ДОВЕРЕТЕ СЕ НА НАДЕЖДНИ ПОМОЩНИЦИ.

BMW ConnectedDrive асистиращите системи за BMW Серия 2 Кабриолет.

Множеството иновативни технологии ви подпомагат по най-разнообразен начин при пътуване и гарантират най-високо ниво на комфорт и сигурност. За да може да се концентрирате върху едно от най-важните неща в живота - безгрижната радост от шофирането.

АСИСТЕНТ ЗА ШОФИРАНЕ.

Оборудването Асистент за шофиране комбинира работещото с камера предупреждение при напускане на лентата, предупреждение при опасност от сблъсък и предупреждение за пешеходци със спирачна функция при градски условия.

Системата разпознава маркировката на пътното платно и при предупреждава с вибрация на волана и съобщение на арматурното табло при опасност от неволно напускане на лентата при скорост над около 70 км/ч. При включен мигач, тоест когато напускането на лентата е целенасочено, предупреждението не се активира.

И докато предупреждението за опасност от сблъсък със спирачна функция при градски условия разпознава автомобили, то предупреждението за пешеходци със спирачна функция при градски условия реагира и на хора. Ако движещият се отпред автомобил намали скоростта рязко, при активирано предупреждение от сблъсък BMW реагира веднага. Първо светва символ на арматурното табло, след това той започва да мига, след което прозвучава и акустичен сигнал, а при скорост до 60 км/ч автоматично се активират и спирачките. При скорости до 20-25 км/ч предупреждението за пешеходци помага да предотвратяване на сблъсъците, а при скорост до 60 км/ч намалява тежестта на инцидента. Когато системата трябва да се намеси, тя подготвя спирачките за бърза реакция и при нужда ги активира. Асистентът за умора на водача следи поведението му за следи от изморяване. При прояви на умора на контролния дисплей се появява препоръка за почивка.

НАВИГАЦИОННА СИСТЕМА PROFESSIONAL.

Навигационната система Professional впечатлява с изключителния си дизайн и богатата гама от възможности. Това е лесна за управление, перфектно интегрирана в BMW навигационна система включително концепция за управление iDrive и iDrive Touch контролер.

Системата включва устройство Hands-free USB-интерфейс и гласово управление, радио BMW Professional с DVD-плеър, както и 20 Гб памет за музикални файлове. Тя също така улеснява и ползването на Real Time Traffic Information (RTTI). Вграденият 8,8-инчов LCD цветен дисплей с функция Splitscreen (основен и асистиращ прозорец) гарантира оптимална четимост и прегледност.

  • Автоматично актуализиране на пътната карта

    Ъпдейтите на картите са безплатни три години при дилърите на BMW. В рамките на BMW ConnectedDrive в подбрани страни в Европа системата автоматично актуализира картите до 4 пъти годишно.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОГРАНИЧЕНИЯ НА СКОРОСТТА (SPEED LIMIT INFO), ВКЛ. ИНДИКАТОР ЗА ЗОНИТЕ СЪС ЗАБРАНА ЗА ИЗПРЕВАРВАНЕ *

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОГРАНИЧЕНИЯ НА СКОРОСТТА (SPEED LIMIT INFO), ВКЛ. ИНДИКАТОР ЗА ЗОНИТЕ СЪС ЗАБРАНА ЗА ИЗПРЕВАРВАНЕ *

Сигурността на първо място: Информацията за ограничения на скоростта използва вградена камера в огледалото за обратно виждане за надеждно засичане на текущи и проментливи ограничения на скоростта - например по време на мокър път. Тя показва постоянни и временни знаци, както и допълнителни знаци за забрани за изпрварване. Информацията за ограничения на скоросста показва и текущата максимално позволена скорост на пътя. В случай, че няма налични знаци, се използва и показва информация от навигационната система.

*За момента услугата не се предлага в България.

АСИСТЕНТ ПРИ ПАРКИРАНЕ

Асистентът за паркиране ви помага при маневрирането в паркоместа, успоредни и перпендикулярни на пътното платно. Независимо дали е активирана, при преминаване със скорост до 35 км/ч и максимално разстояние 1,5 метра до редицата паркирани автомобили системата измерва дори и малките паркоместа.

 

Когато бъде открито достатъчно голямо паркомясто, водачът трябва само да включи мигача и асистентът при паркиране поема завиването, докато водачът подпомага маневрирането чрез избор на подходяща предавка, подаване на газ и натискане на спирачката. При това системата подпомага водача с указания на контролния дисплей и допълнителни акустични сигнали.


При бавно доближаване до препятствие асистентът при паркиране се активира автоматично чрез функцията "Auto PDC (Automatic Park Distance Control). Разширената функционалност на системата включва и подпомагане на водача и при паркиране в паркоместа, разположени перпендикулярно на пътното платно. В този случай PDC предупреждава и при намаляване на разстоянието до препятствия, разположени отстрани на автомобила.

 

При паркиране без активиран асистент при паркиране се ползват неговите допълнителни странични сензори, за да се следи областта отстрани на автомобила и да изобрази препятствията на контролния дисплей. Резултатът: винаги спокойно паркиране с повишена сигурност.

КАМЕРА ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ

КАМЕРА ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ

С камерата за обратно виждане винаги наблюдавате областта зад автомобила върху контролния дисплей при маневриране и паркиране. Камерата за обратно виждане ви позволява по-добра ориентация при шофиране на заден ход и при паркиране със скорост под 15 км/ч.
Интерактивните линии и маркираните в цвят площи на контролния дисплей ви показват дали избраното паркомясто е достатъчно голямо за автомобила и ви подпомагат при паркиране. Така например при завъртян докрай волан се изобразяват червени линии за диаметъра на завой и зелени линии за движението на автомобила, които се адаптират към завъртането на волана. Камерата за обратно виждане автоматично се деактивира след 10 метра или при увеличаване на скоростта над 15 км/ч. В комбинация с теглич камерата за обратно виждане е оборудвана с практична функция за увеличаване на изображението, която облекчава приближаването при закачане на теглича.