BMW M

ИМА СЪРЦЕ С ШЕСТ КАМЕРИ.

M TwinPower Turbo двигателят на BMW M3 Седан.

Сърцевината на BMW M3 Седан: новоразработеният М TwinPower Turbo редови 6-цилиндров бензинов двигател. С брутална мощ и неподражаем звук. Взаимодействието между оптимално съгласуваните технологии от моторните спортове осигурява непосредствено разгръщане на мощността и тяга от 317 кВт (431 к.с.).

M TWINPOWER TURBO РЕДОВИ 6-ЦИЛИНДРОВ БЕНЗИНОВ ДВИГАТЕЛ.

Битурбо свръхпълненето, директното впръскване и типичните за М фини настройки осигуряват директни реакции на двигателя, неудържима тяга и уверена еластичност при най-лекото докосване на педала на газта.
Пригодената за състезателните писти охладителна система, както и допълнителната преграда в масления картер и маслената помпа позволяват на този М двигател да е готов за всяко предизвикателство. Множеството иновации като кнструкцията без цилиндрови гилзи или по-лекия кован колянов вал са част от интелигентната олекотена конструкция, подобряват динамиката и ускорението, понижават разхода на гориво и осигуряват оптимално разпределение на тегбото между осите от близо 50:50. Резултатът: ненадминато пъргаво поведение на пътя, което впечатляващо се подчертава от неподражаемия двук на М двигателя.

 • M TwinPower Turbo
  Цилиндри/клапани
  6 / 4
  Работен обем в куб. см
  2.979
  Ход/диаметър в мм
  89,6 / 84,0
  Мощност в кВт (к.с.) при об/мин
  317 (431) / 5.500-7.300
  Максимален въртящ момент (Нм) при об/мин
  550 / 1.850-5.500
  Степен на сгъстяване : 1
  10,2