BMW M

СИГУРНА ПРЕДНИНА.

Комфортът и сигурността на BMW M3 Седан.

Особено в граничните режими сигурността има най-голямо значение. BMW М3 Седан ви предпазва активно: с адаптивните светлини за завой и М ориентацията към водача. Използването на особено здрави материали като карбон осигурява допълнителна пасивна защита. А комфортния достъп облекчава качването и товаренето.

М ОРИЕНТАЦИЯ КЪМ ВОДАЧА.

Ергономичната концепция на М автомобилите включва и ексклузивен кокпит с характерната за М ориентация към водача. Всички уреди за управление са целенасочено насочени към водача. Също като при моторните спортове, на преден план е поставен интуитивният, абсолютен контрол над автомобила, свързан с най-кратките времена за реакция.

АКТИВНА И ПАСИВНА СИГУРНОСТ.

Пакетът от интелигентни решения за сигурност при М автомобилите осигурява целенасочено намаляване до минимум на риска от инциденти – и ви дава успокояващото усещане, че винаги сте добре защитени.
Екстремно здравите и много големи носещи структури и интелигентното използване на високоякостни и свръх-високоякостни многослойни стомани осигурява максимална здравина на безопасната пътническа клетка при запазване на ниското тегло.
Енергията на удара се отклонява към други части на каросерията като дъното, страничната рамка, преградата зад двигателя и покрива и се поема от деформационните зони в предната и задната част. При страничен удар за защитата на пътниците се грижат усилените структури на средната колона и праговете, високоякостните греди за страничен удар във вратите, както и стабилните напречни носачи на седалките.
За защита на пешеходците в предната част между носача на бронята и покритието й е монтиран абсорбатор на удари, който намалява нараняванията при удар в краката. За да се поеме енергията на удара, предният капак допълнително е оборудван с деформационни елементи, които омекотяват ударите.
Активната защита предупреждава водача, когато разпознае признаци на умора, в критични ситуации обтяга предпазните колани, седалките с електрическо регулиране се връщат в изправена позиция, а прозорците и люкът на покрива се затварят. След инцидента автомобилът се спира до състояние на покой.

КОМФОРТЕН ДОСТЪП.

КОМФОРТЕН ДОСТЪП.

Системата за комфортен достъп позволява безключов достъп до автомобила през предните врати и капака на багажника. Оборудването включва и осветление на зоната около автомобила в дръжките на вратите отпред и отзад, както и безконтактно отваряне на задния капак чрез кратко движение на крака под задната броня.

АДАПТИВНИ LED ФАРОВЕ.

Адаптивните LED фарове с Full LED технология включват интегрирани мигачи, къси светлини, дълги светлини, както и дневни светлини за сигурност и оптимално осветяване на пътното платно. Динамично издължените LED мигачи са разположени изразително над характерните LED светлинни пръстени. BMW Selective Beam (незаслепяващият асистент за дългите светлини) и адаптивните светлини за завой с променливо разпределение на светлината ви подпомагат ефективно чрез по-добра видимост през нощта – за спокойно пътуване почти като през деня.