НЕЗАБРАВИМО ПРЕЖИВЯВАНЕ.

Динамиката на управлението на BMW Серия 5 Gran Turismo.

Ненадминатата динамика е характерна за всички автомобили на BMW. При BMW Серия 5 Gran Turismo това качество се усеща особено интензивно - всеки изминат метър гарантира чиста радост от шофирането.

ОКАЧВАНЕ.

Окачването на BMW Серия 5 Gran Turismo ви позволява да усетите зад волана как спортната радост от шофирането достига до вас директно от пътя – като в същото време гарантира сигурност и комфорт на най-високо ниво. При това то уверено се справя с най-различни предизвикателства: то е стегнато и комфортно, динамично и в същото време сигурно. Това е възможно благодарение на разпределението на теглото между осите от 50:50 и перфектното съгласуване на компонентите.
Интегралното алуминиево задно окачване изолира вибрациите от пътя и задвижването, неговата конструкция позволява по-добро пренасяне на мощността и по-висок комфорт. тези качества могат да бъдат подобрени от опционалното интегрално активно управление. Предното окачване с двойни напречни носачи осигурява най-добро сцепление на колелата с пътната настилка. То също е изработено от лек алуминий, като в същото време се отличава с изключителна здравина. Така се повишава пасивната сигурност и се постига максимален комфорт дори и при спортен стил на шофиране.

 • Серийно регулиране на нивото.

  При високо натоварване серийното регулиране на нивото на BMW Серия 5 Gran Turismo изравнява чрез въздушното окачване разликите във височината между предната и задната ос. Сензори на задните колела измерват разстоянието между каросерията и пътя. В зависимост от натоварването и ситуацията на пътя винаги се настройва оптималния ход на окачването. Това ви позволява да се наслаждавате на пъргавина и сигурност на пътя дори и при високо натоварване на автомобила.

 • Динамичен контрол на амортисьорите и Adaptive Drive

  Опционалният Динамичен контрол на амортисьорите позволява характеристиката им да бъде адаптирана към конкретната ситуация на пътя. Освен стандартната настройка Comfort можете да изберете и режима Comfort+ за особено комфортна возия – и за намаляване до минимум на дразнещите вибрации на автомобила по неравни пътни настилки.
  Опционалната система Adaptive Drive комбинира динамичния контрол на амортисьорите с активната система срещу наклоняване на каросерията Dynamic Drive. Сензори постоянно следят скоростта, ъгъла на завъртане на волана, както и надлъжното и страничното ускорение на автомобила. Въз основа на тези данни се настройват стабилизаторите и амортисьорите. Така се осигурява прецизно поведение в завой, най-къс спирачен път и повишен комфорт на возене.

8-СТЕПЕННА ТРАНСМИСИЯ STEPTRONIC.

8-СТЕПЕННА ТРАНСМИСИЯ STEPTRONIC.

Благодарение на по-финото степенуване на предавките и минималните промени на оборотите 8-степенната трансмисия Steptronic осигурява значително по-висок комфорт на превключване и шофиране. Максималният комфорт е съчетан с осезаема динамика и понижен разход на гориво. Предавките могат да бъдат превключвани и ръчно чрез селектора на трансмисията.

ИНТЕГРАЛНО АКТИВНО КОРМИЛНО УПРАВЛЕНИЕ.

Интегралното активно кормилно управление за автомобили със задно задвижване комбинира завиващи задни колела с променливо предавателно отношение на кормилното управление на предната ос.
При скорост под 60 км/ч предните и задните колела завиват в противоположни посоки, което субективно сякаш скъсява междуосието на автомобила и повишава маневреността и пъргавината. При скорост над 60 км/ч задните колела завиват в същата посока като предните. Това води до субективно усещане за удължаване на междуосието и повишава стабилността по курса и комфорта – особено при бързи и резки смени на лентата.

КОНТРОЛ НА ШОФИРАНЕТО.

Контролът на шофирането ви дава възможност за избор: с бутона на централната конзола активирате желания режим. Превключете от режим Comfort със стандартни настройки на двигателя и трансмисията в насочения към максимална ефективност режим ECO PRO. Или режим Sport, който позволява още по-динамично шофиране. На дисплея под оборотомера се изобразява коя настройка е активна в момента.

 • Спестете гориво чрез изключване на двигателя.

  Икономичният режим ECO PRO интелигентно адаптира характеристиките на педала на газта и параметрите на скоростната кутия, както и стратегията на отоплението и климатизацията. Съветите на ECO PRO ви помагат да оптимизирате стила си на шофиране, а индикаторът за „спечеления” пробег на бордния компютър ви показва колко точно повече километра може да изминете благодарение на икономичното шофиране в режим ECO PRO.
  В зависимост от индивидуалния ви стил на шофиране режимът ECO PRO ви помага да намалите разхода на гориво с до 20 процента, както бе установено при вътрешно изследване на BMW. Допълнителни 5 процента потенциал за икономии осигуряват функциите „безмоторно” движение, предвиждащият асистент и режима ECO PRO Route, които се предлагат в комбинация с трансмисия Steptronic и Навигациона система Professional). Потенциалите за икономии са измерени при вътрешно изследване на BMW.

 • Предвиждащ асистент

  Предвиждащият асистент работи в комбинация с Навигационната система Professional от последно поколение и още преди да можете да разпознаете ситуацията ви дава съответните предвидливи съвети. Ако зад следващия завой започва населено място или има ограничение на скоростта, системата още преди завой препоръчва отнемане на газта с цел максимално ефективно адаптиране на скоростта.

 • ECO PRO Route и безмоторно движение

  Икономия на гориво осигурява и ECO PRO Route, който в зависимост от пътната ситуация, индивидуалния стил на шофиране и даденостите по трасето ви препоръчва максимално ефективен маршрут. Вие сами решавате дали да последвате тази препоръка въз основа на указания потенциал за икономия на гориво.
  С функцията „безмоторно” движение (само при трансмисия Steptronic) автомобилът се движи по инерция със скорост до 160 км/ч, когато водачът отнеме газта и не натисне спирачката, а в същия момент предвиждащият асистент не вижда необходимост от ефективно адаптиране на скоростта.

 • Режим Sport

  В режим Sport автомобилът реагира по-директно и позволява още по-спортен стил на шофиране. Предварително дефинираните настройки осигуряват значително по-спортни реакции на задвижването и окачването. Двигателят също реагира още по-спонтанно. В комбинация с опционалната 8-степенна трансмисия Steptronic Sport моментите на превключване се подбират много по-спортно. В комбинация с адаптивното окачване в режим Sport характеристиките на окачването са значително по-спортни. А Servotronic и променливото спортно кормилно управление намаляват сервоусилването на волана.

BMW xDrive.

BMW xDrive.

Интелигентната система за двойно задвижване BMW xDrive се адаптира перфектно и към най-тежките ситуации на пътя, като винаги предлага ненадминато сцепление. С xDrive и динамичния контрол на стабилността (DSC) автомобилът винаги остава стабилен по курса. Контролирано от сензора на DSC, xDrive своевременно разпределя задвижващата мощност между осите, за да предотврати презавиването и недозавиването в завоите още в зародиш, с което повишава стабилността по курса. Освен това се гарантира пъргаво и сигурно потегляне при хлъзгава настилка и наклони. Дори и при критични ситуации на пътя се налагат по-редки намеси на DSC.

Намесите на DSC се налагат само при критични ситуации на пътя. По този начин xDrive ефективно комбинира преимуществата на двойното задвижване – сцепление, стабилност по курса и сигурност на пътя - с типичната за BMW пъргавина.