ЛУКСЪТ, КОЙТО ДАВА СВОБОДА.

Комфортът на BMW Серия 5 Gran Turismo.

Комфортът означава много повече от това просто да стигнете от точка А до точка Б. Фино настроеното окачване, разточително просторния интериор, мултифункционалното арматурно табло или мултимедийната развлекателна система на задната седалка - всеки отделен елемент от комфорта е добре обмислен и разположен така, че пътуването с BMW Серия 5 Gran Turismo винаги да бъде огромно удоволствие.

КОМФОРТ НА ВОЗЕНЕ.

Комфортът на едно Gran Turismo се измерва и с шумовете при движение. Патентованата интегрална V-образна задна ос отделя вибрациите от пътното платно и задвижването, без да намалява стабилността и комфорта на возене.
BMW Серия 5 Gran Turismo серийно се оборудва с въздушно окачване отзад, което автоматично регулира нивото на задната част. Така окачването работи оптимално дори и при максимално натоварване на автомобила.

КОМФОРТЕН ДОСТЪП.

Иновативен комфорт на управление – комфортния достъп вкл. безконтактното отваряне и затваряне на задния капак ви позволява да отключите и стартирате двигателя на автомобила, без да вадите ключа от джоба си.
Ключът, който носите в джоба или чантата си, се разпознава автоматично, когато се доближите до автомобила. След автоматичното отключване на вратите можете да се качите и да стартирате двигателя с натискане на бутона Старт/Стоп.
Това оборудване включва и безконтактно отваряне и затваряне на задния капак. Достатъчно е целенасочено движение на крака под задната броня - и сензорът отваря респективно затваря задния капак. Сензори, монтирани на различна височина в задната броня разпознават хората и движението на крака. Достъп до интериора се позволява само когато в същия момент системата разпознае и носения от вас ключ. Едва тогава ключалката на задния капак се отключва автоматично и капакът се издига нагоре.
Системата за идентификация на ключа гарантира функционалната сигурност. Системата не може да бъде заблудена от предмети под автомобила, дори и от преминаващи под бронята животни.

ФУНКЦИОНАЛНОСТ.

Различните задачи изискват различни решения. Поради това BMW Серия 5 Gran Turismo се оборудва с двукомпонентен заден капак: якета, палта, чанти и лаптопи могат да бъдат натоварени бързо и лесно в багажника през малката секция.
Пътническото отделение остава затворено като при лимузина, студът, жегата и течението остават отвън. При транспортиране на по-обемисти товари като каси с напитки или велосипеди може да бъде отворен големия капак – напълно автоматично и по желание с натискане на бутона на ключа.
Вместимостта на багажника от 500 литра може да бъде увеличена на три стъпки чрез надлъжно изместване на задната седалка. Дори и тогава пътниците на задната седалка се наслаждават на място за краката като при лимузина. Чрез сгъване на разделената в съотношение 40:20:40 задна седалка или отделните седалки вместимостта на багажника се увеличава до 1 700 литра. Коланите и халките за закрепване, както и отделенията за вещи осигуряват ред и стабилност на товарите по време на пътуване. Комфортът на лимузина, съчетан с простора на комби: тук има място за всичко.

МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО АРМАТУРНО ТАБЛО.

Мултифункционално арматурно табло с технология Black Panel и 10,2-инчов дисплей осигурява уникална визуална презентация на изживяването при шофиране. На арматурното табло се изобразяват трите различни режима - Comfort, ECO PRO и Sport - и техните специфични функции, с адаптирани цветови и графични схеми.

МУЛТИМЕДИЙНА СИСТЕМА ЗА ЗАДНИТЕ МЕСТА PROFESSIONAL.

МУЛТИМЕДИЙНА СИСТЕМА ЗА ЗАДНИТЕ МЕСТА PROFESSIONAL.

Това оборудване включва два 9,2-инчови цветни монитора с регулируем наклон и DVD-плеър и позволява навигация и достъп до интернет (при договор с мобилния оператор); управление с дистанционно управление, свързване на MP3-плеър, игрални конзоли и слушалки (също и безжични).

BMW SERVICE INCLUSIVE.

BMW SERVICE INCLUSIVE.

Покритие по целия свят.

С BMW Service Inclusive правите първата стъпка към неограничената радост от шофирането: този пакет покрива редовното сервизно обслужване на автомобила. Покритието важи в цял свят и включва всички услуги, от които се нуждае вашето BMW за определен период или пробег, толкова често, колкото се налага.
Това включва: смяна на моторното масло вкл. количествата за доливане (предпоставка: редовна смяна на маслото в оторизиран сервиз на BMW), смяна на поленов филтър, горивен филтър, въздушен филтър и запалителни свещи, смяна на спирачната течност, проверка на автомобила и други дейности съобразно сервизната книжка.