ПЪРВОТО ВПЕЧАТЛЕНИЕ: СПОРТНО. ВТОРОТО: ПЕРФЕКТНО.

Комфортът на BMW Серия 6 Купе.

ПЪРВОТО ВПЕЧАТЛЕНИЕ: СПОРТНО. ВТОРОТО: ПЕРФЕКТНО.

Комфортът на BMW Серия 6 Купе.

ПЪРВОТО ВПЕЧАТЛЕНИЕ: СПОРТНО. ВТОРОТО: ПЕРФЕКТНО.Комфортът на BMW Серия 6 Купе.

Достатъчно е да хванете кожения волан и да погледнете към арматурното табло. И веднага ви става ясно за какво е конструирано BMW Серия 6 Купе: максимален спортен дух в стилна атмосфера. Всички уреди за управление са насочени към водача и се управляват интуитивно. Функционалността и спортният дизайн са балансирани перфектно. Насладете се на атрибутите на спортен автомобил, без да се лишавате от ексклузивен комфорт.

МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО АРМАТУРНО ТАБЛО.

МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО АРМАТУРНО ТАБЛО.

Мултифункционалното арматурно табло с технология Black Panel и диагонал на дисплея 10,25 инча осигурява изключително впечатляваща визуализация на типичните за BMW кръгли уреди. В същото време чрез изобразяването на свързани информации то помага на водача да се концентрира и предотвратява отвличането на вниманието.
На арматурното табло могат да бъдат изобразени трите различни режима и специфичните им характеристики – всеки от тях със собствена цветова схема и графика: Comfort, ECO PRO и Sport. За разлика от режима Comfort, който до голяма степен отговаря на познатата досега визия, в режим ECO PRO доминират сините цветове, като новите индикатори на EfficientDynamics и за „спечеления” пробег подпомагат водача в желанието му да постигне възможно най-ефективен стил на шофиране. От друга страна, режим Sport, който се разпознава по червените цветове, включва и индикатор за мощността на двигателя.
Освен това мултифункционалното арматурно табло позволява и изобразяването на указанията на навигационната система и предвиждащия асистент, както и списъците на развлекателната система и телефонната функция.

УСЕЩАНЕ ЗА ПРОСТОР

Интериорът на BMW Серия 6 Купе е оформен така, че да отговори и на най-високите изисквания по отношение на спортния и луксозен стил. Спортните седалки от висококачествена кожа се вписват перфектно в интериора. Същото важи и за средния подлакътник, чиито поставки предлагат достатъчно място за всякакви принадлежности. По-големите предмети като спортни и пътни чанти могат да бъдат натоварени в багажника с вместимост 460 литра, а напитките за бъдат поставени в стойките на централната конзола.

ОРИЕНТАЦИЯ КЪМ ВОДАЧА.

Спортното шофиране изисква бързи реакции. Поради това в BMW Серия 6 Купе всички превключватели, индикатори и уреди за управление са там, където интуитивно очаквате да бъдат. Отляво до волана са разположени превключвателите за асистиращите системи и настройките на светлините. Директно пред вас е прегледният кокпит с цялата информация, имаща отношение към шофирането и безопасността. При желание тя може да бъде проектирана пред погледа ви от пълноцветния Head-Up дисплей.
Леко вдясно от водача е разположен опционалният, свободно стоящ 10,25-инчов пълноцветен дисплей. Под него са бутоните, с които директно можете да активирате дефинираните от вас функции или предварителни настройки. Малко по-ниско са разположени функционалните бутони на климатичната инсталация.
Недалеч от него дясната ви ръка интуитивно ще намери селектора на трансмисията и превключвателя на контрола на шофирането на средната конзола. До него, на удобно и за спътника ви място, е iDrive Touch контролерът.

КОМФОРТЕН ДОСТЪП .

КОМФОРТЕН ДОСТЪП .

Иновативен комфорт на управление – Комфортният достъп ви позволява да отключите автомобила и да стартирате двигателя, без да използвате ключа. Ключът, който носите в джоба или чантата си, се разпознава автоматично, когато се доближите до автомобила. След автоматичното отключване на вратите можете да се качите и да стартирате двигателя с натискане на бутона Старт/Стоп. Надеждното функциониране се гарантира от системата за идентифициране на ключа.

СТАЦИОНАРНО ОТОПЛЕНИЕ.

СТАЦИОНАРНО ОТОПЛЕНИЕ.

Дори и външната температура да е ниска, водачът може да започне пътуването си в приятно затоплен автомобил, защото интериорът може да се темперира независимо от работата на двигателя чрез стационарното отопление включително комфортна функция таймер. В същото време прозорците се освобождават от леда и не са изпотени. Управлението респективно активирането на стационарното отопление се извършва чрез отделно дистанционно управление чрез контролера на iDrive.

Като източник на топлина се използва устройство за подгряване на вода, което се захранва с енергия от горивната система на двигателя. Чрез охладителната система се загрява и студеният двигател. Това допълнително понижава разхода на гориво във фазата на загряване на двигателя. Стационарното отопление може да бъде активирано автоматично в предварително избран час, когато температурата навън е под 15°C или да се включи ръчно при всяка температура.