освен лесния за разчитане компас за ориентация (само в комбинация с навигационна система) се изобразява и надлъжния и страничния наклон на автомобила, не само като цифрови стойности, но и графично с триизмерно изображение на автомобила.

PERFORMANCE CONTROL.

При движение по завои Performance Control целенасочено разпределя задвижващите и спирачните сили между отделните колела. Тъй като в завоите външните колела изминават по-дълъг път от вътрешните, BMW Performance Control целенасочено се намесва в управлението на двигателя и прилага спирачни намеси: външните колела получават повече мощност, вътрешните по-малко, с което се увеличава до максимум сцеплението на всяко колело. По този начин автомобилът практически се завърта в завоя, което повишава сигурността на пътя и динамиката на управлението.

ПРОМЕНЛИВО СПОРТНО КОРМИЛНО УПРАВЛЕНИЕ.

ПРОМЕНЛИВО СПОРТНО КОРМИЛНО УПРАВЛЕНИЕ.

Променливото спортно кормилно управление със Servotronic позволява пъргаво поведение на пътя при по-малко усилия за въртене на волана. То реагира на завъртането на волана с различни предавателни числа, независимо от актуалната скорост. Това намалява необходимите големи завъртания на волана при големи ъгли на завиване. По този начин значително се повишава пъргавината, подобрява се управляемостта при спортен стил на шофиране в остри завои, както и при избягване на препятствия. Повишава се и комфорта при паркиране, завиване и маневриране. При малки ъгли на завъртане на волана, кормилното управление осигурява висока стабилност по курса и много висока прецизност.

КОНТРОЛ НА ШОФИРАНЕТО.

КОНТРОЛ НА ШОФИРАНЕТО.

Режими Comfort, ECO PRO и Sport.

Контролът на шофирането ви позволява да избирате между режимите Comfort със стандартни настройки на двигателя и трансмисията, насоченият към висока ефективност режим ECO PRO или режимът Sport, който позволява още по-спортен стил на шофиране. Икономичният режим ECO PRO интелигентно адаптира настройките на педала на газта, трансмисията, отоплението и климатизацията.

Ефективност с режим ECO PRO.

Режимът ECO PRO понижава разхода на гориво с до 20%. Още по-голям потенциал за икономии осигуряват функцията „безмоторно движение” (само с трансмисия Steptronic), предвиждащият асистент и ECO PRO Route (само с навигационна система Professional). Предвиждащият асистент ползва данните от навигационната система за локалните пътни условия и дава съвети своевременно. Ако зад следващия завой започва ограничение на скоростта, системата ви препоръчва да отнемете газта още преди завоя.

ECO PRO Route.

ECO PRO Route също ви помага да използвате горивото по-ефективно. В зависимост от ситуацията на пътя, индивидуалният стил на шофиране и локалните условия, тя предлага маршрути с оптимизирана ефективност. С функцията „безмоторно движение” при скорост до 160 км/ч двигателят се отделя от задвижването и автомобилът се движи по инерция, когато водачът отнеме газта и не натисне спирачката. В режим Sport автомобилът реагира по-директно и позволява още по-спортен стил на шофиране.