БЕЗГРАНИЧНА. НАСЛАДА ОТ РАДОСТТА ОТ ШОФИРАНЕТО.

Динамиката на управлението на BMW Серия 4 Кабриолет.

Насладете се на най-чистата форма на динамиката на управлението. С BMW Серия 4 Кабриолет при всяко пътуване можете да освободите своя стремеж към свобода. Благодарение на иновативните технологии на BMW, които надеждно ви помагат да поддържате курса и ви осигуряват максимална сигурност дори и при спортен и пъргав стил на шофиране.

8-СТЕПЕННА ТРАНСМИСИЯ STEPTRONIC.

8-степенната трансмисия Steptronic поставя стандарти по отношение на динамиката и ефективността и е централен елемент на BMW EfficientDynamics. Особено финото степенуване на предавките позволява оптимално разгръщане на мощността – от ниски до много високи скорости. Това значително понижава разхода на гориво, като в същото време се наслаждавате на още по-висок спортен дух и динамика. Именно при високи скорости допълнителните предавки понижават оборотите на двигателя, а заедно с това и разхода на гориво и шума.
За това допринася и съединителят на хидротрансформатора – дори и при ръчно превключване на предавките. В комбинация с малките разлики в оборотите и прецизното степенуване на предавките се постига особено висок комфорт на превключване и значително понижение на шума.
Благодарение на 8-степенната трансмисия Steptronic на BMW EfficientDynamics вече е възможно активно да повишите динамиката и чрез Контрола на шофирането при автомобилите с новото предвиждащо задвижване. В режим Sport управлението на трансмисията ползва данни от навигационната система, за да постигне още по-спортни и динамични реакции в зависимост от характеристиките на трасето. Както може да се очаква от името, режимът Comfort предлага ориентирана към още по-висок комфорт програма за превключване с по-малко смени на предавките.

КОНТРОЛ НА ШОФИРАНЕТО.

Контролът на шофирането дава на водача избор между режима Comfort за стандартни настройки на двигателя и трансмисията, ефективния режим ECO PRO или режима Sport за още по-динамично шофиране.

  • Режим ECO PRO.

    Икономичният режим ECO PRO адаптира реакциите на педала на газта, трансмисията и стратегията на отоплението/климатизацията и понижава разхода на гориво с до 20 процента. Допълнителен потенциал за икономии осигуряват функциите „безмоторно” движение, предвиждащият асистент и режима ECO PRO Route (и двата само при Навигационната система Professional).

  • ECO PRO Route

    ECO PRO Route осигурява особено икономично шофиране. В зависимост от различни параметри като индивидуалния стил на шофиране, актуалния трафик, както и състоянието на пътя той предлага най-ефективния маршрут до целта.

АДАПТИВНО М ОКАЧВАНЕ

Оптималното окачване за още по-пъргава управляемост – електронно регулируемите амортисьори на Адаптивното М окачване се адаптират към стила на шофиране и условията на пътя. Настройките му могат да бъдат променяни от Контрола на шофирането. При активиране на режима Sport от Контрола на шофирането се избират осезаемо по-стегнати настройки на амортисьорите. В режим Sport+ вместо DSC (Динамичен контрол на стабилността) е активиран DTC (Динамичен контрол на сцеплението), който позволява още по-спортен стил на шофиране.

ПРОМЕНЛИВО СПОРТНО КОРМИЛНО УПРАВЛЕНИЕ.

Променливото спортно кормилно управление със Servotronic позволява директна и пъргава управляемост при малки движения на волана. Независимо от актуалната скорост то реагира с различно предавателно число при завъртане на волана.
То намалява и необходимите завъртания на волана при особено големи ъгли на завъртане на колелата. Това води до значително повишаване на пъргавината, подобрява управляемостта при подчертано спортен стил на шофиране в остри завои, както и при избягване на внезапно появили се препятствия. Но то повишава и комфорта при паркиране, завиване и маневриране. При малки ъгли на завъртане на волана кормилното управление осигурява висока стабилност по курса и много висока прецизност на управлението.