ПРЕДИЗВИКАЙТЕ СЕБЕ СИ.

BMW M

Специалният модел BMW M4 GTS.

ПРЕДИЗВИКАЙТЕ СЕБЕ СИ.

Специалният модел BMW M4 GTS.

ПРЕДИЗВИКАЙТЕ СЕБЕ СИ.Специалният модел BMW M4 GTS.
BMW M

Максимална мощност в кВт (к.с.) при об/мин

368 (500)/6 250

Максимален въртящ момент (Нм) при об/мин

600/4 000–5 500

Ускорение 0-100 км/ч в сек

3,8

Максимална скорост в км/ч

305

С BMW M4 GTS BMW M GmbH представя един въодушевяващ High Performance автомобил в традициите на ранните легендарни специални модели на базата на BMW M3. С иновативните си технологии BMW M4 GTS е разработен целенасочено за състезателните писти. Това се доказва и от времето за обиколка на Северната дъга на Нюрбургринг от 7 минути и 28 секунди. В същото време автомобилът може да бъде регистриран за шофиране по обществените пътища. Лимитираното до 700 екземпляра производство осигурява на BMW M4 GTS допълнителна ексклузивност.

ДИНАМИКА НА УПРАВЛЕНИЕТО.

Технологии от моторните спортове за пътя: BMW M4 GTS се оборудва с иновативното впръскване на вода, което гарантира значително по-висока мощност и въртящ момент. Със същата технология бе оборудвано и BMW M4 MotoGP Safety Car. Водата се впръсква като фина мъгла във всмукателния колектор. При изпаряването си водата силно охлажда засмукания въздух, с което се понижават температурата в горивната камера и склонността към детонации. Така M TwinPower Turbo редовият 6-цилиндров двигател може да работи с по-високо налягане на нагнетявания въздух и по-голям аванс на запалването. Мощността и въртящият момент се увеличават, а термичното натоварване на двигателя се понижава.


Окачването, предният сплитер и задният спойлер се регулират ръчно. По този начин се осигурява перфектен аеродинамичен баланс, който позволява автомобилът да бъде адаптиран за съответната състезателна писта или за шофиране във всекидневието.

 • Специфично за М регулируемо окачване

  Специфичното за М 3-степенно регулируемо окачване е с модифицирани стабилизатори и фрезовани от алуминий шенкели, което дава възможност за снижаване с до 20 милиметра отпред и до 17 милиметра отзад, като амортисьорите също могат да бъдат адаптирани към съответната ситуация на пътя. Твърдостта на амортисьорите може да бъде регулирана фино за по-бързи или по-бавни реакции.

 • М скоростна кутия с два съединителя и Drivelogic

  М скоростната кутия с два съединителя и Drivelogic е иновативна 7-степенна скоростна кутия, която е създадена специално за високооборотния BMW M двигател. Системата осигурява автоматично и оптимизирано по отношение на сцеплението превключване на предавките, Launch Control, Low Speed Assistant, както и автоматична функция Старт/Стоп. Това позволява екстремно бързи превключвания на предавките без прекъсване на подаването на мощност. Двата дяла на трансмисията, всеки от тях със собствен съединител, постоянно подават мощността към задните колела. Превключванията на предавките се извършват автоматично или ръчно чрез лостчетата на волана или селектора на трансмисията. Drivelogic може да бъде контролиран автоматично (режим D Drive) или ръчно (S секвенциален режим), като във всеки режим на разположение са три програми за превключване: екстремно спортна, комфортна или икономична.

  Също като Launch Control, който осигурява максимално ускорение от място, резултатът е екстремно динамично изживяване при шофиране: превключване при пълна газ, без педал на съединителя, с непрекъснато подаване на мощност към колелата. Управлението на трансмисията и интегрираният Launch Control са адаптирани към по-високата мощност и повишения въртящ момент на M4 GTS.

ЧИСТА ДИНАМИКА.

BMW M4 GTS в действие.

The BMW M4 GTS engine.

500 К.С.

ВЪНШЕН ДИЗАЙН.

Ексклузивните карбонови компоненти гарантират оптимално разпределение на теглото и аеродинамика с променливо притискане. Другите детайли с карбонова визия са задният дифузор, задният спойлер с алуминиеви опори и регулируемо крило, както и предният сплитер, който също е регулируем. Предният капак от CFRP е лакиран в цвета на автомобила, напр. в ексклузивния BMW Individual Frozen Dark Grey metallic. Акцентът на предния сплитер в Acid Orange създава ефектен контраст. Визията на автомобила се допълва от кованите и полирани до блясък М алуминиеви джанти със звездовидни спици 666 М в цвят Acid Orange. Те са с размер 19 инча отпред и 20 инча отзад, оборудвани са с гуми Michelin Pilot Sport Cup 2 и осигуряват максимална динамика.

Като опция за максимална динамика се предлагат екстремно леките M Carbon Compound джанти. Те са с иновативна CFRP-алуминиева композитна конструкция и са с размери 9,5 J x 19 за предната и 10,5 J x 20 за задната ос.

Детайлите на оборудването в изпълнение BMW Individual high-gloss Shadow Line са допълнени с радиаторна решетка и хриле в блестящо черен цвят. За пръв път се монтират задни светлини с OLED технология (органични светодиоди), които осигуряват напълно нова визия на специалния модел през нощта.

ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН.

Средната конзола с оптимизирано тегло е висококачествена тапицерия от Alcantara с тъмносиви контрастни шевове също като лоста на ръчната спирачка. Индивидуално оформените тапицерии на вратите и страничните панели са изработени от възобновяеми материали и са два пъти по-леки от стандартните детайли. Дръжките на вратите са заместени от лентите с ивици на М. Подлакътниците са от висококачествена Alcantara. Визията на интериора се допълва от впечатляващите интериорни лайстни от Alcantara anthracite с перфорирано означение GTS в цвят Acid Orange.

М спортният волан с двойни спици, мултифункционални бутони, емблема на М и интегрирана въздушна възглавница е насочен към използване на състезателна писта. Обръчът от Alcantara с контрастни шевове и оформени опори за палците лежи перфектно в ръцете. Отметката на „12 часа“ осигурява ориентация при динамичен стил на шофиране, а чрез M Drive бутоните водачът може да избира желаните настройки по време на шофиране.

The optional Clubsport package.

Пакет Clubsport

Опционалният пакет Clubsport осигурява допълнителна сигурност при състезания и оптимизира спортното усещане при шофиране. Основният детайл е лакираният в Acid Orange ролбар от високоякостна стомана отзад. На него са точките за закрепване на включените в пакета Clubsport 6-точкови предпазни колани, които осигуряват допълнителна опора на водача и пътника до него при екстремно странично ускорение. Кръстосаните колани не позволяват при сблъсък водачът да се плъзне под тях. Пакетът Clubsport е допълнен и с пожарогасител.

Насладете се интерактивно на всички цветове и джанти.

360° ИЗГЛЕД НА BMW M4 GTS.

Насладете се интерактивно на всички цветове и джанти.

360° ИЗГЛЕД НА BMW M4 GTS.

Насладете се интерактивно на всички цветове и джанти.

 • Разход на гориво и СО2 емисии на BMW M4 GTS:
  Среден разход на гориво в л/100 км: 8,3
  СО2 емисии в г/км: 194
  Повече информация за разхода на гориво и официалните специфични емисии на СО2 може да намерите в брошура, която се разпространява безплатно от дилърите на BMW.