BMW Серия 4 Кабриолет се отличава с мощна естетика и спортна динамика. Те са съчетани с уникално усещане при шофиране благодарение на ниския център на тежестта, перфектното разпределение на теглото между осите, високата устойчивост на каросерията срещу усукване и двигателите с технология TwinPower Turbo. BMW Серия 4 Кабриолет може да бъде персонализирано с BMW Линиите Sport и Luxury, както и с М Спортния пакет. Бляскав акцент в буквалния смисъл са новите адаптивни LED фарове с незаслепяващ асистент за дългите светлини. Иновативните Air Breather поставят не само вълнуващ дизайнерски акцент, но и понижават разхода на гориво и емисиите на СО2- още по-висока радост от шофирането осигуряват 8-степенната трансмисия Steptronic Sport и асистиращите системи като BMW Head-Up дисплей например.

Естествена елегантност: BMW Серия 4 Гран Купе съчетава въодушевяващата естетика и типичната за BMW динамика с обмислена функционалност. То впечатлява с голямото простраство за главите и краката, големия заден капак и необикновените дизайнерски елементи. Динамичните качества на автомобила на пътя се подчертават от опционалното Адаптивно М окачване и мощните и ефективни TwinTurbo двигатели. Така BMW Серия 4 Гран Купе се превръща в идеалното съчетание между динамика, елегантност и комфорт.
BMW Серия 4 Кабриолет постига ново измерение на вълнуващия си спортен дух в съчетание със стилната си елегантност. BMW Серия 4 Кабриолет демонстрира атлетичния си характер с устремената напред предна част, широката стойка и впечатляващата задна част. Твърдият сгъваем покрив гарантира чисто кабрио-усещане и уникални изживявания при шофиране през цялата година. Плавните линии и двойната странична линия подчертават елегантността на каросерията. Особени акценти поставят опционалните адаптивни LED фарове с незаслепяващ асистент за дългите светлини и иновативните Air Breather на предните калници, които като аеродинамичен елемент допринасят за понижаване на разхода на гориво и вредните емисии. Технологията TwinPower Turbo на двигателите гарантира пъргавина и мощ. Сполучливата цялостна концепция е допълнена от най-новите технологии на BMW ConnectedDrive, от оформения по мярка за водача интериор с най-високо ниво на комфорт и интелигентната функционалност за един още по-активен живот.