ЗА УДОБСТВО И БИСТЪР УМ.

Сигурността и комфортът на новото BMW M4 Кабриолет.

За да можете да се насладите на най-интензивната форма на радостта от шофирането, едно нещо е от решаващо значение: сигурността. При BMW M4 Кабриолет тя се осигурява от предвиждащите технологии като адаптивните светлини за завой или изключителната здравина на високотехнологичния материал карбон. В същото време ветробранът и подгряването на врата гарантират типичният за кабриолет на BMW комфорт - дори и при най-динамично шофиране.

М ОРИЕНТАЦИЯ КЪМ ВОДАЧА.

Ергономичната концепция на М автомобилите включва и ексклузивен кокпит с характерната за М ориентация към водача.
Всички уреди за управление са целенасочено насочени към водача. Също като при моторните спортове, на преден план е поставен интуитивният, абсолютен контрол над автомобила, свързан с най-кратките времена за реакция.

АКТИВНА И ПАСИВНА СИГУРНОСТ.

Пакетът от интелигентни решения за сигурност при М автомобилите осигурява целенасочено намаляване до минимум на риска от инциденти и ви дава успокояващото усещане, че винаги сте добре защитени.
Екстремно здравите и много големи носещи структури и интелигентното използване на високоякостни и свръх-високоякостни многослойни стомани осигурява максимална здравина на безопасната пътническа клетка при запазване на ниското тегло.
Енергията при евентуален удар се отклонява от купето към други части на каросерията като дъното, страничната рамка, преградата зад двигателя и покрива. Тя се поема от деформационните зони в предната и задната част на автомобила. При страничен удар за защитата на пътниците се грижат усилените структури на средната колона и праговете, високоякостните греди за страничен удар във вратите, както и стабилните напречни носачи на седалките.
За защита на пешеходците, в предната част между носача на бронята и покритието ѝ е монтиран абсорбатор на удари, който намалява нараняванията при удар в краката. За да се поеме енергията на удара, предният капак допълнително е оборудван с деформационни елементи, които омекотяват ударите.
Активната защита предупреждава водача, когато разпознае признаци на умора. В критични ситуации, тя обтяга предпазните колани, седалките с електрическо регулиране се връщат в изправена позиция (ако автомобилът е оборудван с такива), а прозорците и люкът на покрива се затварят. След инцидента автомобилът спира до състояние на покой.

КОМФОРТЕН ДОСТЪП.

Системата за комфортен достъп позволява безключов достъп до автомобила. Оборудването включва и осветление на зоната около автомобила в дръжките на вратите, както и безконтактно отваряне на задния капак и отваряне и затваряне на твърдия сгъваем покрив отвън, когато ключът е близо до автомобила.

АДАПТИВНИ СВЕТЛИНИ ЗА ЗАВОЙ.

Биксеноновите фарове с адаптивни светлини за завой, променливо разпределение на светлината при движение в града и по магистрала и BMW Selective Beam (незаслепяващ асистент за дългите светлини) осигуряват оптимално осветяване на пътното платно. Подвижните фарове позволяват на водача да вижда далече в завоите, когато завива. Интегрираните светлини при завиване за подобряване на видимостта в близката зона се активират автоматично още в покой при задействане на мигача или завъртане на волана. По този начин адаптивните светлини за завой осигуряват оптимално осветяване на близката зона и повишават активната сигурност на пътя.

ВЕТРОБРАН.

За повишаване на комфорта ветробранът ефективно предпазва водача и пътника до него от течение в областта на раменете и врата дори и при висока скорост.
Мрежата, преминаваща през цялата широчина на интериора осигурява приятно и несмущавано усещане при шофиране на кабриолет. Ако не се нуждаете от ветробрана, той може лесно да бъде сгънат с няколко движения и прибран благодарение на подвижните си странични части. Благодарение на компактните си размери той може лесно да бъде съхраняван в багажника например.

ПОДГРЯВАНЕ НА ВРАТА.

Подгряването на врата осигурява особено комфортно шофиране, като доставя приятна топлина за главата и раменете. При отворен покрив, интегрираната в предните седалки система за топъл въздух регулира температурата и количеството въздух в зависимост от скоростта и външните условия.
Това позволява на пътниците да се насладят на особено кабрио-усещане дори и при увеличение на скоростта и понижаване на температурата.
Освен това, водачът и пътникът до него могат индивидуално да избират три различни нива на температурата. При затворен покрив, независимо от скоростта и външната температура, могат да бъдат избрани три специфични степени. Подгряването на врата се управлява от бутони на превключвателя на твърдия покрив в средната конзола. Това позволява подгряването на врата да се управлява еднакво лесно от двете предни седалки.